Auto’s van Toyota rijden straks zelf naar de carwash

Giorgio Trovato, Unsplash

Toyota heeft een systeem ontwikkeld waarmee een vieze auto zonder bestuurder een ritje naar de wasstraat maakt. Het systeem houdt bovendien bij of de auto op onverharde wegen of in slecht weer rijdt.

Automerk Toyota heeft een nieuw patent aangevraagd bij het United States Patent and Trademark Office voor een uitvinding voor een autowasstraat die een zelfrijdende auto in de toekomst automatisch zal reinigen zonder menselijke tussenkomst, zowel bij het schoonmaken als achter het stuur.

Het systeem heet ‘car wash judgement system’. Carwashes kunnen in de toekomst ‘praten’ met de Toyota die moet worden schoongemaakt. De chat is om op voorhand vast te stellen hoe vuil het voertuig is en wat voor soort schoonmaak het nodig heeft. Daarom wordt ook bijgehouden op wat voor wegen de auto heeft gereden en of er sprake is geweest van slecht weer. Al die details worden aan de carwash doorgegeven. De auto wordt dan vervolgens ingeboekt en de wasstraat weet precies wanneer deze aankomt dankzij een verbinding met het navigatiesysteem.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.