DICO, digitale wasstraat

DICO BeFlux laat virtuele wasstraat zien

DICO BeFLux uit Willebroek, dochtervestiging van de Duitse wasstraatfabrikant DICO Gmbh, presenteert zichzelf tijdens een beurs in België en laat daarbij een virtuele wasstraat zien. Ook presenteert het bedrijf het productgamma voor aankomende periode. Tijdens de beurs zijn de Nederlandse vertegenwoordigers van het merk aanwezig om vragen te beantwoorden. Er wordt op de stand een groot videoscherm gebouwd waarop virtueel in de wasstraat kan worden gekeken. 

Met een iPad kan op de verschillende items in de wasstraat geklikt worden, waarna deze door middel van een foto of video worden getoond. Bezoekers kunnen daardoor echt interactief elk onderdeel werkend bekijken om nog beter de werking van de DICO-wasstraten te kunnen zien. De wasstraten van de Duitse leverancier zijn volledig gebouwd in RVS met een robuust frame en naar keuze elektrisch of hydraulisch aangedreven te leveren.

DICO BeFlux levert bovendien een volledig gamma roll-overs voor commercieel of privégebruik,
selfcarwashinstallaties en centrale stofzuigsystemen. De roll-overs werden voor de overname al verkocht door de firma Henrard (CTP). Deze zal de distributie van het eigen ProPlus-gamma in België blijven doen.

Kettingbaan

Omdat een ingebouwde kettingbaan moeilijk digitaal toonbaar is, staat hier wel een voorbeeld van opgebouwd op de stand. Een korte kettingbaan is werkend te zien. Verder toont DICO het nieuwe WaVe kassa- en management systeem. Gekoppeld aan automatische nummerplaatherkenning is het een tool om klantengedrag te leren
kennen en daar het loyaliteitssysteem aan te koppelen. DICO heeft dit in Duitsland reeds gerealiseerd in
samenwerking met partners Poseidon Security en Walnut Loyalty.

Tevens staat op de DICO-beursstand de nieuwe onbemande betaalterminal. Met een groot touchscreen met
videobeeld én spraak wordt de klant eenvoudig en snel door het betaalsysteem en de opties geleid. Er kan
contant betaald worden met PIN, creditcard of waspas. Deze terminal doet aan het automatisch upsellen waardoor de opbrengsten makkelijker omhooggaan.

Uitrijscherm 3.0

Tenslotte introduceert DICO het wasstraat uitrijscherm 3.0. Dit vervangt alle traditionele wasprogramma
confirmatie-schermen en -stoplichten. Een grote 55- of 65-inch HD-monitor aan het einde van de wasstraat telt in
grote cijfers af naar nul zodat de klant weet wanneer hij kan uitrijden. Het laat een live-HD beeld van de
glimmende auto zien, bevestigt het gekozen wasprogramma én wordt helemaal groen met een grote uitrij-
richtingspijl bij uitrijden. Het scherm is geheel online gelinkt zodat wijzigingen direct zelf doorgevoerd kunnen worden. In rust-modus kan een eigen reclameboodschap getoond worden. Het uitrijscherm,
geschikt voor elk merk wasstraat, is volgens het bedrijf scherp geprijsd en er is geen sprake van abonnementskosten. Het is ook toe te voegen aan bestaande wasstraten.

Lees ook: Dico doet overname in België en richt nieuwe zustervennootschap op

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.