T'Wash Istobal

Grote carwashfabrikanten presenteren aantal primeurs in Frankfurt

De Carwash-hal in de Messe in Frankfurt kreeg ondanks het op het oog wat lage aantal geïnteresseerden, toch enkele primeurs. Hoewel 2018 een druk beursjaar is, waarbij enkele beurzen in slechts enkele maanden van elkaar worden gehouden, waren er toch enkele innovaties te vinden in Frankfurt. De primeurs werden vooral gepresenteerd door de grote, gevestigde namen in de carwashbranche. 

Zo pakten WashTec, Christ en Istobal toch weer behoorlijk uit met een grote stand. Vooral bij de laatste twee bedrijven werden enkele mooie nieuwe machines tentoongesteld. In dit item pakken we enkele van deze innovaties en laten we zien wat de branche aankomende tijd kan verwachten.

WashTec

De grootste presentaties werden volgens Stephan Weber, Chief Sales Officer bij WashTec, gedaan enkele maanden geleden op Uniti. Toch is er in Frankfurt ook nog een machine waar hij in het bijzonder de aandacht op wil vestigen. De Powerfoam Combilans staat werkend voor de stand en de meeste bezoekers kunnen het dan ook niet laten om de mogelijkheden even uit te proberen.

“We hebben middels een speciaal systeem, water onder hoge druk en foam in één lans gecombineerd. De naam zegt het ook al een beetje”, aldus Weber. Volgens hem kunnen oudere systemen worden omgebouwd naar de nieuwste innovatie. “Door de conversiekit kan één en dezelfde lens met een kleine druk op de knop schakelen tussen 40 en 100 bar druk.”

washtec, Stephan Weber

Christ

Pierre Krieger is namens de Nederlandse tak van het bedrijf Christ op de stand aanwezig. Hij geeft een kleine rondleiding over de stand en laat de innovaties zien. Christ heeft flink uitgepakt en presenteert vooral compacte oplossingen op de beurs. De concepten zijn er speciaal om de drempel om auto’s te wassen te verlagen. De machine waar Krieger vooral trots op is, moet een oplossing bieden aan mensen die niet gelijk een hoop wasboxen willen bouwen.

De Skip is een compacte wasbox met twee mogelijkheden om links en rechts handmatig je voertuig af te spuiten en te wassen. In de container zijn alle benodigde voorzieningen getroffen om de klant van dienst te zijn. Christ heeft dus alle benodigde voorzieningen in een supercompacte wasbox gebouwd. Dus met een onthardingssysteem, osmose-systeem, verwarming, chemiepompen en hoge- en lagedrukpompen. De Skip kan worden bediend door middel van munten, Jetons en eventueel met een waspas.

Een andere innovatie is een handzame mattenreiniger, ontworpen door Christ zelf. “Vanaf november gaan we deze in Nederland op de markt zetten. Het mooie aan de machine is dat deze heel handzaam is, je kunt hem makkelijk verrijden. Daarnaast is de prijs heel gunstig en kost deze een heel stuk minder dan andere machines op de markt.” Krieger heeft er dan ook veel vertrouwen in dat het een succes gaat worden.

Christ, Pierre Krieger,

Istobal

De Spaanse fabrikant Istobal heeft enkele releases opgespaard voor Frankfurt. Twee grote innovaties worden er volgens Jan van Dillen van EenzetCarwash gepresenteerd. Allereerst is er een nieuwe wasstraatversie. De eerste machine van het type T’Wash 30 wordt geplaatst bij ondernemer Kuzee in Zeeland. “Het is een hele mooie korte tunnel die we van 12,5 meter tot aan 30 meter lang kunnen plaatsen”, zegt hij. Qua design is hij er heel blij mee. “Het ziet er weer net even wat anders uit dan we voorheen altijd hadden.”

De andere grote innovatie waar Van Dillen echt heel blij van wordt, is de Istobal HeavyWash IntraWash. “Het is de eerste keer dat we deze slimme oplossing voor het wassen van trailers presenteren, een echte wereldpremière. De machine is verrijdbaar en moet ervoor zorgen dat slechts één medewerker nodig is om een trailer van binnen te reinigen”, legt hij uit. Volgens hem is het nu nog altijd een tijdrovend karwei dat vaak door twee medewerkers gedaan wordt. “Met deze machine is slechts een persoon nodig om het apparaat te bedienen, daarnaast gaat het snel en bijna volledig automatisch. Het resultaat is top.” Hij verwacht dat ook in Nederland enthousiast gereageerd gaat worden op de innovatie.

Ma-Fra

Een andere leverancier die flink uitpakt op de beurs, is de Italiaanse chemieleverancier Ma-Fra. Op een grote stand showt het merk de nieuwste producten voornamelijk toespitst op detailing en carwash. Een detailler geeft voor de stand demonstraties van producten. Remco van Wijck vertegenwoordigt het merk in Nederland en is zeer trots op de nieuwe collectie.

Volgens hem is de ‘Wash-Condom’ de perfecte innovatie voor autoliefhebbers. “Veel autogekken wassen de auto nog altijd alleen in de wasboxen. Niet alleen omdat ze het gevoel hebben dat ze het zelf beter kunnen dan een wasstraat, maar ook nog steeds omdat ze dan alles zelf in de hand hebben. Een wasstraat is voor hen nog altijd de krasstraat”, legt hij uit. Om nog een veiliger gevoel te creëren komt het merk daarvoor met een ‘condoom’ voor over de borstels in de wasboxen. “Mensen kunnen deze extra aanschaffen bij een carwash en beschermen de auto nog beter tegen het enige gedeelte dat de auto wel aanraakt in de wasbox, de borstel. We merken nu al dat het product echt populair gaat worden, iedereen is er enthousiast over”, aldus Van Wijck.

In ‘Best selection for your carwash’, zijn volgens Van Wijck de beste producten opgenomen. “We hadden op een gegeven moment een enorme catalogus, veel producten werden amper nog gebruikt omdat we er al vernieuwde versies van hadden. Daarom hebben we de catalogus terug gebracht naar de essentiële producten voor de carwash.”

Ma-Fra, chemie, Remco van Wijck

Lees ook: Fotoalbum AutoMechanika

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Grote carwashfabrikanten presenteren aantal primeurs in Frankfurt | CarwashPro
T'Wash Istobal

Grote carwashfabrikanten presenteren aantal primeurs in Frankfurt

De Carwash-hal in de Messe in Frankfurt kreeg ondanks het op het oog wat lage aantal geïnteresseerden, toch enkele primeurs. Hoewel 2018 een druk beursjaar is, waarbij enkele beurzen in slechts enkele maanden van elkaar worden gehouden, waren er toch enkele innovaties te vinden in Frankfurt. De primeurs werden vooral gepresenteerd door de grote, gevestigde namen in de carwashbranche. 

Zo pakten WashTec, Christ en Istobal toch weer behoorlijk uit met een grote stand. Vooral bij de laatste twee bedrijven werden enkele mooie nieuwe machines tentoongesteld. In dit item pakken we enkele van deze innovaties en laten we zien wat de branche aankomende tijd kan verwachten.

WashTec

De grootste presentaties werden volgens Stephan Weber, Chief Sales Officer bij WashTec, gedaan enkele maanden geleden op Uniti. Toch is er in Frankfurt ook nog een machine waar hij in het bijzonder de aandacht op wil vestigen. De Powerfoam Combilans staat werkend voor de stand en de meeste bezoekers kunnen het dan ook niet laten om de mogelijkheden even uit te proberen.

“We hebben middels een speciaal systeem, water onder hoge druk en foam in één lans gecombineerd. De naam zegt het ook al een beetje”, aldus Weber. Volgens hem kunnen oudere systemen worden omgebouwd naar de nieuwste innovatie. “Door de conversiekit kan één en dezelfde lens met een kleine druk op de knop schakelen tussen 40 en 100 bar druk.”

washtec, Stephan Weber

Christ

Pierre Krieger is namens de Nederlandse tak van het bedrijf Christ op de stand aanwezig. Hij geeft een kleine rondleiding over de stand en laat de innovaties zien. Christ heeft flink uitgepakt en presenteert vooral compacte oplossingen op de beurs. De concepten zijn er speciaal om de drempel om auto’s te wassen te verlagen. De machine waar Krieger vooral trots op is, moet een oplossing bieden aan mensen die niet gelijk een hoop wasboxen willen bouwen.

De Skip is een compacte wasbox met twee mogelijkheden om links en rechts handmatig je voertuig af te spuiten en te wassen. In de container zijn alle benodigde voorzieningen getroffen om de klant van dienst te zijn. Christ heeft dus alle benodigde voorzieningen in een supercompacte wasbox gebouwd. Dus met een onthardingssysteem, osmose-systeem, verwarming, chemiepompen en hoge- en lagedrukpompen. De Skip kan worden bediend door middel van munten, Jetons en eventueel met een waspas.

Een andere innovatie is een handzame mattenreiniger, ontworpen door Christ zelf. “Vanaf november gaan we deze in Nederland op de markt zetten. Het mooie aan de machine is dat deze heel handzaam is, je kunt hem makkelijk verrijden. Daarnaast is de prijs heel gunstig en kost deze een heel stuk minder dan andere machines op de markt.” Krieger heeft er dan ook veel vertrouwen in dat het een succes gaat worden.

Christ, Pierre Krieger,

Istobal

De Spaanse fabrikant Istobal heeft enkele releases opgespaard voor Frankfurt. Twee grote innovaties worden er volgens Jan van Dillen van EenzetCarwash gepresenteerd. Allereerst is er een nieuwe wasstraatversie. De eerste machine van het type T’Wash 30 wordt geplaatst bij ondernemer Kuzee in Zeeland. “Het is een hele mooie korte tunnel die we van 12,5 meter tot aan 30 meter lang kunnen plaatsen”, zegt hij. Qua design is hij er heel blij mee. “Het ziet er weer net even wat anders uit dan we voorheen altijd hadden.”

De andere grote innovatie waar Van Dillen echt heel blij van wordt, is de Istobal HeavyWash IntraWash. “Het is de eerste keer dat we deze slimme oplossing voor het wassen van trailers presenteren, een echte wereldpremière. De machine is verrijdbaar en moet ervoor zorgen dat slechts één medewerker nodig is om een trailer van binnen te reinigen”, legt hij uit. Volgens hem is het nu nog altijd een tijdrovend karwei dat vaak door twee medewerkers gedaan wordt. “Met deze machine is slechts een persoon nodig om het apparaat te bedienen, daarnaast gaat het snel en bijna volledig automatisch. Het resultaat is top.” Hij verwacht dat ook in Nederland enthousiast gereageerd gaat worden op de innovatie.

Ma-Fra

Een andere leverancier die flink uitpakt op de beurs, is de Italiaanse chemieleverancier Ma-Fra. Op een grote stand showt het merk de nieuwste producten voornamelijk toespitst op detailing en carwash. Een detailler geeft voor de stand demonstraties van producten. Remco van Wijck vertegenwoordigt het merk in Nederland en is zeer trots op de nieuwe collectie.

Volgens hem is de ‘Wash-Condom’ de perfecte innovatie voor autoliefhebbers. “Veel autogekken wassen de auto nog altijd alleen in de wasboxen. Niet alleen omdat ze het gevoel hebben dat ze het zelf beter kunnen dan een wasstraat, maar ook nog steeds omdat ze dan alles zelf in de hand hebben. Een wasstraat is voor hen nog altijd de krasstraat”, legt hij uit. Om nog een veiliger gevoel te creëren komt het merk daarvoor met een ‘condoom’ voor over de borstels in de wasboxen. “Mensen kunnen deze extra aanschaffen bij een carwash en beschermen de auto nog beter tegen het enige gedeelte dat de auto wel aanraakt in de wasbox, de borstel. We merken nu al dat het product echt populair gaat worden, iedereen is er enthousiast over”, aldus Van Wijck.

In ‘Best selection for your carwash’, zijn volgens Van Wijck de beste producten opgenomen. “We hadden op een gegeven moment een enorme catalogus, veel producten werden amper nog gebruikt omdat we er al vernieuwde versies van hadden. Daarom hebben we de catalogus terug gebracht naar de essentiële producten voor de carwash.”

Ma-Fra, chemie, Remco van Wijck

Lees ook: Fotoalbum AutoMechanika

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.