Wanner houdt carwash-installaties draaiende met minimale pompkosten

Advertorial – Fabrikant Wanner levert betrouwbare en onderhoudsvriendelijke Hydra-Cell pompen voor de carwashbranche. De gemiddelde levensduur van deze installaties ligt tussen de tien en vijftien jaar. Daarnaast zijn de pompen erg goedkoop in gebruik, want voor minder dan vijftig dollar kunnen de installaties draaiende gehouden worden.

Wereldwijd zijn er ruim 25.000 Hydra-Cell pompen in gebruik. Een ondernemer berekende dat hij verspreid over een periode van twintig jaar slechts vijftig dollar per jaar kwijt was aan onderhoud en olieverversing om de pompinstallaties in bedrijf te houden. De Hydra-Cell is erg betrouwbaar dankzij het gepatenteerde ontwerp, waarmee tot wel zeventig procent minder energie nodig is. Er zijn gevallen bekend van Hydra-Cell pompen die we dertig jaar lang in bedrijf zijn geweest.

De pompinstallaties zijn zo ingericht dat ze carwashes helpen om aan het aantal gewenste wassingen te komen zonder uitval. De pomp kan zowel schoon als gerecycled water verwerken met vaste deeltjes tot wel 800 micron. Dankzij deze optie hoeft er geen duur voorbehandelingsprogramma uitgevoerd te worden om de levensduur van de pomp te verlengen. Ook het onderhoud wordt versimpeld dankzij deze toepassing. CEO Bill Wanner van Wanner Engineering: “Ondernemers uit de carwashbranche kunnen zich geen machine-uitval veroorloven. Onze pompen werken voor alle grote fabrikanten en zorgen voor de juiste en constante druk.”

Betrouwbare systemen

Wanner vroeg drie klanten om hun ervaringen met de pompinstallaties te delen. Drie toonaangevende fabrikanten uit de carwashbranche gaven gehoor aan deze oproep. PECO car Wash, Motor City Car Wash en AVW Equipment geven hun mening over de apparatuur van Wanner.

John Schram is vice-president van PECO Car Wash Systems. Dit familiebedrijf heeft al meer dan vijftig jaar ervaring met kettingbanen. De onderneming heeft ongeveer vijftig monteurs in dienst. Schram is erg te spreken over de pompen van Wanner: “We gebruiken de pompinstallaties in verschillende gebieden van onze kettingbanen. De Hydra-Cell pompen zetten we in voor alle oscillerende hogedruk-bogen en vaste hogedruk spoelbogen. Omdat onze kettingbanen uit tienduizenden onderdelen bestaan, hebben we betrouwbare systemen nodig. Systemen die constante druk leveren. Wanner heeft precies wat we nodig hebben. Het feit dat de Hydra-Cell pomp alle soorten water aankan, is erg prettig en onderhoudsvriendelijk. Het enige waar je op moet letten, is het bijvullen van de olie. We hebben geen pompstation meer nodig om water te behandelen.”

Naar volle tevredenheid

Ook Bob Wentworth van Motor City Wash Works is erg in zijn nopjes met de Hydra-Cell pompen. De aanschaf van de apparatuur van Wanner levert diverse technische voordelen op: “we gebruiken hogedruk pompen voor onze wasinstallaties. Alweer een kwart eeuw werken we met de Wanner H25 diaphragm pompen. Naar volle tevredenheid kan ik wel zeggen. Deze pompinstallaties zijn erg robuust, waardoor we hergebruikt water dat sporen van chemicaliën en kleine vuildeeltjes bevat kunnen verpompen zonder dat dit invloed op de pomp heeft. We gebruiken ongeveer honderd pompen per jaar en de afgelopen vijf jaar hebben we maar een paar keer contact gehad met Wanner, omdat er een defect was dat binnen de garantie viel. Een groot voordeel van dit systeem is dat deze pomp niet beschadigd als er te weinig water te verpompen is. Omdat er geen tot weinig onderhoud noodzakelijk is, kunnen monteurs nuttiger besteden en zich om andere zaken bekommeren. Ook downtime behoort tot het verleden.”

Het belang van de reductie van downtime wordt onderstreept door sales manager Bob Schaefer van AVW Equipment. dat bedrijf bestaat alweer 46 jaar en opereert op wereldwijde schaal. “Als je beseft dat sommige carwash-ondernemers in twaalf wintermaanden een kwart van hun volledige winstmarge binnenhalen, kun je niets anders concludereren dat downtime desastreus kan zijn. Stel je voor dat een wasinstallatie tijdens zo’n drukke zaterdag twee uur stil ligt… Dat voel je op korte termijn in je portemonnee. Op langere termijn kan de schade nog erger zijn dan gedacht. Klanten kunnen op basis van een storing besluiten om voortaan bij de concurrent te wassen. Dat wil je niet”, verduidelijkt Schaefer.

Toppositie

Dankzij de Hydra-Cell pomp van Wanner behoort downtime tot het verleden. “Toen deze speler jaren geleden als beste pompleverancier uit de bus kwam, besloten we om met hen in zee te gaan. Wanner heeft probleemloos hun toppositie weten te behouden. Andere pompmerken vragen jaarlijks erg veel onderhoud en reparatie, terwijl dat bij Wanner niet aan de orde is.”

Ga voor meer informatie naar www.hydra-cell.co.uk/CarWash.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.