Tankstationformule TanQyou richt zich steeds meer op carwashbranche

De Friese tankstationformule TanQyou richt zich steeds meer op de de carwashbranche. Directeur Jan Harmen Akkerman wil zich in de toekomst naast het exploiteren van onbemande tankstations nog meer inzetten op de plaatsing van wasgelegenheden. Naast bestaande locaties wordt de focus op nieuwbouwprojecten gelegd.

Akkerman ziet zeker kansen voor de plaatsing van carwashes bij tankstation-locaties: “Per tankstation bekijken we wat de mogelijkheden voor wassen zijn. Op basis daarvan besluiten we of we verder investeren in wasmogelijkheden. Dan moet je denken aan bijvoorbeeld de plaatsing van wasboxen. Onlangs werd op een van onze locaties een volledig nieuwe wasbox gebouwd door EenzetCarwash.”

Mousse drop

Deze installatie is voorzien van bluetooth-speakers zodat klanten naar hun favoriete muziek op iTunes kunnen luisteren, terwijl ze hun wagen reinigen. “Daarnaast bieden we ‘mousse drop’ aan, zodat je de auto helemaal in een schuimlaag kunt zetten. Naast bestaande locaties zijn we gefocust op nieuwbouwprojecten. Per locatie bekijken we wat we daar gaan doen en hoe we op de behoeftes van onze klanten kunnen inspelen”, verduidelijkt Akkerman.

Aanvullende diensten

Momenteel doet TanQyou veel zaken met EenzetCarwash. “Het wassen van auto’s hoort ook bij ons uitgebreide  dienstenaanbod, wat overigens niet wil zeggen dat we een wasstation willen worden. We willen onze klanten niet alleen bedienen met brandstof, maar ook met aanvullende diensten”, zegt de directeur. “Onze tankstationketen legt de focus op het verzorgen van de grote mobiliteitsbehoefte van de Nederlandse consument. Deze behoefte zal volgens ons naar verloop van tijd veranderen en daar willen wij op inspelen. Je kunt via onze app betalen voor parkeerplaatsen in heel Nederland.
 
Benieuwd naar de verdere plannen van TanQyou? In TankPro Magazine nummer 1 2019 vind je een uitgebreid interview met directeur Jan Harmen Akkerman. Het blad ligt deze week in de brievenbus. Interesse in TankPro Magazine? Sluit dan direct een abonnement af.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.