Dr. Stöcker uitbreiding

Dr.Stöcker breidt voorraadcapaciteit uit bij hoofdvestiging

foto: Dr. Stocker

Chemiefabrikant Dr.Stöcker breidt de opslagcapaciteit bij zijn hoofdvestiging in Duitsland uit. Dit als een reactie op de huidige crisis op de inkoopmarkt. Het bedrijf is tot de pijnlijke conclusie gekomen dat het afbouwen van voorraden in tijden van crisis de bevoorrading van klanten in gevaar brengt.

Ondanks de uitdagende economische omstandigheden realiseerde Dr.Stöcker in de afgelopen vijf jaar een jaarlijkse omzetgroei die in de dubbele cijfers loopt. Ook het aantal medewerkers verdubbelde in de afgelopen vijf jaar tot circa 90 mensen. Volgens Dr.Stöcker maakt het een sterke groei door op het gebied van waschemicaliën voor autowasstraten, portaalwasstraten en zelfbedieningswasstraten. Naast het eigen merk Dr. Stöcker is er ook een bovengemiddelde vraag naar private labels.

Ontsmettingsmiddel

Daarnaast kwam met het begin van de coronapandemie ook de productie van hygiënemiddelen er bij. Sinds het voorjaar van 2020, direct na de eerste corona-lockdown, bereikte de productie van hand- en oppervlaktedesinfectiemiddelen een hoogtepunt met 35 ton per dag.

De eerste stap in de uitbreiding van de productie- en opslagcapaciteit is de bouw van een nieuw hoogbouwmagazijn op een oppervlakte van 2.800 m² en een hoogte van 15 meter. Voor dit doel werd een stuk grond gekocht, dat direct grenst aan het hoofdkantoor van het bedrijf in Pfaffen-Schwabenheim bij Bad Kreuznach (foto links).

Reactie op crisis

De beslissing om nog een magazijn te bouwen werd bij Dr.Stöcker genomen tegen de achtergrond van de huidige leveringscrisis, die duidelijk voelbaar is. Thomas Wilbert, salesmanager voor de waschemicaliëndivisie bij Dr.Stöcker, legt uit: “Door onze opslagruimte uit te breiden, reageren we ook op de huidige crisis op de inkoopmarkt, die voor veel bedrijven pijnlijk duidelijk heeft gemaakt dat het verplaatsen van goederenopslag naar de afnemers in tijden van de crisis de leveringen van klanten in gevaar brengt. De investering in nieuwe opslagcapaciteiten is ook een investering in de onverminderd betrouwbare en snelle levering aan onze klanten”.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Paul Van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dr.Stöcker breidt voorraadcapaciteit uit bij hoofdvestiging | CarwashPro
Dr. Stöcker uitbreiding

Dr.Stöcker breidt voorraadcapaciteit uit bij hoofdvestiging

foto: Dr. Stocker

Chemiefabrikant Dr.Stöcker breidt de opslagcapaciteit bij zijn hoofdvestiging in Duitsland uit. Dit als een reactie op de huidige crisis op de inkoopmarkt. Het bedrijf is tot de pijnlijke conclusie gekomen dat het afbouwen van voorraden in tijden van crisis de bevoorrading van klanten in gevaar brengt.

Ondanks de uitdagende economische omstandigheden realiseerde Dr.Stöcker in de afgelopen vijf jaar een jaarlijkse omzetgroei die in de dubbele cijfers loopt. Ook het aantal medewerkers verdubbelde in de afgelopen vijf jaar tot circa 90 mensen. Volgens Dr.Stöcker maakt het een sterke groei door op het gebied van waschemicaliën voor autowasstraten, portaalwasstraten en zelfbedieningswasstraten. Naast het eigen merk Dr. Stöcker is er ook een bovengemiddelde vraag naar private labels.

Ontsmettingsmiddel

Daarnaast kwam met het begin van de coronapandemie ook de productie van hygiënemiddelen er bij. Sinds het voorjaar van 2020, direct na de eerste corona-lockdown, bereikte de productie van hand- en oppervlaktedesinfectiemiddelen een hoogtepunt met 35 ton per dag.

De eerste stap in de uitbreiding van de productie- en opslagcapaciteit is de bouw van een nieuw hoogbouwmagazijn op een oppervlakte van 2.800 m² en een hoogte van 15 meter. Voor dit doel werd een stuk grond gekocht, dat direct grenst aan het hoofdkantoor van het bedrijf in Pfaffen-Schwabenheim bij Bad Kreuznach (foto links).

Reactie op crisis

De beslissing om nog een magazijn te bouwen werd bij Dr.Stöcker genomen tegen de achtergrond van de huidige leveringscrisis, die duidelijk voelbaar is. Thomas Wilbert, salesmanager voor de waschemicaliëndivisie bij Dr.Stöcker, legt uit: “Door onze opslagruimte uit te breiden, reageren we ook op de huidige crisis op de inkoopmarkt, die voor veel bedrijven pijnlijk duidelijk heeft gemaakt dat het verplaatsen van goederenopslag naar de afnemers in tijden van de crisis de leveringen van klanten in gevaar brengt. De investering in nieuwe opslagcapaciteiten is ook een investering in de onverminderd betrouwbare en snelle levering aan onze klanten”.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Paul Van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.