‘Consumenten verwachten steeds meer van een bezoek aan een benzinepomp’

Wat in 1992 begon als een bescheiden tankstation met een shop van 80 vierkante meter is inmiddels uitgegroeid tot een ontmoetingsplek met een oppervlakte van 485 vierkante meter. De tijd dat je alleen voor brandstof en een eenvoudige snack bij D!Vers in Woerden terecht kon is definitief voorbij. Eigenaren Henk van Os en Ad Benschop staan voortaan ook aan het hoofd van een riante wasstraat: “Consumenten verwachten steeds meer van een bezoek aan een benzinepomp. Je moet als ondernemer blijven innoveren.”

Naast een tankstation en een wasstraat biedt D!Vers nog veel meer. “Ook voor kleine boodschappen kun je hier terecht. Het is ook mogelijk om hier te ontbijten, lunchen en dineren omdat we een keukenbrigade in dienst hebben. Er is altijd voldoende ruimte voor onze gasten in ons restaurant met 32 zitplaatsen. Verder kun je hier terecht voor het huren van een aanhanger en het wassen van je viervoeter in de dogwash”, stelt Benschop.

Op het terrein zijn ook nog een barbier en een beautysalon gevestigd in de vorm van Mekki’s Barbershop en Beauty Queens by Anne. De samenwerking aangaan met lokale ondernemers is erg belangrijk voor Benschop: “Slagers en bakkers uit de regio leveren verse producten voor in de shop. Ook hebben we een hangop-automaat waar klanten verse yoghurt kunnen tappen. Het uitzoeken van een cadeau kan in onze uitgebreide shop. We zoeken de cadeau-artikelen zelf uit en gebruiken hiervoor de input van bedrijven uit de buurt. Het concept is door onszelf bedacht en uitgewerkt. Er is al interesse van andere partijen om onze werkwijze over te nemen. Daar denken we nog over na.”

Verdubbeld

Een van de meest in het oog springende onderdelen van D!Vers is de wasgelegenheid. Deze is namelijk flink op de schop gegaan en verdubbeld in grootte. “We hadden eerst drie wasboxen en twee roll-overs. Eén rollover is een  VIP-poetshal geworden en wordt gerund door een derde partij in de vorm van Exclusive Detailing. Sinds drie jaar staat er ook een wasstraat op de locatie. Vreemd genoeg was er nog geen wasstraat in Woerden, terwijl de omgeving zich er prima voor leende en er genoeg animo voor was. We besloten om in dat gat te springen, maar kwamen er al snel achter dat het runnen van een wasstraat een heel andere tak van sport is. We dachten dat we met twee probleemloos draaiende roll-overs veel waservaring hadden opgebouwd en dat het runnen van een wasstraat een koud kunstje zou zijn. Het tegendeel bleek waar”, vertelt Benschop.

In de wasboxen werd al jarenlang gebruikgemaakt van de chemie van Caramba.

Er komt namelijk nog heel wat bij kijken om een wasstraat goed draaiende te krijgen. Dat ontdekte Benschop aan den lijve. “Gelukkig konden we rekenen op de steun van onze chemieleverancier”, weet hij. “We werken al 22 jaar met Caramba Nederland die de chemie voor de wasboxen en roll-overs verzorgt en ook voor de wasstraat. Tijdens de bouw van de carwash kwam het team van Caramba al een kijkje nemen. Terwijl er druk gewerkt werd, kwam Caramba juist met allerlei vragen op de proppen. Was er bijvoorbeeld al nagedacht over een tappunt om het vullen van de waterbakken makkelijk te maken? Gaandeweg hebben zij ons ontzettend goed geholpen bij de realisatie en optimalisatie van de wasstraat. Die adviezen zijn ontzettend waardevol gebleken. In eerste instantie waren de wasinstallaties voorzien van chemiepompen van drie liter. We hebben er uiteindelijk voor gekozen om deze te laten vervangen voor pompen met een capaciteit van anderhalve liter omdat de producten van Caramba zo geconcentreerd zijn, waardoor er in verhouding minder chemie nodig is. Duurzaam ondernemen met oog voor het milieu is erg belangrijk. Daarom hebben wij gekozen voor een warmte terugwininstallatie op ons dak van de shop.”

Voorraadbeheer

Het vinden van de juiste chemie-afstelling komt erg nauw. “Als ik ondernemers een tip mag geven, is het wel dat zij zoeken naar een betrouwbare leverancier die hen kan helpen op het gebied van chemie en de zoektocht naar de beste afstellingen. Het is ons personeel verboden om aan de afstellingen van de chemie te komen. Dagelijks wordt bijgehouden hoeveel chemie er verbruikt wordt per wasbeurt. Zo wordt het overzicht behouden”, verduidelijkt Benschop. “Een groot voordeel is dat meteen duidelijk wordt of er iets niet klopt. Als er ineens teveel of juist te weinig chemie verbruikt is tijdens een wassing, kun je op je vingers uittellen dat er wat mis is met de apparatuur. Een andere prettige bijkomstigheid is dat het voorraadbeheer erg overzichtelijk is. Het wordt direct duidelijk wanneer er wat bijbesteld moet worden. Zo voorkom je overschot, omdat je precies weet wanneer je wat nodig hebt. Een overvolle opslagruimte met voorraden chemie behoort tot het verleden. Doordat de levertijden kort zijn, kunnen we binnen 24 uur bevoorraad worden.”

“De wasstraat behoort tot onze core business. Ons bedrijf is opgebouwd uit drie pijlers: tanken, food en wassen. Al deze onderdelen moeten in orde zijn, want anders gaat het mis. Mensen verwachten veel van een bezoek aan de wasstraat. Dat betekent dat je altijd op je best moet zijn. Door met collega’s te sparren, maak je de branche beter. Je kunt namelijk veel van elkaar leren en het uiteindelijke doel is om de carwashsector verder te professionaliseren. Door continu op zoek te gaan naar nieuwe ideeën en invalshoeken, leg je de lat hoger. Daardoor verbetert de kwaliteit en dat is positief voor de branche”, besluit Benschop.

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Consumenten verwachten steeds meer van een bezoek aan een benzinepomp’ | CarwashPro

‘Consumenten verwachten steeds meer van een bezoek aan een benzinepomp’

Wat in 1992 begon als een bescheiden tankstation met een shop van 80 vierkante meter is inmiddels uitgegroeid tot een ontmoetingsplek met een oppervlakte van 485 vierkante meter. De tijd dat je alleen voor brandstof en een eenvoudige snack bij D!Vers in Woerden terecht kon is definitief voorbij. Eigenaren Henk van Os en Ad Benschop staan voortaan ook aan het hoofd van een riante wasstraat: “Consumenten verwachten steeds meer van een bezoek aan een benzinepomp. Je moet als ondernemer blijven innoveren.”

Naast een tankstation en een wasstraat biedt D!Vers nog veel meer. “Ook voor kleine boodschappen kun je hier terecht. Het is ook mogelijk om hier te ontbijten, lunchen en dineren omdat we een keukenbrigade in dienst hebben. Er is altijd voldoende ruimte voor onze gasten in ons restaurant met 32 zitplaatsen. Verder kun je hier terecht voor het huren van een aanhanger en het wassen van je viervoeter in de dogwash”, stelt Benschop.

Op het terrein zijn ook nog een barbier en een beautysalon gevestigd in de vorm van Mekki’s Barbershop en Beauty Queens by Anne. De samenwerking aangaan met lokale ondernemers is erg belangrijk voor Benschop: “Slagers en bakkers uit de regio leveren verse producten voor in de shop. Ook hebben we een hangop-automaat waar klanten verse yoghurt kunnen tappen. Het uitzoeken van een cadeau kan in onze uitgebreide shop. We zoeken de cadeau-artikelen zelf uit en gebruiken hiervoor de input van bedrijven uit de buurt. Het concept is door onszelf bedacht en uitgewerkt. Er is al interesse van andere partijen om onze werkwijze over te nemen. Daar denken we nog over na.”

Verdubbeld

Een van de meest in het oog springende onderdelen van D!Vers is de wasgelegenheid. Deze is namelijk flink op de schop gegaan en verdubbeld in grootte. “We hadden eerst drie wasboxen en twee roll-overs. Eén rollover is een  VIP-poetshal geworden en wordt gerund door een derde partij in de vorm van Exclusive Detailing. Sinds drie jaar staat er ook een wasstraat op de locatie. Vreemd genoeg was er nog geen wasstraat in Woerden, terwijl de omgeving zich er prima voor leende en er genoeg animo voor was. We besloten om in dat gat te springen, maar kwamen er al snel achter dat het runnen van een wasstraat een heel andere tak van sport is. We dachten dat we met twee probleemloos draaiende roll-overs veel waservaring hadden opgebouwd en dat het runnen van een wasstraat een koud kunstje zou zijn. Het tegendeel bleek waar”, vertelt Benschop.

In de wasboxen werd al jarenlang gebruikgemaakt van de chemie van Caramba.

Er komt namelijk nog heel wat bij kijken om een wasstraat goed draaiende te krijgen. Dat ontdekte Benschop aan den lijve. “Gelukkig konden we rekenen op de steun van onze chemieleverancier”, weet hij. “We werken al 22 jaar met Caramba Nederland die de chemie voor de wasboxen en roll-overs verzorgt en ook voor de wasstraat. Tijdens de bouw van de carwash kwam het team van Caramba al een kijkje nemen. Terwijl er druk gewerkt werd, kwam Caramba juist met allerlei vragen op de proppen. Was er bijvoorbeeld al nagedacht over een tappunt om het vullen van de waterbakken makkelijk te maken? Gaandeweg hebben zij ons ontzettend goed geholpen bij de realisatie en optimalisatie van de wasstraat. Die adviezen zijn ontzettend waardevol gebleken. In eerste instantie waren de wasinstallaties voorzien van chemiepompen van drie liter. We hebben er uiteindelijk voor gekozen om deze te laten vervangen voor pompen met een capaciteit van anderhalve liter omdat de producten van Caramba zo geconcentreerd zijn, waardoor er in verhouding minder chemie nodig is. Duurzaam ondernemen met oog voor het milieu is erg belangrijk. Daarom hebben wij gekozen voor een warmte terugwininstallatie op ons dak van de shop.”

Voorraadbeheer

Het vinden van de juiste chemie-afstelling komt erg nauw. “Als ik ondernemers een tip mag geven, is het wel dat zij zoeken naar een betrouwbare leverancier die hen kan helpen op het gebied van chemie en de zoektocht naar de beste afstellingen. Het is ons personeel verboden om aan de afstellingen van de chemie te komen. Dagelijks wordt bijgehouden hoeveel chemie er verbruikt wordt per wasbeurt. Zo wordt het overzicht behouden”, verduidelijkt Benschop. “Een groot voordeel is dat meteen duidelijk wordt of er iets niet klopt. Als er ineens teveel of juist te weinig chemie verbruikt is tijdens een wassing, kun je op je vingers uittellen dat er wat mis is met de apparatuur. Een andere prettige bijkomstigheid is dat het voorraadbeheer erg overzichtelijk is. Het wordt direct duidelijk wanneer er wat bijbesteld moet worden. Zo voorkom je overschot, omdat je precies weet wanneer je wat nodig hebt. Een overvolle opslagruimte met voorraden chemie behoort tot het verleden. Doordat de levertijden kort zijn, kunnen we binnen 24 uur bevoorraad worden.”

“De wasstraat behoort tot onze core business. Ons bedrijf is opgebouwd uit drie pijlers: tanken, food en wassen. Al deze onderdelen moeten in orde zijn, want anders gaat het mis. Mensen verwachten veel van een bezoek aan de wasstraat. Dat betekent dat je altijd op je best moet zijn. Door met collega’s te sparren, maak je de branche beter. Je kunt namelijk veel van elkaar leren en het uiteindelijke doel is om de carwashsector verder te professionaliseren. Door continu op zoek te gaan naar nieuwe ideeën en invalshoeken, leg je de lat hoger. Daardoor verbetert de kwaliteit en dat is positief voor de branche”, besluit Benschop.

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.