Duitse deelstaat Nedersaksen sluit carwashes wegens coronavirus

Het ministerie van Nedersaksen heeft besloten om alle wasstraten in de Duitse deelstaat te sluiten om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. In deze verordening worden autowasstraten gelijkgesteld met mobiele telefoonwinkels en telefoonwinkels. Deze nieuwe regeling zorgt voor onduidelijkheid en onrust bij carwash-ondernemers en branchevereniging BTG (Federal Association of Petrol Stations and Commercial Car Wash).

Sinds zaterdag 4 april zijn alle wasgelegenheden niet meer begaanbaar. In Nedersaksen zijn in datzelfde weekend doe-het-zelfzaken en tuincentra heropend. Een vreemde gang van zaken, vindt algemeen directeur Thomas Drott van de BTG. Namens de branchevereniging sprak hij zijn bezorgdheid uit.

Drott legde in een brief aan minister Carola Reimann uit dat het heropenen van de ijzerhandel grotere risico’s op infectie met het coronavirus met zich meebrengt dan een bezoek aan een carwash. “Daarom vraag ik u beleefd om de verordening te wijzigen, zodat in de toekomst de wasstraat weer kan worden gebruikt”, schrijft hij.

De algemeen directeur benadrukt in zijn brief dat veel ondernemers door de sluiting van wasgelegenheden failliet zouden kunnen gaan. Er is noodhulp vanuit de overheid nodig in de vorm van een tijdelijke stop van belastingheffing en het verschaffen van uitkeringen voor de korte termijn.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.