DiBO’s NEW 2000 D5 self-carwash geplaatst in Boedapest

In Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, werd onlangs een self-carwash geplaatst. Het gaat om een DiBO NEW 2000 self-carwash met vrijstaande bedieningstotems (type D5). De bedieningspanelen en technische installatie werden geleverd door DiBO en geïnstalleerd door het Hongaarse Radinum. Laatstgenoemd bedrijf stond ook in voor de realisatie van het gebouw.

De wasgelegenheid beschikt over zes overdekte wasplaatsen. In het midden daarvan staat de technische ruimte waarin alle machines, toestellen en voorraadtanks gemonteerd zijn. Daarnaast is de installatie uitgerust met zeven wasprogramma’s: insectenverwijderaar, shampoo, easy foam, borstel, spoelen, hot wax en glansspoelen met osmose-water.

Er kan op verschillende manieren betaald worden bij de self-carwash. Zo kan er contactloos afgerekend worden via een betalingssysteem dat werkt met Near Field Communication (NFC). De NEW 2000 is voorzien van intelligente sturing en een afzonderlijk technische ruimte. Er kan optioneel gekozen worden voor de plaatsing van een gebouw. In onderstaande video worden de mogelijkheden getoond.

Bedieningspanelen

Er wordt gebruik gemaakt van glazen bedieningspanelen met een ‘capacitive touchscreen’. Dit besturingssysteem werkt zeer gebruiksvriendelijk.  Deze bedieningspanelen zijn gemaakt uit inbraakveilig en aanraakgevoelig glas.

De bedieningspanelen van zulke self-carwashes van DiBO kunnen voorzien worden van wel zeven verschillende wasprogramma’s met stop. De plaatsing van de bedieningspanelen bepaalt de klant zelf. Zo kunnen ze worden geïntegreerd in de steunkolommen van het gebouw (type D4) of als vrijstaande bedieningstotem (type D5) geïnstalleerd worden.

Lees ook:

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.