Duitse technologie van WashTec slaat ook aan in Canada

Recentelijk is een geheel nieuw wascentrum in het Canadese Mississauga, in de buurt van Toronto, uitgerust met de technologie van WashTec. Carwashexploitant AutoSpa plaatste een wascentrum dat tot de grootste faciliteiten in zijn soort behoort in Noord-Amerika. De technologie achter deze WashTec SLX wasstraten is nieuw voor Canada.

Volgens eigenaar Fred Misheal was bij het werk aan de nieuwe AutoSpa-locatie een investering van 22 miljoen Canadese dollar gemoeid. Misheal en zijn team gelden door de aanschaf van de WashTec SLX wasstraten als koplopers op carwashgebied, omdat deze technologie nieuw is voor Canada. Naast twee lange Express wasstraten zijn er drie lange interieurbanen geplaatst. Tevens is een quickservice werkplaats ingericht waar men olie kan verversen en waar een bandenservice beschikbaar is. Bij het wascentrum werken ruim zeventig medewerkers.

Na langdurige planning en overleg met de autoriteiten kon dankzij WashTec/MarkVII de bouw eindelijk voltooid worden. “Onze locatie is 4.000 vierkante meter groot. Wij beschikken over twee 58 meter lange kettingwasstraten waar drie interieurbanen van 60 meter elk zijn toegevoegd. We waren op zoek naar de meest geavanceerde carwashtechnologie en die vonden we bij WashTec”, stelt Misheal.

Overtuigd van kwaliteit

De voorbereidingen voor de bouw van het indrukwekkende pand had nogal wat voeten in de aarde. Het begon twee jaar geleden toen Misheal en zijn team op uitnodiging van special projects manager Peter van der Veen van WashTec Benelux een aantal Nederlandse wasstraten bezocht.

“Ik heb eerst allerlei wasstraten bekeken en bestudeerd op het internet. WashTec sprak mij aan. Vervolgens ontving ik een uitnodiging van WashTec Benelux om hun producten in de praktijk te komen aanschouwen. Daar zijn we op ingegaan”, stelt Misheal. Na het zien van deze WashTec SLX wasstraten en een aanvullend bezoek aan de fabriek in Duitsland waar deze installaties geproduceerd worden, waren de Canadezen overtuigd van de kwaliteit van dit bedrijf.

Lineaire technologie

De nieuwe wasstraten beschikken over lineaire technologie die is ontworpen om mee te lopen met het systeem terwijl de auto op de ketting voortbeweegt. Dit houdt in dat elke borstel tot 1,25 meter meeloopt met het voertuig. Misheal is zeer te spreken over deze eigenschap, want hij ziet een duidelijke verbetering wat betreft het wasresultaat.

“De hogedruk, dak- en zijborstels en dakdrogers lopen mee met het voertuig op de ketting zodat deze langer contact hebben met het voertuig. Zo kan een beter wasresultaat worden verkregen juist op de moeilijk te bereiken plaatsen aan de voor- en achterkant van het voertuig. De meelopende lineaire droger volgt de contouren van de auto nauwkeurig. Dit betekent dat de drogers een uitstekend droogresultaat leveren”, verduidelijkt de Canadese ondernemer.

Amerika

Inmiddels heeft WashTec/MarkVII ook dezelfde wasstraat-techniek geïnstalleerd op meerdere, nieuwe waslocaties in Amerika. Zo zijn onlangs wasstraten geplaatst in onder andere Texas en Colorado.

Lees ook:

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Duitse technologie van WashTec slaat ook aan in Canada | CarwashPro

Duitse technologie van WashTec slaat ook aan in Canada

Recentelijk is een geheel nieuw wascentrum in het Canadese Mississauga, in de buurt van Toronto, uitgerust met de technologie van WashTec. Carwashexploitant AutoSpa plaatste een wascentrum dat tot de grootste faciliteiten in zijn soort behoort in Noord-Amerika. De technologie achter deze WashTec SLX wasstraten is nieuw voor Canada.

Volgens eigenaar Fred Misheal was bij het werk aan de nieuwe AutoSpa-locatie een investering van 22 miljoen Canadese dollar gemoeid. Misheal en zijn team gelden door de aanschaf van de WashTec SLX wasstraten als koplopers op carwashgebied, omdat deze technologie nieuw is voor Canada. Naast twee lange Express wasstraten zijn er drie lange interieurbanen geplaatst. Tevens is een quickservice werkplaats ingericht waar men olie kan verversen en waar een bandenservice beschikbaar is. Bij het wascentrum werken ruim zeventig medewerkers.

Na langdurige planning en overleg met de autoriteiten kon dankzij WashTec/MarkVII de bouw eindelijk voltooid worden. “Onze locatie is 4.000 vierkante meter groot. Wij beschikken over twee 58 meter lange kettingwasstraten waar drie interieurbanen van 60 meter elk zijn toegevoegd. We waren op zoek naar de meest geavanceerde carwashtechnologie en die vonden we bij WashTec”, stelt Misheal.

Overtuigd van kwaliteit

De voorbereidingen voor de bouw van het indrukwekkende pand had nogal wat voeten in de aarde. Het begon twee jaar geleden toen Misheal en zijn team op uitnodiging van special projects manager Peter van der Veen van WashTec Benelux een aantal Nederlandse wasstraten bezocht.

“Ik heb eerst allerlei wasstraten bekeken en bestudeerd op het internet. WashTec sprak mij aan. Vervolgens ontving ik een uitnodiging van WashTec Benelux om hun producten in de praktijk te komen aanschouwen. Daar zijn we op ingegaan”, stelt Misheal. Na het zien van deze WashTec SLX wasstraten en een aanvullend bezoek aan de fabriek in Duitsland waar deze installaties geproduceerd worden, waren de Canadezen overtuigd van de kwaliteit van dit bedrijf.

Lineaire technologie

De nieuwe wasstraten beschikken over lineaire technologie die is ontworpen om mee te lopen met het systeem terwijl de auto op de ketting voortbeweegt. Dit houdt in dat elke borstel tot 1,25 meter meeloopt met het voertuig. Misheal is zeer te spreken over deze eigenschap, want hij ziet een duidelijke verbetering wat betreft het wasresultaat.

“De hogedruk, dak- en zijborstels en dakdrogers lopen mee met het voertuig op de ketting zodat deze langer contact hebben met het voertuig. Zo kan een beter wasresultaat worden verkregen juist op de moeilijk te bereiken plaatsen aan de voor- en achterkant van het voertuig. De meelopende lineaire droger volgt de contouren van de auto nauwkeurig. Dit betekent dat de drogers een uitstekend droogresultaat leveren”, verduidelijkt de Canadese ondernemer.

Amerika

Inmiddels heeft WashTec/MarkVII ook dezelfde wasstraat-techniek geïnstalleerd op meerdere, nieuwe waslocaties in Amerika. Zo zijn onlangs wasstraten geplaatst in onder andere Texas en Colorado.

Lees ook:

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.