‘Het belang van een goede poetsdoek wordt nog wel eens onderschat’

Poetsdoeken zijn onlosmakelijk verbonden met wasgelegenheden. Toch wordt nog weinig stilgestaan bij het belang van een goede poetsdoek, stelt Ayse Uslu die samen met haar partner Ercan Hazar aan het roer staat van Rulomax BV. Dit bedrijf is distributeur van opvallende doekautomaten die voorzien zijn van LED-verlichting met een automatische lichtsensor.

De doekautomaten zijn geschikt voor onbemande wasboxen, autowaslocaties en tankstations. “Sinds zes maanden verzorgen we de distributie van deze van origine Turkse automaten in Nederland. De automaat van dat bedrijf sprak ons erg aan. Omdat we erg onder de indruk waren van hun fraai vormgegeven automaten, besloten we om met deze firma in gesprek te gaan. Het doel was om deze systemen ook in Nederland op de markt te brengen”, stelt Uslu.

De doekautomaten zijn afkomstig van een Turks bedrijf dat al 45 jaar bestaat en vestigingen in 18 landen heeft. Deze onderneming is gespecialiseerd in automaten. Zo heeft men bijvoorbeeld ook een mattenautomaat ontworpen. “In Turkije hebben automobilisten veel met stof en nattigheid te maken. Men gebruikt de matten voornamelijk, omdat men na het schoonmaken niet met natte schoenen in de auto wil stappen. Voor een euro kun je een kartonnen mat kopen, zodat de vloer van je wagen niet onder het stof en nattigheid komt te zitten”, verduidelijkt Uslu.

Samenspraak

Na het volgen van een uitgebreid trainingsprogramma om het systeem helemaal te leren kennen, werd de onderneming Rulomax BV opgericht. Daarvoor had Uslu een hoop gesprekken met verschillende ondernemers van wasgelegenheden gevoerd. “We wilden goed beslagen ten ijs komen. Door veel onderzoek te doen en met potentiële klanten te spreken, leerden we de behoeftes van ondernemers kennen. Uit deze gesprekken kwam naar voren dat veel ondernemers erg enthousiast waren over dit systeem. Veel mensen staan open voor een doekautomaat die je niet vaak hoeft aan te vullen.” De automaten bieden de mogelijkheden om in te spelen op de veeleisende consument.

De doekautomaten zijn energiezuinig, gemakkelijk in gebruik en vragen weinig onderhoud. “Op een rol zitten circa 140 doeken. De automaat heeft een opslag voor een extra rol. Handig, want daarom hoef je niet continu de doekenvoorraad aan te vullen. Als deze rol op is, kan een nieuwe besteld worden. In samenspraak met de klant kijken we naar de mogelijkheden. Bij onbemande locatie kunnen we voor de klant bijhouden wanneer een nieuwe rol besteld moet worden, terwijl medewerkers bij bemande locaties dat meestal zelf doen. We zijn echter flexibel en kunnen in samenspraak maatwerk leveren.”

Finishing touch

Duurzaamheid is erg belangrijk voor Rulomax. “Door doekautomaten te plaatsen, kunnen we onze klanten veel onkosten besparen. Er zijn altijd voldoende doeken voorradig en er hoeven niet continu bestellingen geplaatst te worden. Dat bespaart tijd, geld en transportkosten. Daarnaast zijn de systemen erg energiezuinig.”

“Het belang van een goede poetsdoek wordt nog wel eens onderschat”, stelt Uslu. “Doeken zijn heel belangrijk in elke carwash. Deze producten worden dagelijks gekocht en veelvuldig gebruikt. Je geeft je auto de finishing touch. Door het uitvoeren van de laatste details, zoals het polijsten, zet je de puntjes op de i. Bij veel wasgelegenheden zijn poetsdoeken redelijk duur. Twee euro voor een goede doek is een normale prijs. Er zijn vaak ook goedkopere varianten beschikbaar, maar zijn kwalitatief een stuk slechter dan de luxere variant.”

Vandalismebestendig

Het is belangrijk dat je een product koopt dat goed droogt, duurzaam is en een goede kwaliteit heeft. “Onze doeken voldoen aan al deze eisen en kosten een euro per stuk. Er kan cash betaald worden, maar de klant kan er optioneel voor kiezen om ook contactloos betalen als betaalmethode te laten implementeren. De doek is 50 x 50 centimeter groot, pluisvrij en zorgt voor een diepe glans.”

Om de naamsbekendheid in Nederland op te bouwen, rijdt het team van Rulomax BV het hele land door om demonstraties op locatie te geven. “We hebben bussen waarin onze automaten staat. We kunnen dus op locatie laten zien wat dit systeem kan. Geïnteresseerden kunnen ons bellen en een afspraak maken. Er is veel mogelijk. Contact met de klant is erg belangrijk voor ons. Ons technisch team is snel ter plaatse en we kunnen snel schakelen om klanten te helpen. Geen klant is hetzelfde wat betekent dat we altijd maatwerk leveren en op de specifieke klantwensen inspelen. De doekautomaat is geschikt voor binnen- en buitengebruik en voor bemande en onbemande locaties. We kunnen ook in samenspraak met de klant naar vandalismebestendige oplossingen zoeken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om wielen onder de automaat te bevestigingen, zodat men het systeem na sluitingstijd naar binnen kan rijden”, besluit Uslu.

Lees ook:

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.