Christ presenteert met Cadis nieuwe wasinstallatie

Christ heeft een nieuwe portaalwasinstallatie ontwikkeld in de vorm van de Cadis. Met deze machine wordt de doorvoercapaciteit volgens de fabrikant vergroot, waardoor tot wel 45 procent meer gewassen kan worden. Salesmanager Frank Souer verduidelijkt waarom deze wasinstallatie inspeelt op een behoefte: “Dankzij dit slimme ontwerp kunnen grotere en hogere voertuigen gewassen worden.”

De wasinstallatie werd mei vorig jaar in Duitsland geïntroduceerd, maar is in Nederland pas sinds november bestelbaar. “Er werd eerst uitgebreid bij onze Oosterburen getest of de machine naar behoren werkte. Na een uitgebreide testperiode, was ons land aan de beurt”, zegt salesmanager Frank Souer van Christ. Inmiddels zijn de eerste modellen al in Nederland geïnstalleerd.

De Cadis onderscheidt zich op verschillende manieren van eerdere portaalwasinstallaties, zegt Souer: “De droogcapaciteit van deze machine is beter. Daarnaast is deze machine tien decibel stiller dan zijn voorgangers. Dat komt doordat er met geoptimaliseerde droogelementen gewerkt wordt, waardoor er sprake is van minder stromingsverlies.”

Portaaloverloop

Een ander punt waarmee deze installatie zich volgens Souer in de kijker speelt, is de hoge snelheid waarmee gewassen kan worden. Actiefschuim, zijkanthogedruk en borstelwassen worden in één portaaloverloop aangeboden. “Er kunnen meerdere was processen tegelijkertijd in werking worden gezet zonder dat dit ten koste van de snelheid gaat. Zelfs een programma waarin wax verwerkt zit, neemt dankzij de Cadis niet meer tijd in beslag. Daardoor is het rendement van deze wasinstallatie hoger. Er kunnen door de hogere doorvoercapaciteit zelfs tot 45 procent meer wassingen uitgevoerd worden.

Bij de wasinstallatie wordt een Touch POS bedieningsterminal geleverd. “Met dit systeem kunnen verschillende betaalmogelijkheden geïmplementeerd worden. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is beschikbaar in deze terminal. Dankzij de moderne en overzichtelijke gebruikersinterface is het uitvoeren van transacties erg gebruiksvriendelijk.”

Lay-out

Er is bij deze portaalwasinstallatie voor een andere pay-out gekozen, stelt Souer: “De wasinstallatie heeft een modernere uitstraling gekregen en is compacter gebouwd. De klant kan kiezen uit basisuitvoering Stripe met pictogrammen of voor de meer luxe Blade uitvoering waarin een display is opgenomen.”

Met de Cadis wordt ingespeeld op een behoefte. “Je merkt dat nieuwe auto’s steeds groter en breder worden. Diverse automerken zetten modellen in de markt die steeds robuuster en grootser worden en daar moet je op inspelen. Dat hebben we gedaan door de was breedte aan te passen. Dankzij dit slimme ontwerp kunnen grotere en hogere voertuigen gewassen worden. Hoewel deze machine dezelfde afmetingen als zijn voorganger heeft, kunnen er voertuigen met een breedte tot 2,55 meter gereinigd worden. In vergelijking met soortgelijke systemen scheelt dat vijftien centimeter. Ook de washoogte is vergroot zoals ook de waslengte ten opzichte van onze voorgaande modellen, waardoor de Cadis ook hogere en langere  voertuigen kan wassen in dezelfde ruimte als nu beschikbaar is”, besluit Souer.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.