Verwijdering vuurwerkresten levert wasgelegenheden extra werk op

Voor veel wasgelegenheden begon 2019 goed. Door het afgeschoten vuurwerk zijn veel auto’s vuil geworden. Een goed voornemen van talloze automobilisten is een trip naar de wasstraat geworden. Zo kregen wasgelegenheden in Tilburg, Den Bosch, Oss en Enschede met een verdubbeling van het aantal klanten te maken.

Wachtrijen waren geen uitzondering. De carwash bij de Texaco aan de Ringbaan-Oost in Tilburg schakelde de hulp in van twee medewerkers om de drukte weg te werken. Haans Carwash, dat gelegen is aan de Geminiweg in Tilburg, zag het aantal klanten ook stijgen. “Er komen dubbel zoveel auto‘s als normaal. Op 2 januari rolde er iedere minuut een auto binnen. Gelukkig komt het een beetje verspreid over de dag, anders hadden we het niet aangekund”, liet een werknemer het Brabants Dagblad weten.

Bij wasstraten in Den Bosch liep de wachttijd soms op tot een half uur. Bezoekers willen de kruitresten van hun wagen verwijderen. Eigenaar Patrick van Laarhoven van Q-Wash Den Bosch laat weten dat de kruitresten niet schadelijk zijn voor de lak van de auto. ”Vogelpoep is echt slecht voor de lak. Daar zit een zuur in met een bijtend effect. Dat moet je er dus snel vanaf halen. Maar kruitresten doen niks.”

Verwachte drukte

Niet alleen in Noord-Brabant profiteerden wasgelegenheden van met kruitresten besmeurde auto’s. Ook in Twente was de opkomst bij deze ondernemingen hoger dan normaal. Zo moest Perfect Wash uit Enschede net als zijn Tilburgse collega’s op 2 januari ook de personeelsbezetting verhogen wegens drukte.

“Het is zeker een keer zo druk als op een gewone woensdag. Veel mensen beginnen aanstaande maandag pas weer met werken en hebben dus nog vakantie. Ze hebben nog alle tijd van de wereld en willen met een schone auto naar het werk toe als ze weer beginnen. Ik verwacht dat het tot het weekend druk zal blijven”, verduidelijkte teamleider Menno Schalkwijk aan RTV Oost. “Elk jaar na oud en nieuw is het druk maar dit keer is het niet normaal. Een rij tot aan de straat, de band op maximaal en auto’s gaan direct na elkaar ‘rolletje aan rolletje’ door de wasstraat.”

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Verwijdering vuurwerkresten levert wasgelegenheden extra werk op | CarwashPro

Verwijdering vuurwerkresten levert wasgelegenheden extra werk op

Voor veel wasgelegenheden begon 2019 goed. Door het afgeschoten vuurwerk zijn veel auto’s vuil geworden. Een goed voornemen van talloze automobilisten is een trip naar de wasstraat geworden. Zo kregen wasgelegenheden in Tilburg, Den Bosch, Oss en Enschede met een verdubbeling van het aantal klanten te maken.

Wachtrijen waren geen uitzondering. De carwash bij de Texaco aan de Ringbaan-Oost in Tilburg schakelde de hulp in van twee medewerkers om de drukte weg te werken. Haans Carwash, dat gelegen is aan de Geminiweg in Tilburg, zag het aantal klanten ook stijgen. “Er komen dubbel zoveel auto‘s als normaal. Op 2 januari rolde er iedere minuut een auto binnen. Gelukkig komt het een beetje verspreid over de dag, anders hadden we het niet aangekund”, liet een werknemer het Brabants Dagblad weten.

Bij wasstraten in Den Bosch liep de wachttijd soms op tot een half uur. Bezoekers willen de kruitresten van hun wagen verwijderen. Eigenaar Patrick van Laarhoven van Q-Wash Den Bosch laat weten dat de kruitresten niet schadelijk zijn voor de lak van de auto. ”Vogelpoep is echt slecht voor de lak. Daar zit een zuur in met een bijtend effect. Dat moet je er dus snel vanaf halen. Maar kruitresten doen niks.”

Verwachte drukte

Niet alleen in Noord-Brabant profiteerden wasgelegenheden van met kruitresten besmeurde auto’s. Ook in Twente was de opkomst bij deze ondernemingen hoger dan normaal. Zo moest Perfect Wash uit Enschede net als zijn Tilburgse collega’s op 2 januari ook de personeelsbezetting verhogen wegens drukte.

“Het is zeker een keer zo druk als op een gewone woensdag. Veel mensen beginnen aanstaande maandag pas weer met werken en hebben dus nog vakantie. Ze hebben nog alle tijd van de wereld en willen met een schone auto naar het werk toe als ze weer beginnen. Ik verwacht dat het tot het weekend druk zal blijven”, verduidelijkte teamleider Menno Schalkwijk aan RTV Oost. “Elk jaar na oud en nieuw is het druk maar dit keer is het niet normaal. Een rij tot aan de straat, de band op maximaal en auto’s gaan direct na elkaar ‘rolletje aan rolletje’ door de wasstraat.”

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.