Wybe Zadel, Blob

Blob laat auto’s langer blinken bij Mc Wash

Blob, het klinkt een beetje als het vervolg op de film Flubber, verovert langzaam aan de Nederlandse carwashmarkt. Alle filialen van Mc Wash zijn inmiddels om en wassen in de premiumprogramma’s met het relatief nieuwe product. “Het zorgt echt voor een diepe en langere glans op de auto’s die we wassen. Het grappige is dat je ook echt de auto’s die het dure programma kiezen, de keer erop eruit pikt, aldus Ed Koolen van Mc Wash. 

Het product en de formule van Blob zijn van Wybe Zadel, eigenaar van 4Carwash. “Ik kocht de formule in 2015 in Zwitserland. Het zorgt voor een speciale laag over de auto, een echt lakverzegeling die minimaal een maand te zien blijft”, legt hij uit. Hij stelt dat de auto’s die met het product worden gewassen, bij een volgende wasbeurt gemakkelijker te reinigen zijn. Er zitten volgens de ondernemer een hoop voordelen aan het product. “Je kunt bijvoorbeeld een nieuw premium programma maken waarvoor je meer kunt vragen.”

Stockmeier

Het Duitse Stockmeier sloot een deal met Zadel over de verspreiding van zijn product. “In Nederland doe ik de verkoop zelf, in Duitsland verzorgen zij de distributie. De naam Blob is volgens hem overigens slechts een titel die hij zelf aan het product heeft gegeven.

De bedrijven waar het product gebruikt wordt, geven er volgens de ondernemer allemaal een andere naam aan. “Dat is ook wat ik klanten als advies geef, noem het zoals je wilt en bouw er een programma omheen.” Bij Mc Wash heeft het product ook een andere naam; 8 Power. “Ik raad mensen aan om een naam te zoeken die het best bij het bedrijf past. Blob is slechts de naam die ik het product heb gegeven.”

Mc Wash

Inmiddels wordt op alle locaties van Mc Wash gebruik gemaakt van de producten. Koolen legt uit waarom: “Toen Wybe bij ons kwam met het nieuwe Blob-product wilde we kijken of dit daadwerkelijk een verbetering aan ons duurste programma kon geven. Vanaf het begin waren we onder de indruk van dit product, daarom werd besloten om alle locaties te voorzien van Blob”, aldus Koolen. Hij is naar eigen zeggen zelfs zo enthousiast over het product dat hij zo nu en dan een zeer kleine hoeveelheid in het vloeistof-reservoir van zijn ruitenwisserinstallatie toevoegt.

Inmiddels gebruiken zo’n 30 wasstraten het product. We besluiten om het product zelf aan een test te onderwerpen. Onze eigen auto wordt twee keer met het product in de wasstraat gewassen. Op die manier krijgen we volgens Zadel het meest waarheidsgetrouwe resultaat. In totaal kijken we gedurende een kleine twee weken wat het product ongeveer doet.

Test

Het product Blob wordt ook wel een lakverzegeling genoemd en al snel wordt duidelijk waarom. De auto waarop we testen staat altijd buiten maar wanneer er aardig wat viezigheid opzit een regenbui overkomt, spoelt het vuil er makkelijk weer af. Tijdens de twee testweken blijft de auto eigenlijk de hele tijd blinkend met een diepe glans. Vogelpoep wordt er door de regen afgespoeld, iets dat als zeer prettig wordt ervaren. Waar het normaal flink wat moeite kost om dit te verwijderen en het gevaar bestaat dat de lak beschadigd raakt, spoelt het er zo vanaf. Het enige minpuntje is dat er soms vroeg op de ochtend een soort waas op de voorruit zit, Als de auto op temperatuur is, verdwijnt de waas vanzelf weer gelukkig.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.