Video: Carwash uit Herentals wil heropenen en garandeert veiligheid

Octopus Carwash uit het Belgische Herentals is noodgedwongen gesloten wegens de coronacrisis. Wasgelegenheden hebben door de regering een openingsverbod gekregen. Afgelopen weekend gaf de overheid wel groen licht aan tuincentra en doe-het-zelfzaken om de deuren weer te openen. Onbegrijpelijk vindt ondernemer Gert de Neve van de carwash uit Herentals.

“Wij mogen niet open, terwijl wij veel meer veiligheid kunnen garanderen dan bijvoorbeeld tuincentra en doe-het-zelf-zaken”, laat De Neve RTV.be weten. “Hier in onze carwash is nul contact met de klant. Wij kunnen ontvangen door de ruit dus met onder meer waspassen. Toch mogen wij niet werken, terwijl we dat wel willen.”

Hoewel er geen klanten zijn, werken er nog enkele mensen in de wasgelegenheid. De wasinstallaties worden onderhouden en gecontroleerd. De machines draaien dagelijks even om corrosievorming te voorkomen. “Wij kunnen open, omdat wij de gevraagde afstand kunnen bewaren. Er is maar een man aan de bediening. Deze persoon kan onmogelijk in contact komen met de klant, omdat wij door een gesloten raam kunnen ontvangen. Dus de veiligheid is volgens mij wel zeer gegarandeerd”, stelt De Neve.

De ondernemer is tevens van plan glazen wanden te plaatsen om zijn personeel extra te beschermen mocht de wasgelegenheid weer geopend worden.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.