HW'Express, truckwash, buswash

Istobal komt met snelle truck- en buswash

Istobal presenteert deze week een nieuw model truckwash. Het gaat om een drive-through model dat een 12-meter lang voertuig in twee minuten volledig kan wassen. De HW’Express zoals de nieuwe machine heet, is volgens het bedrijf zeker voor bedrijven met grote bus- en truckfleets interessant door de snelle doorvoertijd.

Tijdens het bezoek dat CarwashPro onlangs met EenzetCarwash aan de fabriek van Istobal bracht voor de vierde editie van het TankPro magazine, vingen we al een glimp op van de nieuwe machine. Echter werd deze toen nog volop getest op het testterrein naast de fabriek. Vanwege de vele extra’s die bij de machine te verkrijgen zijn, zou het voorwassen met de hand niet nodig zijn.

Gemak

Voor de chauffeurs van de voertuigen is het gebruik van de machine zeer eenvoudig. Drie verkeerslichten geven een indicatie van de wasfases, daarnaast geven ze de posities en stopposities precies aan voor de overlappende was van de voor- en achterkant. Volgens Istobal zorgt de machine voor meer gemak. Als voorbeeld worden stadsbussen gegeven welke elke dag schoon achtergelaten moeten worden voor de volgende dag.

Volgens het bedrijf is het één van de meest productieve machines voor bedrijven met veel voertuigen en kan deze ieder voertuig wassen ongeacht de lengte. De ruimte die voor het apparaat nodig zou zijn, zou zijn beperkt doordat rails niet persé nodig zijn. Het nieuwe model laat gebruikers verschillende programma’s samenstellen voor voertuigen met panoramische spiegels en heeft verschillende set-ups. Zo kunnen bijvoorbeeld extra verticale borstels, een horizontale borstel voor het dak en onderchassis en verschillende voorwassystemen worden gekozen.

Het hogedrukproces kan helemaal geautomatiseerd worden om ervoor te zorgen dat dit niet handmatig hoeft te worden gedaan. Mocht er behoefte zijn aan sterkere chemie, dan is ook dat te leveren. Ook de onderchassis-wash is aan de machines toe te voegen. De hogedruk nozzles die dan worden toegevoegd zorgen er tevens voor dat de nummerplaat en wielkast extra worden gereinigd.

Lees ook:

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.