Truckwash Gieten speelt in op een behoefte vanuit de truckbranche

Sinds deze week is Truckwash Gieten officieel in bedrijf. De onderneming van René en Fennie Wubs richt zich op de reiniging van groot vrachtverkeer, maar ook paardentrailers, bedrijfsbussen en andere grotere voertuigen zijn welkom. Christ Wash Systems installeerde twee Taurus Truckwashes. Later dit jaar wordt een BP Tankstation geplaatst bij de locatie.

Truckwash Gieten geldt als aanvulling en versterking van Transport Onderhoudsservice Gieten (TOS Gieten) dat schuin achter de wasgelegenheid staat. Vrachtwagens zijn een grote passie van het stel. Het onderhouds- en reparatiebedrijf werd in 2012 opgericht. “We zijn met niets begonnen, maar zeven jaar later staan de zaken er heel anders voor. Inmiddels hebben we vier monteurs in dienst en telt ons klantenbestand zeker 400 vaste bezoekers”, stelt Fennie. “Op een gegeven moment kregen we steeds vaker de vraag of we geen truckwash konden opzetten. Toen er een kavel vrijkwam, besloten we om zo’n wasgelegenheid op te zetten.”

Sinds Truckwash Gieten een feit is, wordt de wasgelegenheid goed bezocht. “Vooral bedrijven uit de omgeving weten ons te vinden, maar we hebben ook aanvragen gekregen van ondernemingen uit Arnhem om op rekening te kunnen wassen. Er is duidelijk behoefte aan een truckwash. Deze locatie aan de N34 is ook erg goed, omdat hier veel vrachtverkeer rijdt. Wat ook erg handig is, is de plaatsing van onze wasgelegenheid. Chauffeurs kunnen hier heel gemakkelijk binnenrijden en hebben niet te maken met nauwe bochten of onoverzichtelijke situaties”, stelt Fennie.

Best passend

In de twee nieuwe washallen bevinden zich manuele voorwasinstallaties compleet met hoge druk en actief schuim. Voordat Truckwash Gieten een feit werd en er voor de machines van Christ Wash Systems gekozen werd, bezocht het stel verschillende wasgelegenheden. “We hebben onderzoek gedaan naar verschillende wasinstallaties in evenveel wasgelegenheden. Wat ons betreft kwam Christ Wash Systems het beste uit de bus. Die partij paste het best bij ons. Wat ook duidelijk naar voren kwam in de gesprekken die wij met andere ondernemers hadden, was dat het bedrijf goede wasinstallaties leverde en dat hun dienstverlening uitstekend was. Onze wens was om de beste en onderhoudsarme wasinstallaties aan te schaffen die goed werk verrichtte. Aan die eis voldoet de door ons gekozen partij. Ze leverden ook de chemie die speciaal voor truckwashes is ontwikkeld”, verduidelijkt ze.

Grote voertuigen kunnen probleemloos worden gewassen in Truckwash Gieten.

De Christ Taurus Truckwash kan alle vrachtwagencombinaties wassen. Deze machine is tevens een van de weinige truckwashinstallaties die zonder problemen een Langere en Zwaardere Vrachtautocombinatie (LZV) kan wassen. Een LZV is maximaal 25,25 meter lang en 60 ton zwaar. “Onze wasgelegenheid is 33 meter lang en geschikt voor zeer grote voertuigen. Daarmee willen we ons – naast ons betaalsysteem – onderscheiden van de concurrentie”, stelt Fennie. ““De SPINpos iPad kassa van Extendas sprak ons erg aan, vanwege de gebruiksvriendelijkheid. Er wordt met Apple gewerkt en dat systeem past goed bij ons. Al onze medewerkers kunnen direct met dit systeem aan de slag. Wat ook erg prettig is dat er verschillende betaalmogelijkheden geïntegreerd zijn. Er kan contactloos betaald worden, maar ook betalen op rekening en natuurlijk met met pin kan ook.” Naast de lengte van de truckwash en het betaalsysteem wil de onderneming zich ook op een ander vlak onderscheiden: uitstraling.

Beleving

Een bezoek aan de truckwash moet beleving bieden, stelt Fennie: “Dat begint al bij aankomst. We hebben een vijver geplaatst en als bezoekers binnenrijden, kunnen ze in de wachtruimte onder het genot van een gehaktbal en een kop koffie op een videoscherm zien hoe hun voertuig gewassen wordt. Zowel de warme drank als snack zijn gratis. Bij mooi weer kan men op het terras wachten. Het is voor ons heel belangrijk dat onze klanten zich thuis voelen. We willen een gezellige sfeer uitstralen en dat hebben door het hele bedrijf doorgetrokken.”

In november wordt een BP Tankstation aangelegd. Bij dit onbemande station kunnen bezoekers van de truckwash zakelijk tanken. “Dat is een extra service die wij onze klanten willen bieden. Wat erg belangrijk is voor ons, is dat onze klanten weten dat ze met truckliefhebbers van doen hebben. Dit is onze passie en dat willen we uitstralen. Momenteel werken er twee medewerkers in de truckwash, maar dat willen we uitbreiden naar vier”, besluit Fennie.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.