carwrap, poetsen,

Producten voor onderhoud van ‘gewrapte’ auto zeer populair

Het Roosendaalse Tuningstickers.nl richt zich volledig op het ‘wrappen’ van auto’s. Hierbij wordt het voertuig van een compleet nieuw uiterlijk voorzien, inclusief de ramen. Tevens verkoopt het bedrijf zogeheten Carwrap Care Kits van Meguiar’s. Deze kunnen worden gebruikt door bezitters van de gewrapte auto’s om hun voertuig goed te onderhouden. Volgens Tuningstickers-eigenaar Roger Danen gaan ze als warme broodjes over de toonbank. “Bij bijna iedere wrap die we doen, verkopen we een kit mee. Mensen zijn erg zuinig en trots op hun auto, dus vinden ze goed onderhoud belangrijk. In de kit zitten alle relevante producten in één set.”

Het wrappen van een auto is als een auto inpakken. “Met een speciale folie kunnen we de auto een totaal nieuwe en andere look geven.” Per voertuig wordt tussen de 20 en 25 strekkende meter folie gebruikt. De ramen worden uitgesneden en vaak separaat met een speciale folie getint. “Het is ook niet voor iedereen weggelegd. Veel mensen kiezen ervoor om bepaalde delen te wrappen. We doen vooral exclusieve auto’s”, zegt hij. Het prijskaartje voor een volledige wrap is zo’n 2.500 euro. Er wordt dan wel door twee mensen zo’n tweeënhalve dag aan gewerkt.

Carwrap Care Kit

De nieuwste kit in kwestie bestaat uit een viertal producten van Meguiar’s. Het eerste product is de; Ultimate Wash & Wax shampoo – 473 ml. “Dit product dient om de wrap regelmatig te wassen en is een zeer complete shampoo. Hij ruikt lekker door de Carnaubawax, die voor een goede glimmende laag op de auto zorgt”, aldus Danen, Het tweede product is de Paint Protect – 473 ml. “Dit product zorgt ervoor dat de carwrap langdurig beschermd is. Tot wel 365 dagen, of 52 wasbeurten lang, zit er een laag over de auto die ervoor zorgt dat vuil niet diep hecht. Het product is puur synthetisch en bevat Hydrofobic Polymer Technology.”

Het derde product is speciaal voor het aanbrengen van de Paint Protect. “De Foam Applicator Pad heeft een dichte vezelstructuur en kan in een reguilere wasmachine worden schoongemaakt.” Wat de kit vooral speciaal maakt volgens de ondernemer, is een nieuwe product dat in de kit zit. “De Ultimate Wash & Wax Anywhere – 768 ml is echt een bijzonder product. Vooral de matte wraps kun je het best zo goed mogelijk schoonhouden. Dit product helpt daar prima bij. Het is een soort wassen zonder water. Waar je wat vuil ziet, verwijder je het met alleen een doek en dit product. Geen kalkvlekken en krassen, hoewel geen water gebruikt wordt.”

Autoliefhebbers

“De producten van Meguiar’s zijn wel echt voor autoliefhebbers. Veel van hen komen ook speciaal hierheen om de spullen te halen. Wij zijn één van de weinige in Roosendaal met de producten. Ze zijn iets duurder, maar ik denk dat de producten het dubbel en dwars waard zijn. Meguiar’s is een oud bedrijf dat lang meedraait en een goede kwaliteit biedt.” Bij ieder product dat wordt verkocht, komt een uitgebreide handleiding. “Er zijn heel veel producten en allemaal worden ze beschreven in de handleiding. Dit is echt ideaal. Hiermee wordt iedereen een beetje professioneel wasser en detailer.” Het onderhouden van een gewrapte auto kan wat Danen betreft het beste met de hand gebeuren.

Wanneer het Tuningstickers.nl een volledige carwrap doet, wordt een auto eerst helemaal afgespoten met water. “Er moet geen vuil op de auto zitten voor we hem poetsen, dan krijg je krassen. Daarnaast maken we het echt goed schoon aan de buitenkant en maken we hem vetvrij, zodat de wrap het beste hecht. De eerste dag doen we nog niets met folie, zo schoon moet de auto zijn”, zegt Danen lachend.

Het bedrijf doet naast carwraps ook een hoop stickerwerk. “Een aantal overheidsdiensten als politie en marechaussee komt hier weleens langs voor de stickers op hun voertuigen. Vooral die strepen moeten goed onderhouden worden.” Dat zoveel mensen het bedrijf vinden, komt ook doordat ze aangesloten zijn bij bekende sticker- en foliefabrikant 3M. “We zijn preffered carwrapper bij 3M, gebruiken dus betrouwbare producten.”

 

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van CarwashPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Producten voor onderhoud van ‘gewrapte’ auto zeer populair | CarwashPro
carwrap, poetsen,

Producten voor onderhoud van ‘gewrapte’ auto zeer populair

Het Roosendaalse Tuningstickers.nl richt zich volledig op het ‘wrappen’ van auto’s. Hierbij wordt het voertuig van een compleet nieuw uiterlijk voorzien, inclusief de ramen. Tevens verkoopt het bedrijf zogeheten Carwrap Care Kits van Meguiar’s. Deze kunnen worden gebruikt door bezitters van de gewrapte auto’s om hun voertuig goed te onderhouden. Volgens Tuningstickers-eigenaar Roger Danen gaan ze als warme broodjes over de toonbank. “Bij bijna iedere wrap die we doen, verkopen we een kit mee. Mensen zijn erg zuinig en trots op hun auto, dus vinden ze goed onderhoud belangrijk. In de kit zitten alle relevante producten in één set.”

Het wrappen van een auto is als een auto inpakken. “Met een speciale folie kunnen we de auto een totaal nieuwe en andere look geven.” Per voertuig wordt tussen de 20 en 25 strekkende meter folie gebruikt. De ramen worden uitgesneden en vaak separaat met een speciale folie getint. “Het is ook niet voor iedereen weggelegd. Veel mensen kiezen ervoor om bepaalde delen te wrappen. We doen vooral exclusieve auto’s”, zegt hij. Het prijskaartje voor een volledige wrap is zo’n 2.500 euro. Er wordt dan wel door twee mensen zo’n tweeënhalve dag aan gewerkt.

Carwrap Care Kit

De nieuwste kit in kwestie bestaat uit een viertal producten van Meguiar’s. Het eerste product is de; Ultimate Wash & Wax shampoo – 473 ml. “Dit product dient om de wrap regelmatig te wassen en is een zeer complete shampoo. Hij ruikt lekker door de Carnaubawax, die voor een goede glimmende laag op de auto zorgt”, aldus Danen, Het tweede product is de Paint Protect – 473 ml. “Dit product zorgt ervoor dat de carwrap langdurig beschermd is. Tot wel 365 dagen, of 52 wasbeurten lang, zit er een laag over de auto die ervoor zorgt dat vuil niet diep hecht. Het product is puur synthetisch en bevat Hydrofobic Polymer Technology.”

Het derde product is speciaal voor het aanbrengen van de Paint Protect. “De Foam Applicator Pad heeft een dichte vezelstructuur en kan in een reguilere wasmachine worden schoongemaakt.” Wat de kit vooral speciaal maakt volgens de ondernemer, is een nieuwe product dat in de kit zit. “De Ultimate Wash & Wax Anywhere – 768 ml is echt een bijzonder product. Vooral de matte wraps kun je het best zo goed mogelijk schoonhouden. Dit product helpt daar prima bij. Het is een soort wassen zonder water. Waar je wat vuil ziet, verwijder je het met alleen een doek en dit product. Geen kalkvlekken en krassen, hoewel geen water gebruikt wordt.”

Autoliefhebbers

“De producten van Meguiar’s zijn wel echt voor autoliefhebbers. Veel van hen komen ook speciaal hierheen om de spullen te halen. Wij zijn één van de weinige in Roosendaal met de producten. Ze zijn iets duurder, maar ik denk dat de producten het dubbel en dwars waard zijn. Meguiar’s is een oud bedrijf dat lang meedraait en een goede kwaliteit biedt.” Bij ieder product dat wordt verkocht, komt een uitgebreide handleiding. “Er zijn heel veel producten en allemaal worden ze beschreven in de handleiding. Dit is echt ideaal. Hiermee wordt iedereen een beetje professioneel wasser en detailer.” Het onderhouden van een gewrapte auto kan wat Danen betreft het beste met de hand gebeuren.

Wanneer het Tuningstickers.nl een volledige carwrap doet, wordt een auto eerst helemaal afgespoten met water. “Er moet geen vuil op de auto zitten voor we hem poetsen, dan krijg je krassen. Daarnaast maken we het echt goed schoon aan de buitenkant en maken we hem vetvrij, zodat de wrap het beste hecht. De eerste dag doen we nog niets met folie, zo schoon moet de auto zijn”, zegt Danen lachend.

Het bedrijf doet naast carwraps ook een hoop stickerwerk. “Een aantal overheidsdiensten als politie en marechaussee komt hier weleens langs voor de stickers op hun voertuigen. Vooral die strepen moeten goed onderhouden worden.” Dat zoveel mensen het bedrijf vinden, komt ook doordat ze aangesloten zijn bij bekende sticker- en foliefabrikant 3M. “We zijn preffered carwrapper bij 3M, gebruiken dus betrouwbare producten.”

 

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van CarwashPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.