Stephan Weber, Washtec, HDR, kenteken

WashTec levert groot aantal innovaties met focus op gemak

Stephan Weber, Washtec, HDR, kenteken

WashTec gaat aankomende tijd flink inzetten op innovaties die het wasproces vergemakkelijken en die ervoor kunnen zorgen dat de omzet van de wasgelegenheid stijgt. Lazen we vorige keer al de visie van Chief Sales Officer Stephan Weber, nu vertelt hij uitgebreid hoe hij de groei van het bedrijf wil bewerkstelligen en welke innovaties WashTec in petto heeft voor de ondernemer. 

Wat volgens Weber het verschil maakt ten opzichte van andere leveranciers is het bieden van een volledige businesscase en niet alleen het leveren van een machine. “We gaan verder, we denken in concepten, denken mee met de klant. We denken verder dan alleen het plaatsen van de machine”, legt hij uit. Als voorbeeld geeft Weber het recyclen van water. Volgens hem is het leidingwater in Duitsland duur, waardoor het recyclen een belangrijk en verstandig onderdeel van een businesscase is.

EasyCarWash

Wat vooral centraal stond op de Uniti Expo in mei was het EasyCarWash-concept. Volgens Weber is het echt een uitkomst voor de branche. “Mensen kunnen voor een vast bedrag per maand, ongelimiteerd wassen. Dat kan wel 20 procent meer winst opleveren.” De ondernemer bepaalt volgens hem de hoogte van het maandbedrag bij het programma naar keuze. Dit om de frequentie te verhogen van klanten. “Het zorgt voor meer contact met de klant, dus meer omzet.”

Volgens hem is er nog een zeer belangrijk punt: comfort. “Het concept is enorm gebruiksvriendelijk gemaakt, zowel voor de ondernemer als voor de wasser. De wasklant rijdt naar de ingang van de wasstraat of roll-over, waar een camera de nummerplaat scant. De klant krijgt groen licht om via de speciale EasyCarWash-app het wasprogramma te starten.” Dat programma kan volgens hem los worden afgerekend of via het abonnement. “De app geeft een klant duidelijk en overzichtelijk weer wat er aan wassingen is gedaan, dat kan bij elke wasgelegenheid die gebruikmaakt van het concept.

Carwash, app, WashTec, Stuttgart
Stephan Weber toont de Carwash App met EasyWash

Guided wash

Om het wassen echt makkelijker voor klanten te maken is het bedrijf met Perfect Wash gekomen. Stapsgewijs helpt de terminal voor een roll-over om de beste keus qua programma te maken. “Hiermee bespaar je op het personeel. De machine kan upsellen en selecteert samen met de klant het meest effectieve programma.” Het upsellen aan de paal wordt niet enkel door WashTec gedaan weet ook Weber. Toch denkt hij dat hun programma het best werkt. “Het systeem werkt ook in combinatie met Wash & Pay. Dit is gekomen uit de gedachte dat je bij een tankstation ook eerst je benzine tankt voor je afrekent. Eigenlijk is het wel raar dat dit niet veel eerder ook met het wassen is gedaan”, zegt hij.

Een nieuw jetwash-systeem staat ook op de planning. “Veel mensen doorlopen het proces verkeerd, daardoor behalen ze met een wasbox niet het optimale resultaat voor de auto. Als je het echt goed wil doen, dan moet je de stappen in de goede volgorde doorlopen. Ons nieuwe systeem laat die stappen precies zien op een interactief scherm. Je kunt zelfs een vooringesteld programma kiezen”, legt hij uit. Als mensen vervolgens meer tijd nodig hebben dan kunnen ze dat bijkopen. De lanzen zijn in corresponderende kleuren met het programma dat wordt doorlopen en mensen kiezen vooraf hoe groot de auto is. “Het is een nieuw level convenience, idiot-proof. Het kan eigenlijk niet fout gaan.”

WashTec, Guided wash, scherm,
Het interactieve scherm voor de perfecte wasbeurt in een jetwash

Voorloper

Weber laat ook de schuimwanden voor roll-overs nog trots aan ons zien. Er zijn volgens hem twee opties waaruit klanten kunnen kiezen. Beide worden simultaan op een demonstratiemodel getoond. “We hebben de Foam Sensation en Foam-tastic. De eerste optie is een volledige schuimwal die als het ware een dek van schuim over de auto verspreid. De tweede variant laat het als het ware schuimregenen over de auto. Zelf ben ik echt fan van de Sensation, dat geeft echt een mooi effect op de auto.” De schuimwallen kunnen volgens hem goed gebruikt worden om de prijs van een wasbeurt te verhogen. “Een beetje extra schuim levert al snel anderhalve euro extra op een programma op.”

Een ander vernieuwd product is de Shieldtecs. “We hebben onze wax nog meer vernieuwd, hierdoor worden de kleine oneffenheden in de lak gevuld waardoor een langdurig glimmend effect wordt gecreëerd”, zegt hij trots. Als de grootste carwashproducent loopt het bedrijf volgens hem vaak voorop. “We zijn zeker niet de goedkoopste, maar kwalitatief gezien zijn wel wel een van de beste. Het denken in concepten helpt enorm om klanten ook na de verkoop van een machine te blijven ondersteunen.”

Stephan Weber, Washtec, Carwash, HDR
Stephan Weber bij de Foam Sensation en Foam-tastic

Lees ook:

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.