Foto's

Loogman Carwash in Hoofddorp officieel geopend

De familie Loogman bij de opening Foto's: CarwashPro/Belinda Meijers

De nieuwe Loogman Carwash in Hoofddorp is maandagavond officieel geopend. Veel zakenrelaties kwamen naar de nieuwe vestiging op bedrijventerrein De President, om de nieuwe wasstraat zelf te kunnen ervaren. CarwashPro was ook aanwezig en deelt het verslag. 

De nieuwe locatie aan de Dirk Storklaan heeft twee express wasstraten van Holz, van leverancier ACE Car Wash Systems. De twee kettingbanen hebben een lengte van zo’n 60 meter. De raampartij aan de linkerzijde zorgt voor veel lichtinval in de washal.

In de express wasstraat is een aantal nieuwe veranderingen doorgevoerd. Zo zijn de lavabogen vervangen door ‘olifantenoortjes’, zoals Loogman het omschrijft. Een soort halve maantjes die boven de Power Shower hangen en die waterbesparend zijn. Hiermee wordt hetzelfde effect bereikt op de auto als met de lavaboog, maar wordt er tegelijkertijd veel minder water verbruikt. Ook zit er een projector boven een van de bogen, waarmee afbeeldingen kunnen worden geprojecteerd op het schuim. Zoals het logo van Loogman (zie foto). Speciaal voor de velgen is er roterende hogedruk-velgenwas aan de wasstraat toegevoegd. Deze draait mee met de band in plaats van op een vast punt te wassen, zodat ook de wielkassen goed worden meegenomen.

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

De chemie komt van Sireon, de vaste chemieleverancier van Loogman. Ook alle producten in de automaten op het stofzuigplein worden geleverd door Sireon, waaronder de autoparfum en de poetsdoekjes. De kassasoftware is van De Haan IT. Er liggen zes putten in de grond voor waterrecycling. De osmose installatie komt van Bruine de Bruin. Ook wordt er gebruik gemaakt van een zandfilter van BleuBlue, waardoor het recyclewater nog schoner wordt.

Het stofzuigplein heeft alle voorzieningen op het gebied van interieurreiniging. Er zijn in totaal 40 opstelplaatsen, 26 automaten, 13 automatische mattenkloppers en 6 bandenpompen. Ook is elke plek voorzien van een dashboard gun, mattenhouders en een dubbele stofzuigslang. De stofzuigers komen van Van Holland en de attributen zijn van Hansa. Aan de automaat zijn twee nieuwe geuren toegevoegd, Spicebomb Extrême en 1 Million Lucky.

Ook is er nagedacht over de aankleding van de wasstraat. Zo is er een grote digitale wand op de muur geplaatst, bij het uitrijden van het stofzuigplein, waarop de afbeeldingen aangepast kunnen worden. Boven het stofzuigplein hangen papieren lampionnen in de kleuren van Loogman.

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

Luxe probleem

Naast een rondleiding werd er tijdens de officiële opening teruggeblikt op de afgelopen jaren en het ontstaan van de nieuwe wasstraat. Loogman had al een vestiging aan de Robijnlaan in Hoofddorp, maar regelmatig stonden daar files in de aanrijroute. “We werden op onze oude locatie geconfronteerd met een luxe probleem. Het werd daar steeds drukker. Er waren lange wachttijden en te weinig stofzuigplekken en daar ondervonden de klanten hinder van”, vertelt Loogman.

Groeien op de oude locatie bleek echter lastig, en dus ging eigenaar Ger Loogman op zoek naar een nieuwe plek. Al snel kwam de huidige locatie in beeld, op slechts enkele minuten afstand van de oude wasstraat. Een locatie van 7500 vierkante meter, dus eigenlijk te groot voor een wasstraat. “Maar wel op een mooie zichtlocatie.” Na veel wikken en wegen kwam het besluit om toch voor deze grote locatie te gaan. De locatie wordt nu gedeeld met KwikFit Autoservice, wat Loogman een ‘mooie samenwerking en een logische combinatie’ noemt.

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

De familie Loogman.

Geen stroom

Corona gooide in 2020 roet in het eten, maar toch kwam al vrij snel groen licht voor het voortzetten van de plannen. Daarna werd Loogman geconfronteerd met een uitdagend energievraagstuk. “Dat was niet zomaar op te lossen, simpelweg omdat er niet genoeg stroom aanwezig was. Maar wij zijn Loogman en gaan altijd op zoek naar een oplossing voor het probleem.” De nieuwe wasstraat is bijna volledig zelfvoorzienend in het stroomgebruik. Op het dak ligt een flink aantal zonnepanelen en er staan twee grote accu’s bij de ingang van de wasstraat.

Loogman sluit de opening af met een dankwoord: “In samenwerking met onze vaste partners – waar we al jaren lang op kunnen bouwen – is deze geweldige locatie ontstaan. We willen iedereen bedanken voor het vertrouwen in ons.”

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Loogman Carwash in Hoofddorp officieel geopend | CarwashPro
Foto's

Loogman Carwash in Hoofddorp officieel geopend

De familie Loogman bij de opening Foto's: CarwashPro/Belinda Meijers

De nieuwe Loogman Carwash in Hoofddorp is maandagavond officieel geopend. Veel zakenrelaties kwamen naar de nieuwe vestiging op bedrijventerrein De President, om de nieuwe wasstraat zelf te kunnen ervaren. CarwashPro was ook aanwezig en deelt het verslag. 

De nieuwe locatie aan de Dirk Storklaan heeft twee express wasstraten van Holz, van leverancier ACE Car Wash Systems. De twee kettingbanen hebben een lengte van zo’n 60 meter. De raampartij aan de linkerzijde zorgt voor veel lichtinval in de washal.

In de express wasstraat is een aantal nieuwe veranderingen doorgevoerd. Zo zijn de lavabogen vervangen door ‘olifantenoortjes’, zoals Loogman het omschrijft. Een soort halve maantjes die boven de Power Shower hangen en die waterbesparend zijn. Hiermee wordt hetzelfde effect bereikt op de auto als met de lavaboog, maar wordt er tegelijkertijd veel minder water verbruikt. Ook zit er een projector boven een van de bogen, waarmee afbeeldingen kunnen worden geprojecteerd op het schuim. Zoals het logo van Loogman (zie foto). Speciaal voor de velgen is er roterende hogedruk-velgenwas aan de wasstraat toegevoegd. Deze draait mee met de band in plaats van op een vast punt te wassen, zodat ook de wielkassen goed worden meegenomen.

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

De chemie komt van Sireon, de vaste chemieleverancier van Loogman. Ook alle producten in de automaten op het stofzuigplein worden geleverd door Sireon, waaronder de autoparfum en de poetsdoekjes. De kassasoftware is van De Haan IT. Er liggen zes putten in de grond voor waterrecycling. De osmose installatie komt van Bruine de Bruin. Ook wordt er gebruik gemaakt van een zandfilter van BleuBlue, waardoor het recyclewater nog schoner wordt.

Het stofzuigplein heeft alle voorzieningen op het gebied van interieurreiniging. Er zijn in totaal 40 opstelplaatsen, 26 automaten, 13 automatische mattenkloppers en 6 bandenpompen. Ook is elke plek voorzien van een dashboard gun, mattenhouders en een dubbele stofzuigslang. De stofzuigers komen van Van Holland en de attributen zijn van Hansa. Aan de automaat zijn twee nieuwe geuren toegevoegd, Spicebomb Extrême en 1 Million Lucky.

Ook is er nagedacht over de aankleding van de wasstraat. Zo is er een grote digitale wand op de muur geplaatst, bij het uitrijden van het stofzuigplein, waarop de afbeeldingen aangepast kunnen worden. Boven het stofzuigplein hangen papieren lampionnen in de kleuren van Loogman.

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

Luxe probleem

Naast een rondleiding werd er tijdens de officiële opening teruggeblikt op de afgelopen jaren en het ontstaan van de nieuwe wasstraat. Loogman had al een vestiging aan de Robijnlaan in Hoofddorp, maar regelmatig stonden daar files in de aanrijroute. “We werden op onze oude locatie geconfronteerd met een luxe probleem. Het werd daar steeds drukker. Er waren lange wachttijden en te weinig stofzuigplekken en daar ondervonden de klanten hinder van”, vertelt Loogman.

Groeien op de oude locatie bleek echter lastig, en dus ging eigenaar Ger Loogman op zoek naar een nieuwe plek. Al snel kwam de huidige locatie in beeld, op slechts enkele minuten afstand van de oude wasstraat. Een locatie van 7500 vierkante meter, dus eigenlijk te groot voor een wasstraat. “Maar wel op een mooie zichtlocatie.” Na veel wikken en wegen kwam het besluit om toch voor deze grote locatie te gaan. De locatie wordt nu gedeeld met KwikFit Autoservice, wat Loogman een ‘mooie samenwerking en een logische combinatie’ noemt.

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

De familie Loogman.

Geen stroom

Corona gooide in 2020 roet in het eten, maar toch kwam al vrij snel groen licht voor het voortzetten van de plannen. Daarna werd Loogman geconfronteerd met een uitdagend energievraagstuk. “Dat was niet zomaar op te lossen, simpelweg omdat er niet genoeg stroom aanwezig was. Maar wij zijn Loogman en gaan altijd op zoek naar een oplossing voor het probleem.” De nieuwe wasstraat is bijna volledig zelfvoorzienend in het stroomgebruik. Op het dak ligt een flink aantal zonnepanelen en er staan twee grote accu’s bij de ingang van de wasstraat.

Loogman sluit de opening af met een dankwoord: “In samenwerking met onze vaste partners – waar we al jaren lang op kunnen bouwen – is deze geweldige locatie ontstaan. We willen iedereen bedanken voor het vertrouwen in ons.”

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.