Carwashes kunnen ondanks avondlockdown openblijven

Unsplash: Mask Medicar Shop

Carwashes mogen net als tankstations en autowerkplaatsen gewoon openblijven de komende weken. De avondlockdown die sinds zondag 28 november geldt, is niet van toepassing op essentiële dienstverlening. Wel moet er rekening worden gehouden met de verplichte anderhalve meter afstand en het dragen van mondkapjes. 

In de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte van vrijdagavond 26 november werd de avondlockdown aangekondigd, die in ieder geval tot 19 december van kracht is. Alle niet-essentiële winkels moeten sinds zondag om 17:00 uur sluiten. Carwashes worden als essentieel gezien en kunnen dus gewoon na 17:00 uur openblijven.

Mondkapje op stofzuigplein

Tankstations inclusief hun shops mogen de normale openingstijden blijven aanhouden. Voor horeca bij tankstations die niet langs de snelweg liggen, geldt dat klanten die gaan zitten om iets te gebruiken hun coronatoegangsbewijs moeten laten zien. Ook is het dragen van een mondkapje verplicht en moet iedereen anderhalve meter afstand van de ander houden. Mondkapjes zijn ook verplicht op een overdekt stofzuigplein.

Hou ook rekening met de bezoekerscapaciteit van een ruimte. Er geldt nu een norm van één persoon per vijf vierkante meter – iets wat op bijvoorbeeld het stofzuigplein geen problemen zal vormen.

Op 14 december worden de regels herzien en zal duidelijk worden of de avondlockdown wordt verlengd.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Carwashes kunnen ondanks avondlockdown openblijven | CarwashPro

Carwashes kunnen ondanks avondlockdown openblijven

Unsplash: Mask Medicar Shop

Carwashes mogen net als tankstations en autowerkplaatsen gewoon openblijven de komende weken. De avondlockdown die sinds zondag 28 november geldt, is niet van toepassing op essentiële dienstverlening. Wel moet er rekening worden gehouden met de verplichte anderhalve meter afstand en het dragen van mondkapjes. 

In de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte van vrijdagavond 26 november werd de avondlockdown aangekondigd, die in ieder geval tot 19 december van kracht is. Alle niet-essentiële winkels moeten sinds zondag om 17:00 uur sluiten. Carwashes worden als essentieel gezien en kunnen dus gewoon na 17:00 uur openblijven.

Mondkapje op stofzuigplein

Tankstations inclusief hun shops mogen de normale openingstijden blijven aanhouden. Voor horeca bij tankstations die niet langs de snelweg liggen, geldt dat klanten die gaan zitten om iets te gebruiken hun coronatoegangsbewijs moeten laten zien. Ook is het dragen van een mondkapje verplicht en moet iedereen anderhalve meter afstand van de ander houden. Mondkapjes zijn ook verplicht op een overdekt stofzuigplein.

Hou ook rekening met de bezoekerscapaciteit van een ruimte. Er geldt nu een norm van één persoon per vijf vierkante meter – iets wat op bijvoorbeeld het stofzuigplein geen problemen zal vormen.

Op 14 december worden de regels herzien en zal duidelijk worden of de avondlockdown wordt verlengd.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.