Video: zo speelt het Amerikaanse Splash Carwash in op het coronavirus

Het coronavirus treft ook de Amerikaanse carwashbranche. Splash Carwash neemt extra maatregelen om de veiligheid van bezoekers te waarborgen. De carwash-keten heeft een filmpje opgenomen waarin oprichter Mark Curtis uitleg geeft over de manier waarop er in de filialen veilig gewerkt wordt.

De vestigingen van Splash Carwash zijn nog steeds geopend en dat wil men zo houden door extra voorzorgsmaatregelen te treffen. Elke ochtend wordt de locatie voordat de eerste klanten komen uitgebreid gereinigd. Gedurende de dag worden deurklinken en andere objecten waarmee werknemers veelvuldig in aanraking komen, grondig schoongemaakt. Het personeel wordt geacht de volgende regels op te volgen:

  1. Houd extreem veel afstand van anderen
  2. Het gebruik van handschoenen is verplicht tijdens het wassen van auto’s
  3. Fysiek contact in de vorm van handen schudden of het geven van een knuffel is verboden
  4. Desinfecteer handschoenen na elke servicebeurt – gebruik daarvoor ons bacteriedodend middel
  5. Vervang de handdoeken na elke gepoetste auto
  6. Bij het wassen van de handdoeken moet er handbescherming gedragen worden welke na afloop gedesinfecteerd moet worden
  7. Als de handdoeken gewassen worden, moet zeep gebruikt worden. Na het drogen moet een desinfecterend middel worden toegebracht dat tien minuten moet intrekken voordat het weer gebruikt kan worden. 
  8. Raak je gezicht niet aan voordat je je handen hebt gewassen.

De portieren van bezoekers worden kosteloos gedesinfecteerd als extra service. Dit om de veiligheid van de bezoekers extra te waarborgen. Splash Carwash biedt verpleegsters, doktoren, medici en andere hulpverleners daarnaast een gratis schoonmaakbeurt van hun interieur aan. Dit om hun dankbaarheid te tonen aan deze beroepsgroepen. Curtis legt in deze clip uit hoe zijn carwash-keten op het coronavirus anticipeert.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.