ISTOBAL, T'WASH30, tunnel, wasstraat

Istobal presenteert met T’Wash30 nieuw model wasstraat

Istobal brengt een nieuwe wasstraat op de markt. De T’Wash 30 brengt de diversiteit en de nieuwste technologie uit de nieuwe M’Nex32 roll-over naar de wasstraat. Hierdoor zou de efficiëntie van een wasbeurt maximaal moeten zijn. De wereldprimeur van de machine zal binnenkort zijn op een beurs in Duitsland. 

Istobal gaat groot uitpakken op de Autotechnika in Frankfurt. Het Nederlandse bedrijf EenzetCarwash, dealer van het Spaanse merk in Nederland, zal hierbij ook aanwezig zijn. De nieuwste wasstraat zal voor het eerst te zien zijn tijdens de beurs. In een persbericht stelt het bedrijf verder dat er een volledig nieuw business-concept zal worden onthult. De Spaanse carwashfabrikant is van plan om groot uit te pakken en hoe kan dat beter dan met de onthulling van nieuwe concepten en wereldprimeurs.

Borstels

De nieuwe machine wordt gekenmerkt door het strakke design. Een andere mooie feature is dat de machine aangepast kan worden op het aantal verwachte wassingen. Er zijn verschillende opties qua borstels en lengte van de band. De nieuwe machine is een soort uitgebreide M’Nex32 roll-over maar dan met een veel grotere capaciteit. De extra’s die op de nieuwste roll-over zitten, zullen ook beschikbaar zijn voor de T’Wash.

De lengte van de machine varieert van 12,5 meter tot 32 meter en kan verschillend worden afgesteld waardoor de capaciteit wordt vergroot of verkleind. Er is een optie voor de machine met 3 borstels, deze kan ongeveer 60 auto’s per uur wassen. Voor een grotere capaciteit is er een model met 5 borstels, deze kan er ongeveer zo’n 80 wassen.

Technologische upgrade

Het bedrijf noemt het een technologische upgrade van de oude welbekende wasstraten. Het systeem kan op meerdere manieren worden ingezet of geüpgraded worden. Een mooie toevoeging kan bijvoorbeeld de Infinite Mouse zijn, de foam-wall welke werd geïntroduceerd op de M’Nex32 roll-over en waarover eigenlijk iedereen in de branche wel enthousiast was. Ook de bodemwas is toe te voegen.

T’Wash30 beschikt over een horizontaal borstel-beweeg-mechanisme dat voor een beter resultaat moet zorgen, zeker op de achterkant van de auto. De nieuwe tunnel is ook een stuk duurzamer dan de vorige machines. De water consumptie is geoptimaliseerd waardoor 10 procent minder water wordt verbruikt. Door IE3 motoren is ook het stroomverbruik een stuk minder.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.