Video WashTec toont nieuw waterterugwinsysteem

Met de introductie van de AquaPur Modular wil WashTec besparen op de kosten van water in wasgelegenheden. Dit modulaire waterterugwinsysteem hergebruikt water zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Daarnaast zorgt dit systeem ervoor dat stankoverlast tot het verleden behoort.

WashTec presenteerde de AquaPur Modular op de Tankstelle & Mittelstand vakbeurs in Münster. Dit evenement vond 8 en 9 mei plaats in de Duitse stad. Het systeem is ontwikkeld om in te spelen op de stijgende prijs van drinkwater. De afgelopen jaren ging de prijs van drinkwater in Duitsland omhoog met ongeveer een euro per m3 en er is nog geen sprake van een daling. Een waterterugwininstallatie is naast kostenbesparend ook duurzaam.

Een gemiddelde wasgelegenheid wast ongeveer 8.000 voertuigen per jaar. Bij elke wasbeurt wordt ongeveer 150 liter water gebruikt. Op jaarbasis komt dat neer op circa 1,2 miljoen liter water en met een kostprijs van vijf euro per kubieke meter bedraagt dat circa 6.000 euro. Er kan echter behoorlijk wat geld bespaard worden door water te hergebruiken.

Jaarlijkse besparing

Met de AquaPur Modular wordt volgens WashTec ongeveer 85 procent van het water hergebruikt en hoeft slechts 15 procent schoon water ingezet te worden. Daarmee wordt 1,02 miljoen liter drinkwater minder gebruikt en dat zorgt voor een jaarlijkse besparing van 4.300 euro.

Het systeem is modulair. De afzonderlijke componenten kunnen flexibel worden opgesteld. Zelfs over een hoek, zodat de installatie ook bruikbaar is in kleine ruimtes. WashTec zet ook in op technologische ontwikkeling. De SludgeSenor geeft aan wanneer 25 tot 50 procent van de ondergrondse bassin met modder of slib gevuld is. Dankzij de toepassing van AntiSmell krijgt het ontstaan van stankoverlast geen kans. Nare geuren worden geëlimineerd door een geurverdrijvend systeem op basis van azijnzuur en waterstofperoxide dat bestand is tegen HSSE-normen.

Het systeem is per direct ook beschikbaar voor Nederland en België.

Lees ook:

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.