Pro Carwash, Epe, Detailing, poetsen

CarwashPro schrijft in het vervolg ook over detailing

Sinds de oprichting van CarwashPro heeft de focus altijd vooral op de carwashbranche gelegen. Uiteraard zal dit ook zo blijven in de toekomst. Daarnaast zien we dat ook steeds meer wasgelegenheden extra diensten gaan aanbieden. Zo is vooral het zogenaamde ‘poetsen’ aan een opmars bezig. Het verwijderen van krassen van auto’s wordt op steeds meer plaatsen aangeboden, dat is waarom ook wij deze markt voortaan in de gaten gaan houden. 

Binnenkort gaan we onder het kopje ‘Autoverzorging‘ het poetsgedeelte langzaam maar zeker meer belichten. Zeer snel zal hier onze eerste reportage verschijnen over het verwijderen en detailen van auto’s om ook de waswereld te laten zien wat er op dat gebied mogelijk is en wat er zoal bij komt kijken.

Wassers die poetsen

Eén van de meest bekende carwash-ondernemingen in Nederland, Bob Autowas, heeft bij twee filialen de mogelijkheid tot het detailen van de auto. Onder de noemer BOB Autospa kunnen auto’s echt flink onder handen worden genomen bij de vestiging in Schiedam en in Amsterdam. De behandelingen gaan een stuk verder dan het simpelweg plaatsen op de interieurband.

Bij de wasstraat van Hanex in Veghel is het ook mogelijk om de auto te polijsten. Hier worden ook de verzegelingen van de lak aangeboden. Deze zorgen ervoor dat krassen een stuk minder snel ontstaan. Vooralsnog is het de enige locatie van het bedrijf waar de service wordt aangeboden. Of dit later ook in andere plaatsen mogelijk wordt, is niet bekend.

Prijzen

Ger Loogman heeft in Aalsmeer bij zijn grootste vestiging ook een poetscentrum. In een hal afgeschermd van de stofzuigplaatsen is een speciaal gedeelte ingericht om auto’s volledig onder handen te kunnen nemen. Ook in Amsterdam en Utrecht zijn de locaties voorzien van ruimtes om auto’s goed te kunnen detailen. Wat opvalt is de verschillen qua prijs bij de verschillende aanbieders.

“Ik denk dat het ligt aan wat ze bij welk bedrijf precies doen”, zegt Dennis Gezel van Pro Carwash in Epe. Ook zij bieden de detailing-beurten aan, maar niet om er rijk van te worden. “We willen een all-in bedrijf zijn dat alle services biedt, daarom zijn we het erbij gaan doen. Het is wel heel arbeidsintensief. Een flinke beurt kost anderhalve dag.” Zijn bedrijf biedt de beurten aan voor 225 euro, een glascoating erbij kost 200 euro extra.

Gezel ziet dat het steeds populairder wordt. “Het is zeker voor grote wasstraten goed om het aan te bieden. Het is een mooie extra service. Steeds meer mensen komen ook bij ons om de auto professioneel van binnen en buiten te laten poetsen.” Het resultaat is volgens hem verbluffend. De auto wordt mooier dan in de showroom, hij gaat echt glimmen.

Lakverzegeling

Een andere trend die op steeds meer plaatsen verschijnt is het verzegelen van lak. Dit kan op verschillende manieren. De kosten variëren nogal en hangen af van de producten die gebruikt worden. Het lakverzegelen zorgt ervoor dat de autolak een langere tijd beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf. Vuil en water hecht zich door de verzegeling een stuk minder snel. Steeds meer bedrijven bieden ook deze extra dienst aan tegenwoordig. De extra laag over de lak is vooral populair bij de eigenaars van de duurdere automobielen.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CarwashPro schrijft in het vervolg ook over detailing | CarwashPro
Pro Carwash, Epe, Detailing, poetsen

CarwashPro schrijft in het vervolg ook over detailing

Sinds de oprichting van CarwashPro heeft de focus altijd vooral op de carwashbranche gelegen. Uiteraard zal dit ook zo blijven in de toekomst. Daarnaast zien we dat ook steeds meer wasgelegenheden extra diensten gaan aanbieden. Zo is vooral het zogenaamde ‘poetsen’ aan een opmars bezig. Het verwijderen van krassen van auto’s wordt op steeds meer plaatsen aangeboden, dat is waarom ook wij deze markt voortaan in de gaten gaan houden. 

Binnenkort gaan we onder het kopje ‘Autoverzorging‘ het poetsgedeelte langzaam maar zeker meer belichten. Zeer snel zal hier onze eerste reportage verschijnen over het verwijderen en detailen van auto’s om ook de waswereld te laten zien wat er op dat gebied mogelijk is en wat er zoal bij komt kijken.

Wassers die poetsen

Eén van de meest bekende carwash-ondernemingen in Nederland, Bob Autowas, heeft bij twee filialen de mogelijkheid tot het detailen van de auto. Onder de noemer BOB Autospa kunnen auto’s echt flink onder handen worden genomen bij de vestiging in Schiedam en in Amsterdam. De behandelingen gaan een stuk verder dan het simpelweg plaatsen op de interieurband.

Bij de wasstraat van Hanex in Veghel is het ook mogelijk om de auto te polijsten. Hier worden ook de verzegelingen van de lak aangeboden. Deze zorgen ervoor dat krassen een stuk minder snel ontstaan. Vooralsnog is het de enige locatie van het bedrijf waar de service wordt aangeboden. Of dit later ook in andere plaatsen mogelijk wordt, is niet bekend.

Prijzen

Ger Loogman heeft in Aalsmeer bij zijn grootste vestiging ook een poetscentrum. In een hal afgeschermd van de stofzuigplaatsen is een speciaal gedeelte ingericht om auto’s volledig onder handen te kunnen nemen. Ook in Amsterdam en Utrecht zijn de locaties voorzien van ruimtes om auto’s goed te kunnen detailen. Wat opvalt is de verschillen qua prijs bij de verschillende aanbieders.

“Ik denk dat het ligt aan wat ze bij welk bedrijf precies doen”, zegt Dennis Gezel van Pro Carwash in Epe. Ook zij bieden de detailing-beurten aan, maar niet om er rijk van te worden. “We willen een all-in bedrijf zijn dat alle services biedt, daarom zijn we het erbij gaan doen. Het is wel heel arbeidsintensief. Een flinke beurt kost anderhalve dag.” Zijn bedrijf biedt de beurten aan voor 225 euro, een glascoating erbij kost 200 euro extra.

Gezel ziet dat het steeds populairder wordt. “Het is zeker voor grote wasstraten goed om het aan te bieden. Het is een mooie extra service. Steeds meer mensen komen ook bij ons om de auto professioneel van binnen en buiten te laten poetsen.” Het resultaat is volgens hem verbluffend. De auto wordt mooier dan in de showroom, hij gaat echt glimmen.

Lakverzegeling

Een andere trend die op steeds meer plaatsen verschijnt is het verzegelen van lak. Dit kan op verschillende manieren. De kosten variëren nogal en hangen af van de producten die gebruikt worden. Het lakverzegelen zorgt ervoor dat de autolak een langere tijd beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf. Vuil en water hecht zich door de verzegeling een stuk minder snel. Steeds meer bedrijven bieden ook deze extra dienst aan tegenwoordig. De extra laag over de lak is vooral populair bij de eigenaars van de duurdere automobielen.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.