OK Oliecentrale sleept twee nieuwe locaties in de wacht bij veiling Rotterdam

De veiling van huurrechten van tankstations in de gemeente Rotterdam heeft geleid tot een tweetal wisselingen. OK Oliecentrale wist de huurrechten van twee van de vier locaties in de wacht te slepen. Het gaat om stations aan de Prins Alexanderlaan en de Abram van Rijckevorselweg in Rotterdam. De resultaten zijn onder voorbehoud. De notaris moet het proces namelijk nog controleren en goedkeuren. De huurrechten zijn bij alle vier locaties voor een periode van 15 jaar vergeven. 

Er kon dit jaar een gooi worden gedaan naar de huurrechten van tankstations aan de Abram van Rijckevorselweg (Esso), de Prins Alexanderlaan (Esso/Schipper), de Matlingeweg (Haan) en de Tjalklaan (BP). OK bood 775.000 euro voor de Esso-locatie en 850.000 euro voor het station van Esso/Schipper aan de Prins Alexanderlaan.

De andere twee locaties wisselden niet van huurder. De Haan wist de rechten voor de locatie aan de Matlingeweg te behouden voor een bedrag van 2.175.000 euro. BP Nederland blijft het tankstation aan de Tjalklaan vanaf januari voor nog eens 15 jaar huren van de gemeente Rotterdam. Voor de huurrechten betaalt BP 3.175.000 euro.

In tegenstelling tot vorige veilingen stelde de gemeente dit jaar extra voorwaarden aan partijen die kans wilden maken op de huurrechten. Om de opkomst van elektrisch rijden te stimuleren en de uitstoot te verminderen, stelt de gemeente de (nieuwe) huurders van de locaties aan de Abram van Rijckevorselweg en de Matlingeweg verplicht om een snellader te plaatsen.

Carwash

De Esso-locatie aan de Abram van Rijckevorselweg die nu nog valt onder de paraplu van Haan, ligt aan de oostzijde van de stad tussen de A16 en de Kralingse Zoom. Op het terrein van het onbemande tankstation staat weliswaar een shop, maar die is op dit moment niet in gebruik. Om de hoek van het station liggen de Erasmus Universiteit, een locatie van de Hogeschool Rotterdam en bedrijventerrein Brainpark.

Het tweede tankstation waar verplicht een snellader neergezet moet worden, is de locatie aan de Matlingeweg. Het station ligt op industrieterrein Spaanse Polder en vlakbij Bedrijventerrein Rotterdam Noord-West. Bij de locatie hoort een royale shop en zijn de nodige parkeerplekken. De Haan wist de rechten voor deze locatie te behouden.

Het derde tankstation waarvan de huurrechten geveild werden, ligt in de wijk Ommoord (Prins Alexander). Op dit moment staat op de luifel nog de merknaam Schipper (Esso). Dat wordt OK. De locatie ligt aan de Prins Alexanderlaan, net binnen de ring (A20). Het tankstation beschikt over een shop met broodjescorner en een carwash.

De vierde locatie ligt aan de Tjalklaan in Rotterdam-West. Het gaat om een tankstation dat is uitgevoerd in de kleuren van BP. Ook bij dit station zit een shop, die nu door het leven gaat als Wild Bean Cafe. Het station ligt aan een drukke route richting de A20 (Rotterdam-Delfshaven).

Onderwerpen: ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

OK Oliecentrale sleept twee nieuwe locaties in de wacht bij veiling Rotterdam | CarwashPro

OK Oliecentrale sleept twee nieuwe locaties in de wacht bij veiling Rotterdam

De veiling van huurrechten van tankstations in de gemeente Rotterdam heeft geleid tot een tweetal wisselingen. OK Oliecentrale wist de huurrechten van twee van de vier locaties in de wacht te slepen. Het gaat om stations aan de Prins Alexanderlaan en de Abram van Rijckevorselweg in Rotterdam. De resultaten zijn onder voorbehoud. De notaris moet het proces namelijk nog controleren en goedkeuren. De huurrechten zijn bij alle vier locaties voor een periode van 15 jaar vergeven. 

Er kon dit jaar een gooi worden gedaan naar de huurrechten van tankstations aan de Abram van Rijckevorselweg (Esso), de Prins Alexanderlaan (Esso/Schipper), de Matlingeweg (Haan) en de Tjalklaan (BP). OK bood 775.000 euro voor de Esso-locatie en 850.000 euro voor het station van Esso/Schipper aan de Prins Alexanderlaan.

De andere twee locaties wisselden niet van huurder. De Haan wist de rechten voor de locatie aan de Matlingeweg te behouden voor een bedrag van 2.175.000 euro. BP Nederland blijft het tankstation aan de Tjalklaan vanaf januari voor nog eens 15 jaar huren van de gemeente Rotterdam. Voor de huurrechten betaalt BP 3.175.000 euro.

In tegenstelling tot vorige veilingen stelde de gemeente dit jaar extra voorwaarden aan partijen die kans wilden maken op de huurrechten. Om de opkomst van elektrisch rijden te stimuleren en de uitstoot te verminderen, stelt de gemeente de (nieuwe) huurders van de locaties aan de Abram van Rijckevorselweg en de Matlingeweg verplicht om een snellader te plaatsen.

Carwash

De Esso-locatie aan de Abram van Rijckevorselweg die nu nog valt onder de paraplu van Haan, ligt aan de oostzijde van de stad tussen de A16 en de Kralingse Zoom. Op het terrein van het onbemande tankstation staat weliswaar een shop, maar die is op dit moment niet in gebruik. Om de hoek van het station liggen de Erasmus Universiteit, een locatie van de Hogeschool Rotterdam en bedrijventerrein Brainpark.

Het tweede tankstation waar verplicht een snellader neergezet moet worden, is de locatie aan de Matlingeweg. Het station ligt op industrieterrein Spaanse Polder en vlakbij Bedrijventerrein Rotterdam Noord-West. Bij de locatie hoort een royale shop en zijn de nodige parkeerplekken. De Haan wist de rechten voor deze locatie te behouden.

Het derde tankstation waarvan de huurrechten geveild werden, ligt in de wijk Ommoord (Prins Alexander). Op dit moment staat op de luifel nog de merknaam Schipper (Esso). Dat wordt OK. De locatie ligt aan de Prins Alexanderlaan, net binnen de ring (A20). Het tankstation beschikt over een shop met broodjescorner en een carwash.

De vierde locatie ligt aan de Tjalklaan in Rotterdam-West. Het gaat om een tankstation dat is uitgevoerd in de kleuren van BP. Ook bij dit station zit een shop, die nu door het leven gaat als Wild Bean Cafe. Het station ligt aan een drukke route richting de A20 (Rotterdam-Delfshaven).

Onderwerpen: ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.