ISTOBAL agua 22 b

Wereldwaterdag: Istobal roept op tot verantwoord watergebruik

Foto: Istobal

Volgens de Spaanse producent van carwash-apparatuur Istobal kunnen autowasbedrijven op jaarbasis een hoeveelheid water besparen die gelijk staat aan drie jaar lang de hele dag de kraan open laten staan. Ter gelegenheid van Wereldwaterdag (22 maart) roept het bedrijf op tot een verantwoord gebruik van water en de inzet van recyclingsystemen.

Als voorbeeld noemt de producent, waarvan Eenzet Carwash de importeur is in de Benelux, de inzet van zijn systemen bij een aantal autoverhuurbedrijven op toeristische hotspots in Spanje. Op dit moment besparen Istobal systemen al meer dan 16,3 miljoen liter water per jaar bij deze autoverhuurbedrijven. Het biologische waterrecyclingsysteem met ultrafiltratie recupereert 100 procent van het water bij elke wasbeurt en voorkomt daarmee een jaarlijkse hoeveelheid afvalwater die gelijk staat aan vijf Olympische zwembaden per autoverhuurbedrijf. Het niet gebruiken van waterrecyclingsystemen in autowasinstallaties zou volgens Istobal resulteren in een jaarlijkse waterverspilling die vergelijkbaar is met het meer dan drie jaar lang de hele dag de waterkraan laten lopen.

Toerisme en corona

Waterrecyclingsystemen besparen in een wasstraat gemiddeld 190 liter water per volledig programma.
uitgaande van een gemiddelde van 89.000 wasbeurten per jaar, uitgevoerd in een autoverhuurbedrijf in Spanje in het afgelopen jaar. Ondanks dat het toerisme er nog niet op het oude niveau is, wordt er al wel een waterverspilling van 16.312,93 m3 vermeden. Dit dankzij de installatie van een fysiek recycling plus-systeem voor de voorwas in tunnels, gevolgd door een ultrafiltratie biologische recycler voor het voeden van de osmosesystemen voor de laatste was- en spoelfasen, waardoor verwijdering wordt vermeden en het verbruik van waswater wordt geminimaliseerd.

Tekst loopt door onder de foto.

ISTOBAL agua 22

Istobal benadrukt het belang van duurzaamheid in de carwashsector zonder dat dit te koste gaat van het wasresultaat. De toepassing van waterrecyclingsystemen in wasfaciliteiten is vooral belangrijk in steden met hoge waterprijzen, gebieden met hoge waterafvoerbeperkingen, op locaties met een beperkt waterverbruik als gevolg van droogte en op locaties met veel toerisme tijdens vakantieperiodes en een groot aantal wasbeurten, zoals het geval is bij autoverhuurbedrijven.

Waterverbruik en chemie

Istobal’s filtratiesysteem verwijdert ook vaste stoffen, troebelheid, 99,99 procent van bacteriën en virussen en vermindert de organische belasting en de aanwezigheid van oppervlakteactieve stoffen. Naast het recyclen van waswater draagt ook een vermindering van het waterverbruik in de wasinstallaties zelf bij.  Zo verbruiken de huidige wasstraten van Istobal 6 procent minder water , de rollovers 8 procent minder en de hogedruk jet washes 33 procent minder. Daarnaast heeft Istobal ook klasse I-systemen voor het scheiden en vasthouden van koolwaterstoffen in zijn apparatuur om de aanwezigheid van koolwaterstoffen in het water met 94 procent te verminderen voordat het wordt afgevoerd of hergebruikt.

Tenslotte helpen milieuvriendelijke wasproducten in duurzame verpakkingen natuurlijk ook mee. Bijvoorbeeld door  biologisch afbreekbare grondstoffen in de wasmiddelen te gebruiken en de aanwezigheid van plastic in de containers met chemicaliën voor autowasstraten met meer dan 90 procent te verminderen.

Lees ook:

Auteur: Paul Van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Wereldwaterdag: Istobal roept op tot verantwoord watergebruik | CarwashPro
ISTOBAL agua 22 b

Wereldwaterdag: Istobal roept op tot verantwoord watergebruik

Foto: Istobal

Volgens de Spaanse producent van carwash-apparatuur Istobal kunnen autowasbedrijven op jaarbasis een hoeveelheid water besparen die gelijk staat aan drie jaar lang de hele dag de kraan open laten staan. Ter gelegenheid van Wereldwaterdag (22 maart) roept het bedrijf op tot een verantwoord gebruik van water en de inzet van recyclingsystemen.

Als voorbeeld noemt de producent, waarvan Eenzet Carwash de importeur is in de Benelux, de inzet van zijn systemen bij een aantal autoverhuurbedrijven op toeristische hotspots in Spanje. Op dit moment besparen Istobal systemen al meer dan 16,3 miljoen liter water per jaar bij deze autoverhuurbedrijven. Het biologische waterrecyclingsysteem met ultrafiltratie recupereert 100 procent van het water bij elke wasbeurt en voorkomt daarmee een jaarlijkse hoeveelheid afvalwater die gelijk staat aan vijf Olympische zwembaden per autoverhuurbedrijf. Het niet gebruiken van waterrecyclingsystemen in autowasinstallaties zou volgens Istobal resulteren in een jaarlijkse waterverspilling die vergelijkbaar is met het meer dan drie jaar lang de hele dag de waterkraan laten lopen.

Toerisme en corona

Waterrecyclingsystemen besparen in een wasstraat gemiddeld 190 liter water per volledig programma.
uitgaande van een gemiddelde van 89.000 wasbeurten per jaar, uitgevoerd in een autoverhuurbedrijf in Spanje in het afgelopen jaar. Ondanks dat het toerisme er nog niet op het oude niveau is, wordt er al wel een waterverspilling van 16.312,93 m3 vermeden. Dit dankzij de installatie van een fysiek recycling plus-systeem voor de voorwas in tunnels, gevolgd door een ultrafiltratie biologische recycler voor het voeden van de osmosesystemen voor de laatste was- en spoelfasen, waardoor verwijdering wordt vermeden en het verbruik van waswater wordt geminimaliseerd.

Tekst loopt door onder de foto.

ISTOBAL agua 22

Istobal benadrukt het belang van duurzaamheid in de carwashsector zonder dat dit te koste gaat van het wasresultaat. De toepassing van waterrecyclingsystemen in wasfaciliteiten is vooral belangrijk in steden met hoge waterprijzen, gebieden met hoge waterafvoerbeperkingen, op locaties met een beperkt waterverbruik als gevolg van droogte en op locaties met veel toerisme tijdens vakantieperiodes en een groot aantal wasbeurten, zoals het geval is bij autoverhuurbedrijven.

Waterverbruik en chemie

Istobal’s filtratiesysteem verwijdert ook vaste stoffen, troebelheid, 99,99 procent van bacteriën en virussen en vermindert de organische belasting en de aanwezigheid van oppervlakteactieve stoffen. Naast het recyclen van waswater draagt ook een vermindering van het waterverbruik in de wasinstallaties zelf bij.  Zo verbruiken de huidige wasstraten van Istobal 6 procent minder water , de rollovers 8 procent minder en de hogedruk jet washes 33 procent minder. Daarnaast heeft Istobal ook klasse I-systemen voor het scheiden en vasthouden van koolwaterstoffen in zijn apparatuur om de aanwezigheid van koolwaterstoffen in het water met 94 procent te verminderen voordat het wordt afgevoerd of hergebruikt.

Tenslotte helpen milieuvriendelijke wasproducten in duurzame verpakkingen natuurlijk ook mee. Bijvoorbeeld door  biologisch afbreekbare grondstoffen in de wasmiddelen te gebruiken en de aanwezigheid van plastic in de containers met chemicaliën voor autowasstraten met meer dan 90 procent te verminderen.

Lees ook:

Auteur: Paul Van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.