Caramba presenteert X-Line op Car Wash Show Europe

Caramba Nederland is exposant op de Car Wash Show Europe in Amsterdam. Het event dat op 18 en 19 september in de Kromhouthal plaatsvindt, belicht de laatste trends en ontwikkelingen op carwash-gebied. Het team van Caramba presenteert de X-Line, waarmee duurzamer en efficiënter gewerkt kan worden. Medewerkster José Schutten is ook in de Nederlandse hoofdstad aanwezig en vertelt wat bezoekers op de stand en van de productlijn kunnen verwachten.


“De Caramba X-Line wordt in het zonnetje gezet tijdens Car Wash Show Europe. Deze productlijn verbetert de waskwaliteit  en bestaat uit zes productgroepen”, vertelt Schutten. “Het gaat hier om artikelen voor voor- en velgenreinigers, shampoo, schuim, drooghulp, wax en polish. Op de vakbeurs worden deze zes groepen gepresenteerd en gedemonstreerd. Wat deze lijn zo bijzonder maakt is dat de producten zo optimaal mogelijk op elkaar zijn afgestemd, zodat ze elkaar versterken. Zo ontstaat het beste wasresultaat.”

Herkenbaarheid

Het inzetten van de juiste chemie is zeer belangrijk voor het reinigingsresultaat in een wasgelegenheid. Ook het tempo van de reiniging, materiaalbescherming, de kwaliteit van het recyclewater en het droogresultaat spelen daarbij een belangrijke rol. Daarnaast zijn de wasinstallatie en het wasproces ook aandachtspunten. Caramba neemt deze punten mee in de X-Line serie.

Caramba X-Line is veelvuldig getest in Duitsland, stelt Schutten: “Door de vele testen is de samenstelling van de chemie geoptimaliseerd, waardoor een nog beter resultaat is ontstaan. De productgroepen sluiten perfect op elkaar aan en versterken elkaar gedurende het wasproces. Daardoor neemt de kwaliteit van het recyclewater toe, waardoor er minder vers water verbruikt hoeft te worden. Elke productgroep is voorzien van een etiket met een eigen kleur. Deze etikettering zorgt voor herkenbaarheid. De gebruiker weet altijd precies welke productgroep hij in handen heeft.”

Kernwaarden

Door de optimalisering van de productgroepen hoeft er minder chemie ingezet te worden. Het milieu wordt ontzien, terwijl er tegelijkertijd een efficiencyslag plaatsvindt. “Er wordt door ons veel geïnvesteerd in het vernieuwen en verbeteren van de bestaande productlijnen. Procesoptimalisering is erg belangrijk voor Caramba. Met het oog op verstrengde milieu-eisen, het extreme weer en dreigende waterschaarste is het erg belangrijk om zo duurzaam mogelijk te werken. Ook het milieu is een steeds grotere factor waar klanten en overheid waarde aan hechten. De X-Line speelt op deze behoeftes in en is energiezuinig en milieuvriendelijk”, stelt Schutten.

Op de Car Wash Show Europe wordt de stand van Caramba bemand door Nederlandse en Duitse medewerkers van het bedrijf. “De voertaal op ons promotiemateriaal is dan weer in het Engels”, verduidelijkt Schutten. “We laten zien dat we een internationale onderneming zijn. Voor ons is het heel belangrijk om ons te presenteren als een partner en niet zozeer als een onderneming die wat wil verkopen. We zijn op zoek naar partnerschappen. We willen samenwerkingsverbanden aangaan waarin we graag een stapje extra zetten voor onze klanten. Maatwerk bieden behoort tot onze kernwaarden.”

Geen stress

De verschillen tussen chemiemerken en -producten verkleinen, dus moet je je op een andere manier onderscheiden. “Wij doen dat door veel in persoonlijk contact te investeren en de band met onze klanten goed te houden. Dat werkt voor beide partijen veel prettiger en fijner. We zetten het belang van de klant altijd op de eerste plaats en kijken wat het beste bij een onderneming past. Als we de klantwens in kaart hebben gebracht, passen we ons advies daarop aan. Onze lijnen zijn kort en we hebben snelle levertijden. Daardoor zijn klanten niet meer gebonden aan gigantische voorraden chemie, omdat ze hun bestelde producten heel snel in huis hebben. Dat scheelt enorm in opslagruimte en stress”, besluit Schutten.

Lees ook: 

 

Onderwerpen: , ,

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.