contactloos, ABN AMRO

Betalen met een sieraad mogelijk eind van het jaar beschikbaar

ABN Amro is bezig met een nieuwe vorm van contactloos betalen. Het wordt wellicht al aan het einde van dit jaar mogelijk om met een speciale slimme ring te betalen. Momenteel wordt de ring net als een speciaal horloge, getest door medewerkers van de bank. Komen de apparaten betrouwbaar uit de test, dan kunnen deze misschien nog eind van dit jaar beschikbaar worden gesteld aan het grote publiek. Goed nieuws voor de carwash, want door het apparaat zou de betaaltijd aan de wasstraat nog verder omlaag kunnen.

De Near Field Communicatie- chip, zoals de techniek heet die ervoor zorgt dat contactloos kan worden betaald, moet op den duur dus toepasbaar worden op verschillende vlakken. Er zijn zelfs al mensen in Nederland die een dergelijke chip bij wijze van test onder de huid hebben laten inbrengen. Dat nu ook een bank naar verdere mogelijkheden kijkt, is een goed teken met het oog op de toekomst.

Kerv

Kanttekening is volgens de Volkskrant wel dat de reacties in Engeland, waar het ringsysteem van fabrikant Kerv al langer getest wordt, niet louter positief zijn. Een deel van de recensies is zeer positief en gebruikt het apparaat naar volle tevredenheid. Een groot gedeelte van de mensen is echter laaiend. Na aanschaf via crowdfundingsite Kickstarter hebben zij nog altijd het apparaatje niet ontvangen.

Een andere veel geopperde klacht is de slechte bereikbaarheid van de maker. Meerdere klanten hebben sinds begin dit jaar niets van ze vernomen. Voor ABN Amro reden om uit te zoeken waar het aan schort. Aangezien de bank wil uitstralen communicatief te zijn, is een partner die het tegenovergestelde is niet heel handig.

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van CarwashPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.