roll-over, Star, tankstation, Polen, Duitsland, carwash, Washtec

Deel van Duitse carwashes dicht tijdens Paasdagen

Update: Ondertussen heeft bondskanselier Angela Merkel de rustdagregeling voor een verlengd paasweekend ingetrokken. De deelstaten kunnen nu hun eigen regelgeving uitvaardigen.

Duitsland kiest tijdens de Paasdagen voor een korte en strenge lockdown. De deelstaten bepalen echter zelf hoe streng de voorschriften zijn. In een deel van Duitsland moeten de carwashes tijdens de Paasvakantie gesloten blijven. 

Vanwege de stijgende besmettingen in Duitsland is de federale regering van plan om van het lange weekend van de paasvakantie ‘rustdagen’ in te stellen. Die dagen zijn bedoeld om het aantal contacten tussen mensen te verminderen. De formulering die is gekozen voor de publicaties na de persconferentie op 22 maart 2021 zorgt nu voor onrust onder carwashondernemers.

Lappendeken

De vijf dagen Paasvakantie moeten zorgen voor een zo volledig mogelijke stilstand in het land. De uitdrukking ‘rustdagen’ opent echter de mogelijkheid om wasstraten geopend te houden. In juridische zin zou dit mogelijk zijn wanneer de regelgeving van de deelstaten geen wasverbod op zon- en feestdagen heeft. Dat betekent dat er met Pasen weer een lappendeken zou kunnen zijn met uitzicht op open autowasstraten.

De carwash-industrie zal opnieuw met spanning moeten wachten op de uitvoeringsbeslissingen van de deelstaten. Hier wordt nader gespecificeerd hoe elke afzonderlijke deelstaat de regels besproken in de persconferentie zal uitvoeren. Het is ook mogelijk dat de gemeenten tot andere uitvoeringen komen, namelijk op plaatsen waar de bepalingen op zon- en feestdagen in gemeentelijke handen zijn.

Mooi weer

Carwashondernemers hebben momenteel weinig andere keus dan te wachten op verdere uitwerking van de regels. Er wordt wel een grotere vraag verwacht, omdat de weersvoorspellingen momenteel zonnig en warm lenteweer aangeven. Onder normale omstandigheden staat dat garant voor lange rijen voor de wasstraat.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Deel van Duitse carwashes dicht tijdens Paasdagen | CarwashPro
roll-over, Star, tankstation, Polen, Duitsland, carwash, Washtec

Deel van Duitse carwashes dicht tijdens Paasdagen

Update: Ondertussen heeft bondskanselier Angela Merkel de rustdagregeling voor een verlengd paasweekend ingetrokken. De deelstaten kunnen nu hun eigen regelgeving uitvaardigen.

Duitsland kiest tijdens de Paasdagen voor een korte en strenge lockdown. De deelstaten bepalen echter zelf hoe streng de voorschriften zijn. In een deel van Duitsland moeten de carwashes tijdens de Paasvakantie gesloten blijven. 

Vanwege de stijgende besmettingen in Duitsland is de federale regering van plan om van het lange weekend van de paasvakantie ‘rustdagen’ in te stellen. Die dagen zijn bedoeld om het aantal contacten tussen mensen te verminderen. De formulering die is gekozen voor de publicaties na de persconferentie op 22 maart 2021 zorgt nu voor onrust onder carwashondernemers.

Lappendeken

De vijf dagen Paasvakantie moeten zorgen voor een zo volledig mogelijke stilstand in het land. De uitdrukking ‘rustdagen’ opent echter de mogelijkheid om wasstraten geopend te houden. In juridische zin zou dit mogelijk zijn wanneer de regelgeving van de deelstaten geen wasverbod op zon- en feestdagen heeft. Dat betekent dat er met Pasen weer een lappendeken zou kunnen zijn met uitzicht op open autowasstraten.

De carwash-industrie zal opnieuw met spanning moeten wachten op de uitvoeringsbeslissingen van de deelstaten. Hier wordt nader gespecificeerd hoe elke afzonderlijke deelstaat de regels besproken in de persconferentie zal uitvoeren. Het is ook mogelijk dat de gemeenten tot andere uitvoeringen komen, namelijk op plaatsen waar de bepalingen op zon- en feestdagen in gemeentelijke handen zijn.

Mooi weer

Carwashondernemers hebben momenteel weinig andere keus dan te wachten op verdere uitwerking van de regels. Er wordt wel een grotere vraag verwacht, omdat de weersvoorspellingen momenteel zonnig en warm lenteweer aangeven. Onder normale omstandigheden staat dat garant voor lange rijen voor de wasstraat.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.