All-season screenwash maakt roze zomervariant overbodig

Newco Europe stopt met de verkoop van de bekende roze zomerscreenwash. Dit voorjaar bracht de leverancier van non-food artikelen voor de tankstationbranche namelijk een ruitenwisservloeistof op de markt die het hele jaar meegaat: de ‘AllRide screenwash all-season’.

De nieuwe, kant-en-klare vloeistof is te herkennen aan zijn groene kleur. Allride screenwash all-season verwijdert vuil en insecten van autoruiten, maar beschermt ook tegen vorst. Tot een temperatuur van -5 graden Celsius. Een van de grote voordelen van het nieuwe product is volgens Martijn Venema, accountmanager bij Newco, dat het in tegenstelling tot de zomervariant het hele jaar door aangeboden kan worden.

“In oktober zie je vaak de wissel naar de wintervariant en rond maart de wissel naar de zomerversie. Dit jaar zag je dat we in maart heel mooi weer hadden, dus toen bestelden veel ondernemers de zomerscreenwash en lieten ze de wintervariant uitlopen. Totdat het begin april opeens ging sneeuwen. Toen hadden mensen alleen maar zomerscreenwash in de shop. Met dit product heb je het hele jaar het juiste product in de schappen staan. Omdat er daardoor ook geen restvoorraad overblijft, staat de magazijnruimte ook niet vol met producten waar je niet veel mee doet.”

Onbeperkt opslaan

Een ander bijkomend voordeel is dat de all-season screenwash, in tegenstelling tot andere ruitenwisservloeistoffen, niet onder de zogenaamde ADR wetgeving valt. In andere woorden: omdat er minder ethanol in het product zit, mag het onbeperkt opgeslagen worden. “Daardoor hoeft er bijvoorbeeld niet meer geïnvesteerd te worden in lekbakken en buitenbunkers. Met deze nieuwe screenwash is het toegestaan om hele pallets van het product neer te zetten voor de massaverkoop.”

Volgens Venema is die wetgeving de afgelopen jaren bovendien een stuk scherper geworden. Vorig jaar bracht het bedrijf daarom al een -15 variant op de markt die ADR-vrij is. Zeker voor tankstations is het volgens hem fijn om onbeperkt te mogen opslaan. “Vaak zie je dat er piekmomenten zijn, net als tijdens de sneeuwval in de lockdown vorig jaar het geval was. Ook toen zaten veel ondernemers zonder de juiste screenwash. Als je dan maximaal kan opslaan, kun je je daar goed op voorbereiden.”

Bang dat consumenten minder van het product zullen aanschaffen in de tankshops omdat ze nu niet meer van ruitenvloeistof hoeven te wisselen, is Venema niet. Integendeel. “Het effect van de all-season-variant weegt daar tegenop. Ik denk dat het niet uitmaakt en zelfs positief uitwerkt voor de klant. Je hebt nu namelijk altijd de producten staan waarvan de klant verwacht dat ze er zijn. De prijzen liggen ook iets hoger waardoor de nettomarges voor het tankstation wat hoger zijn.” Mocht het harder vriezen dan 5 graden Celsius, heeft Newco nog wel steeds de varianten tot -15 en -20 graden Celsius beschikbaar, die aan de nieuwe variant toegevoegd kunnen worden.

Ecologische voetafdruk

Het nieuwe product is verkrijgbaar in een zak van drie liter en een can van vijf liter. Volgens de accountmanager is daarbij ook aan de ecologische voetafdruk gedacht. De zak kan namelijk gemakkelijk klein gemaakt worden, wat zorgt voor minder afval. De kannen zijn honderd procent recyclebaar, vertelt hij. “Voor ons wordt dat steeds belangrijker. Dit is een mooi voorbeeld van een duurzaam product.”

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

All-season screenwash maakt roze zomervariant overbodig | CarwashPro

All-season screenwash maakt roze zomervariant overbodig

Newco Europe stopt met de verkoop van de bekende roze zomerscreenwash. Dit voorjaar bracht de leverancier van non-food artikelen voor de tankstationbranche namelijk een ruitenwisservloeistof op de markt die het hele jaar meegaat: de ‘AllRide screenwash all-season’.

De nieuwe, kant-en-klare vloeistof is te herkennen aan zijn groene kleur. Allride screenwash all-season verwijdert vuil en insecten van autoruiten, maar beschermt ook tegen vorst. Tot een temperatuur van -5 graden Celsius. Een van de grote voordelen van het nieuwe product is volgens Martijn Venema, accountmanager bij Newco, dat het in tegenstelling tot de zomervariant het hele jaar door aangeboden kan worden.

“In oktober zie je vaak de wissel naar de wintervariant en rond maart de wissel naar de zomerversie. Dit jaar zag je dat we in maart heel mooi weer hadden, dus toen bestelden veel ondernemers de zomerscreenwash en lieten ze de wintervariant uitlopen. Totdat het begin april opeens ging sneeuwen. Toen hadden mensen alleen maar zomerscreenwash in de shop. Met dit product heb je het hele jaar het juiste product in de schappen staan. Omdat er daardoor ook geen restvoorraad overblijft, staat de magazijnruimte ook niet vol met producten waar je niet veel mee doet.”

Onbeperkt opslaan

Een ander bijkomend voordeel is dat de all-season screenwash, in tegenstelling tot andere ruitenwisservloeistoffen, niet onder de zogenaamde ADR wetgeving valt. In andere woorden: omdat er minder ethanol in het product zit, mag het onbeperkt opgeslagen worden. “Daardoor hoeft er bijvoorbeeld niet meer geïnvesteerd te worden in lekbakken en buitenbunkers. Met deze nieuwe screenwash is het toegestaan om hele pallets van het product neer te zetten voor de massaverkoop.”

Volgens Venema is die wetgeving de afgelopen jaren bovendien een stuk scherper geworden. Vorig jaar bracht het bedrijf daarom al een -15 variant op de markt die ADR-vrij is. Zeker voor tankstations is het volgens hem fijn om onbeperkt te mogen opslaan. “Vaak zie je dat er piekmomenten zijn, net als tijdens de sneeuwval in de lockdown vorig jaar het geval was. Ook toen zaten veel ondernemers zonder de juiste screenwash. Als je dan maximaal kan opslaan, kun je je daar goed op voorbereiden.”

Bang dat consumenten minder van het product zullen aanschaffen in de tankshops omdat ze nu niet meer van ruitenvloeistof hoeven te wisselen, is Venema niet. Integendeel. “Het effect van de all-season-variant weegt daar tegenop. Ik denk dat het niet uitmaakt en zelfs positief uitwerkt voor de klant. Je hebt nu namelijk altijd de producten staan waarvan de klant verwacht dat ze er zijn. De prijzen liggen ook iets hoger waardoor de nettomarges voor het tankstation wat hoger zijn.” Mocht het harder vriezen dan 5 graden Celsius, heeft Newco nog wel steeds de varianten tot -15 en -20 graden Celsius beschikbaar, die aan de nieuwe variant toegevoegd kunnen worden.

Ecologische voetafdruk

Het nieuwe product is verkrijgbaar in een zak van drie liter en een can van vijf liter. Volgens de accountmanager is daarbij ook aan de ecologische voetafdruk gedacht. De zak kan namelijk gemakkelijk klein gemaakt worden, wat zorgt voor minder afval. De kannen zijn honderd procent recyclebaar, vertelt hij. “Voor ons wordt dat steeds belangrijker. Dit is een mooi voorbeeld van een duurzaam product.”

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.