airffect-geblaese-bmw-i8-trocknungssystem-2

Waarom carwashklanten sceptisch reageren op innovaties

Beeld: Airffect

Er wordt vaak gezegd dat carwashklanten altijd op zoek zijn naar iets nieuws en de carwash van hun voorkeur kiezen op basis van de belevingsfactor. Maar hoe kun je als uitbater van een wasstraat het beste inspelen terughoudendheid van klanten? bijvoorbeeld op innovatieve oplossingen zoals een zelfbedieningsdroger.

Met een zelfbedieningsdroger kunnen voertuigen onder hoge druk binnen enkele minuten droog worden geblazen. In een interview met zustertitel CarwashPro.de zegt Andreas Pasching, algemeen directeur van de Oostenrijkse fabrikant AIRFFECT, dat veel zelfbedieningsdroogsystemen al na twee jaar volledig terugverdiend zijn, en sommige systemen zelfs al na vijf maanden. Maar dat gaat volgens hem niet vanzelf.

Gerichte promotie

“We proberen carwashklanten op de respectievelijke locatie aan te spreken met zeer gerichte promotie.” Dit om te voorkomen dat ze niet weten hoe ze het nieuw geïnstalleerde apparaat moeten gebruiken. “Tijdens de ontwikkeling en het testen van ons toestel hebben we in gesprekken met onze klanten herhaaldelijk geconstateerd dat de gebruikscijfers een continue stijging laten zien, maar dat er aanvankelijk een duidelijke scepsis was.”

Dit was voor AIRFFECT reden om vanaf het begin een ​​sterke aanwezigheid op te bouwen, vooral op sociale media. Op YouTube, Facebook, Instagram en Co. zien klanten het gebruik en het resultaat van de zelfbedieningsdroger nog voordat deze bij hun plaatselijke wasstraat wordt aangeboden. “We hebben de meeste systemen verkocht aan operators die door hun carwashklanten naar de AIRFFECT werden gevraagd”, zegt Pasching, de impact van sociale-media samenvattend.

Details die tellen

Pasching legt verder uit dat kleine details belangrijk zijn als het om een nieuwe dienstverlening gaat, zodat carwashklanten bereid zijn om nieuwe producten uit te proberen. Zo speelt de locatie van het apparaat een ​​grote rol. Als het aan de kant naast de zelfbedieningswasplaatsen staat en moeilijk bereikbaar is voor de klant, vermindert dit de bereidheid om het nieuwe apparaat uit te proberen. Als de carwash-klant echter al een nieuw zelfbedieningsapparaat in beeld heeft terwijl hij zijn auto wast en kan zien hoe andere klanten het gebruiken, vergroot dit de kans dat meer klanten het ook zelf durven testen.

“Men moet niet onderschatten dat veel klanten voorzichtig reageren op elk technisch apparaat. Angst voor contact, gedachten aan mogelijke schade en schaamte kunnen zulke hindernissen zijn. Tijdens de ontwikkeling van het AIRFFECT-prototype heeft Pasching er in ieder geval voor gezorgd dat het product ‘hufterproof’ is en beschadigingen aan het voertuig voorkomt. Daarmee zijn al veel obstakels weggenomen.

Exploitant is leidend

Het is niet voldoende om een ​​nieuw apparaat of een nieuw wasaanbod aan te bieden. Klanten worden hier in het begin regelmatig door overspoeld. Maar het is aan de exploitant om zijn carwashklanten mee te nemen bij het wijzigen van het aanbod. Enerzijds moeten innovaties in detail en meerdere keren over een bepaalde periode worden gecommuniceerd.

Tegenwoordig wast niet elke klant zijn voertuig meer stipt op zaterdag en merkt hij innovaties niet meteen op. Ook in digitale communicatie gaan unieke onderwerpen snel verloren in de stortvloed aan informatie. Een doordachte aanpak helpt om nieuwe producten op een passende manier te presenteren.

Extra personeel

Maar ook bij de praktische toepassing van nieuwe apparatuur of nieuwe wastechniek is de drempel voor de klant in het begin hoog. Ook was er in het verleden altijd een alternatieve, veelal handmatige, manier die de klant gewend was. Hier is het nuttig om klanten praktische ondersteuning te bieden tijdens de omschakeling. Mocht het mogelijk zijn om speciaal personeel in te zetten in de beginperiode van een nieuwe aanbieding, dan kan het een waardevolle investering zijn om klanten te ondersteunen bij de werking en het gebruik van nieuwe apparatuur.

Lees ook:

Auteur: Paul Van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Waarom carwashklanten sceptisch reageren op innovaties | CarwashPro
airffect-geblaese-bmw-i8-trocknungssystem-2

Waarom carwashklanten sceptisch reageren op innovaties

Beeld: Airffect

Er wordt vaak gezegd dat carwashklanten altijd op zoek zijn naar iets nieuws en de carwash van hun voorkeur kiezen op basis van de belevingsfactor. Maar hoe kun je als uitbater van een wasstraat het beste inspelen terughoudendheid van klanten? bijvoorbeeld op innovatieve oplossingen zoals een zelfbedieningsdroger.

Met een zelfbedieningsdroger kunnen voertuigen onder hoge druk binnen enkele minuten droog worden geblazen. In een interview met zustertitel CarwashPro.de zegt Andreas Pasching, algemeen directeur van de Oostenrijkse fabrikant AIRFFECT, dat veel zelfbedieningsdroogsystemen al na twee jaar volledig terugverdiend zijn, en sommige systemen zelfs al na vijf maanden. Maar dat gaat volgens hem niet vanzelf.

Gerichte promotie

“We proberen carwashklanten op de respectievelijke locatie aan te spreken met zeer gerichte promotie.” Dit om te voorkomen dat ze niet weten hoe ze het nieuw geïnstalleerde apparaat moeten gebruiken. “Tijdens de ontwikkeling en het testen van ons toestel hebben we in gesprekken met onze klanten herhaaldelijk geconstateerd dat de gebruikscijfers een continue stijging laten zien, maar dat er aanvankelijk een duidelijke scepsis was.”

Dit was voor AIRFFECT reden om vanaf het begin een ​​sterke aanwezigheid op te bouwen, vooral op sociale media. Op YouTube, Facebook, Instagram en Co. zien klanten het gebruik en het resultaat van de zelfbedieningsdroger nog voordat deze bij hun plaatselijke wasstraat wordt aangeboden. “We hebben de meeste systemen verkocht aan operators die door hun carwashklanten naar de AIRFFECT werden gevraagd”, zegt Pasching, de impact van sociale-media samenvattend.

Details die tellen

Pasching legt verder uit dat kleine details belangrijk zijn als het om een nieuwe dienstverlening gaat, zodat carwashklanten bereid zijn om nieuwe producten uit te proberen. Zo speelt de locatie van het apparaat een ​​grote rol. Als het aan de kant naast de zelfbedieningswasplaatsen staat en moeilijk bereikbaar is voor de klant, vermindert dit de bereidheid om het nieuwe apparaat uit te proberen. Als de carwash-klant echter al een nieuw zelfbedieningsapparaat in beeld heeft terwijl hij zijn auto wast en kan zien hoe andere klanten het gebruiken, vergroot dit de kans dat meer klanten het ook zelf durven testen.

“Men moet niet onderschatten dat veel klanten voorzichtig reageren op elk technisch apparaat. Angst voor contact, gedachten aan mogelijke schade en schaamte kunnen zulke hindernissen zijn. Tijdens de ontwikkeling van het AIRFFECT-prototype heeft Pasching er in ieder geval voor gezorgd dat het product ‘hufterproof’ is en beschadigingen aan het voertuig voorkomt. Daarmee zijn al veel obstakels weggenomen.

Exploitant is leidend

Het is niet voldoende om een ​​nieuw apparaat of een nieuw wasaanbod aan te bieden. Klanten worden hier in het begin regelmatig door overspoeld. Maar het is aan de exploitant om zijn carwashklanten mee te nemen bij het wijzigen van het aanbod. Enerzijds moeten innovaties in detail en meerdere keren over een bepaalde periode worden gecommuniceerd.

Tegenwoordig wast niet elke klant zijn voertuig meer stipt op zaterdag en merkt hij innovaties niet meteen op. Ook in digitale communicatie gaan unieke onderwerpen snel verloren in de stortvloed aan informatie. Een doordachte aanpak helpt om nieuwe producten op een passende manier te presenteren.

Extra personeel

Maar ook bij de praktische toepassing van nieuwe apparatuur of nieuwe wastechniek is de drempel voor de klant in het begin hoog. Ook was er in het verleden altijd een alternatieve, veelal handmatige, manier die de klant gewend was. Hier is het nuttig om klanten praktische ondersteuning te bieden tijdens de omschakeling. Mocht het mogelijk zijn om speciaal personeel in te zetten in de beginperiode van een nieuwe aanbieding, dan kan het een waardevolle investering zijn om klanten te ondersteunen bij de werking en het gebruik van nieuwe apparatuur.

Lees ook:

Auteur: Paul Van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.