Mercedes-Benz GLS is met druk op de knop carwash-klaar

De nieuwe Mercedes-Benz GLS 2020 heeft volgens de makers ervan een primeur te pakken in de vorm van een zogenaamde ‘carwash-functie’. Met een druk op deze knop neemt de vering van deze SUV de hoogste stand in en vermindert de spoorbreedte. Dat levert volgens een aantal voordelen op tijdens een bezoek aan de wasgelegenheid.

De carwash-knop vereenvoudigt ook de verwijdering van vuil dat zich in de wielkasten heeft verzameld. Daarnaast zorgt de functie ervoor dat de buitenspiegels automatisch worden ingeklapt en de zijruiten en het schuifdak gesloten worden. Ook de regensensor wordt uitgeschakeld, zodat de ruitenwissers niet aanspringen in de wasgelegenheid.

Na acht seconden wordt automatisch het beeld van de 360 graden-videocamera aan de voorzijde getoond. Dit gebeurt om de bestuurder te assisteren als hij de wasstraat inrijdt. Tevens schakelt de airconditioning direct over naar de luchtrecirculatiemodus om nare luchtjes en waterdamp buiten de autodeur te houden.

Al deze instellingen worden automatisch weer uitgeschakeld als de bestuurder de carwash uitrijdt en de snelheid boven de 20 kilometer per uur komt. “Deze functie, die een bezoek aan de wasgelegenheid vergemakkelijkt, is wat we als branchevereniging voor ogen hadden. Dit is een stap in de goede richting”, zegt CEO Eric Wulf van de International Carwash Association (ICA).

De GLS wordt geproduceerd in het Amerikaanse Tuscaloosa en wordt eind dit jaar in de showrooms verwacht.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.