Volledig automatische dogwash geopend in München

In München is onlangs een volledig automatische dogwash van Lavakan geopend. Het systeem kan op veel kritiek rekenen, is zo’n systeem wel diervriendelijk?

Het principe is simpel: de eigenaar legt zijn hond in de wasbox, sluit het deksel en het wassysteem wast de hond volledig automatisch. Wassen, spoelen en drogen wordt aangestuurd door het wassysteem. De klant heeft een lidmaatschapskaart die hij na een eerste uitleg ontvangt. Het wordt gebruikt om de wasbox te openen en te betalen. De hondenbezitter kiest het gewenste wasprogramma en extra’s zoals een vlooienshampoo of geurneutraliserende ozontherapie. Dan sluit de eigenaar de klep en begint het wasproces. Na ongeveer 30 tot 45 minuten is de hond klaar met wassen en drogen.

Handmatige tussenkomst

Volgens de fabrikant Lavakan kan de eigenaar op elk moment ingrijpen en kan hij ook handmatig verder wassen met een waterslang. Handmatig drogen is ook mogelijk, dat is met name bedoeld voor honden met een lange vacht en dus een langere droogtijd.

Deze hondenwasstraat in München krijgt sinds de opening veel kritiek, weten de collega’s van carwashpro.de te melden. Dierenrechtenactivisten beschuldigen de exploitant van dierenmishandeling. Uiteindelijk moet iedereen voor zichzelf beslissen of deze machine een uitbreiding van de huidige trend is, of dat deze zich in de verkeerde richting ontwikkelt.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.