Met Banking of Things automatisch betalen via kentekenplaat

AVUTEC voegde onlangs betaalmogelijkheden aan hun ANPR camera toe en heeft daarmee naar eigen zeggen een primeur te pakken. Het Nederlandse bedrijf beweert namelijk de eerste Automatic Number Plate Recognition camera ter wereld op de markt gebracht te hebben die zelfstandige betalingen op basis van kentekens kan uitvoeren. Later dit jaar rolt AVUTEC de ‘PayByPlate’ technologie verder uit naar toepassingsgebieden zoals wasgelegenheden en benzinestations.

Het Internet of Things (IoT)-apparaat van AVUTEC is getransformeerd in een Banking of Things-apparaat. Door alledaagse activiteiten makkelijker te maken, worden IoT-apparaten langzaam maar zeker steeds vanzelfsprekender in ons dagelijkse leven. Banking of Things tilt deze vooruitgang naar een hoger niveau, door IoT-apparaten in staat te stellen om zelfstandig betalingen te verrichten. Doordat PSD2 recentelijk richtlijnen heeft bepaald om de ontwikkeling van innovatieve betaalmethodes te stimuleren, staat de deur voor nieuwe manieren van betalen wijd open.

De ANPR camera kan verschillende acties op basis van kentekens uitvoeren. Naast het communiceren met access control systemen, FTP servers en video management systemen kan de camera voortaan ook financiële transacties initiëren. Door de betalingssoftware van fintech startup FINN ite integreren, is de camera in staat om automatische betalingen namens de eigenaar van de auto te maken. Als het aan AVUTEC ligt zijn contanten of pinpassen overbodig zolang er een kenteken aanwezig is.

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.