Op deze manier gaat Hello Carwash met de coronacrisis om

foto van Hello Carwash zelf

In de openingsmaand van je carwash te maken krijgen met het coronavirus: het zal je maar overkomen. Hello Carwash kan erover meepraten. Bedrijfsleider Rick Piepers zit echter niet bij de pakken neer en zet de schouders eronder. Ondanks alle strenge maatregelen rond het virus weten bezoekers de wasgelegenheid op de grens van Capelle aan den IJssel en Rotterdam alsnog te vinden.

Het coronavirus is het gesprek van de dag. Ook in de carwashbranche. “Ook wij hebben net als talloze ondernemers de nodige aanpassingen moeten doen. Op dit moment zijn de Binnenreiniging, het Carwash Café en de Handwax dicht”, verduidelijkt Piepers. “De reden dat we het Carwash Café hebben gesloten is omdat deze in de categorie valt van horeca. En het is sinds zondag bij wet verplicht om alle horeca te sluiten.”

De wasstraten en het stofzuigplein zijn gewoon geopend. “Er kan veilig gewerkt worden, omdat de kassa’s onbemand zijn. Daardoor is geen menselijk contact mogelijk. Na elke transactie wordt de kassa grondig schoongemaakt. Bij de wasstraat blijven bezoekers zoals gebruikelijk in de auto zitten, zodat ook in deze situatie geen contact mogelijk is. Het stofzuigplein is gedeeltelijk geopend. We kiezen ervoor om alleen de oneven plekken te gebruiken. Deze maatregel zorgt voor een minimale afstand van drie meter tussen de auto’s”, zegt Piepers.

Geen prettig idee

Afrekenen met contant geld blijft vooralsnog ook mogelijk. “Deze betaalmethode is veilig, omdat het geld aan de automaat gescheiden wordt opgevangen van het wisselgeld. Het eventuele wisselgeld is dus niet in contact geweest met mensen.”

Hello Carwash had minder klandizie door het coronavirus.

De afdeling Binnenreiniging is gesloten om het personeel te beschermen. “In deze tijd is het geen prettig idee als je in andermans auto moet gaan zitten”, zegt de bedrijfsleider van Hello Carwash. “Mocht daar iemand in hebben gezeten die het virus mee draagt, is de kans om besmet te worden te groot. We willen onze mensen daarvoor behoeden. De Handwax kan je alleen maar nemen in combinatie nemen met de Binnenreiniging dus dat is een gevolg van het sluiten van de Binnenreiniging.”

Social media

Klanten van de sinds deze maand geopende wasgelegenheid worden via onder andere social media op de hoogte gehouden van de maatregelen die getroffen zijn naar aanleiding van het coronavirus. “Op Facebook hebben wij de maatregelen aangekondigd die we treffen om het wassen en stofzuigen op een veilige manier voort te zetten. Dit geldt dan voor zowel de klant als onszelf”, weet Piepers.

Hoewel er minder bezoekers zijn, valt er weinig te klagen qua aanloop. “Qua drukte viel het niet tegen, de dag kwam gisteren laat op gang. Maar uiteindelijk hebben we toch ruim 200 auto’s kunnen wassen. Dat is minder dan normaal, maar we zijn zeker niet volledig stilgevallen.”

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Op deze manier gaat Hello Carwash met de coronacrisis om | CarwashPro

Op deze manier gaat Hello Carwash met de coronacrisis om

foto van Hello Carwash zelf

In de openingsmaand van je carwash te maken krijgen met het coronavirus: het zal je maar overkomen. Hello Carwash kan erover meepraten. Bedrijfsleider Rick Piepers zit echter niet bij de pakken neer en zet de schouders eronder. Ondanks alle strenge maatregelen rond het virus weten bezoekers de wasgelegenheid op de grens van Capelle aan den IJssel en Rotterdam alsnog te vinden.

Het coronavirus is het gesprek van de dag. Ook in de carwashbranche. “Ook wij hebben net als talloze ondernemers de nodige aanpassingen moeten doen. Op dit moment zijn de Binnenreiniging, het Carwash Café en de Handwax dicht”, verduidelijkt Piepers. “De reden dat we het Carwash Café hebben gesloten is omdat deze in de categorie valt van horeca. En het is sinds zondag bij wet verplicht om alle horeca te sluiten.”

De wasstraten en het stofzuigplein zijn gewoon geopend. “Er kan veilig gewerkt worden, omdat de kassa’s onbemand zijn. Daardoor is geen menselijk contact mogelijk. Na elke transactie wordt de kassa grondig schoongemaakt. Bij de wasstraat blijven bezoekers zoals gebruikelijk in de auto zitten, zodat ook in deze situatie geen contact mogelijk is. Het stofzuigplein is gedeeltelijk geopend. We kiezen ervoor om alleen de oneven plekken te gebruiken. Deze maatregel zorgt voor een minimale afstand van drie meter tussen de auto’s”, zegt Piepers.

Geen prettig idee

Afrekenen met contant geld blijft vooralsnog ook mogelijk. “Deze betaalmethode is veilig, omdat het geld aan de automaat gescheiden wordt opgevangen van het wisselgeld. Het eventuele wisselgeld is dus niet in contact geweest met mensen.”

Hello Carwash had minder klandizie door het coronavirus.

De afdeling Binnenreiniging is gesloten om het personeel te beschermen. “In deze tijd is het geen prettig idee als je in andermans auto moet gaan zitten”, zegt de bedrijfsleider van Hello Carwash. “Mocht daar iemand in hebben gezeten die het virus mee draagt, is de kans om besmet te worden te groot. We willen onze mensen daarvoor behoeden. De Handwax kan je alleen maar nemen in combinatie nemen met de Binnenreiniging dus dat is een gevolg van het sluiten van de Binnenreiniging.”

Social media

Klanten van de sinds deze maand geopende wasgelegenheid worden via onder andere social media op de hoogte gehouden van de maatregelen die getroffen zijn naar aanleiding van het coronavirus. “Op Facebook hebben wij de maatregelen aangekondigd die we treffen om het wassen en stofzuigen op een veilige manier voort te zetten. Dit geldt dan voor zowel de klant als onszelf”, weet Piepers.

Hoewel er minder bezoekers zijn, valt er weinig te klagen qua aanloop. “Qua drukte viel het niet tegen, de dag kwam gisteren laat op gang. Maar uiteindelijk hebben we toch ruim 200 auto’s kunnen wassen. Dat is minder dan normaal, maar we zijn zeker niet volledig stilgevallen.”

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.