Video: EenzetCarwash ontwikkelde met ARS velgenreiniging 2.0

EenzetCarwash speelde in op de behoefte vanuit de carwash-branche om op een tijdbesparende manier de velgen te reinigen. Met het Automatic Rimspray System (ARS) gaat velgenreiniging tijdens het voorwassen niet alleen veel sneller, maar is er tevens minder personeel voor dit proces nodig. Het systeem werkt volautomatisch.

Naast het afrekenen en het voorbehandelen van de schaduwplekjes op voertuigen wordt er relatief veel tijd gebruikt voor het reinigen van de velgen. Dat kon efficiënter vond EenzetCarwash en na een testperiode van een jaar en de daarbij behorende doorontwikkeling resulteerde dat dus in het ARS. Dit systeem brengt een velgenreiniger aan in een doorrijdsituatie. Dit geheel volautomatische doseersysteem brengt een reinigingsmiddel op efficiënte en spaarzame wijze aan op de gehele velg.

De unit bestaat uit twee RVS behuizingen die voor de voorwasplaats staan opgesteld op een vloeistofdichte ondervloer over een lengte van 2.500 millimeter. De behuizingen zijn uitgerust met veertien nozzles met daaraan gekoppelde fotocellen. Deze cellen worden afzonderlijk links en rechts aangestuurd, zodat ze een alkalische velgenreiniger op de gehele velg kunnen aanbrengen.

Direct Controlling

Het systeem is uitgevoerd met een zeer nauwkeurig en volledig geautomatiseerd Siemens besturingssysteem inclusief vorstbeveiliging. Het ARS is geschikt voor (bestel)auto’s met een doorrijsnelheid tussen de één en tien kilometer per uur. Tijdens stilstand van de auto stopt het systeem direct met sprayen. Dit proces wordt pas hervat als het voertuig weer verder rijdt.

Voordelen van ARS

 • Zeer nauwkeurige en exacte dosering op de velgen
 • Variabele instelmogelijkheid van het productconcentraat
 • Constante voordruk van alle nozzels
 • Productbesparing tot wel vijftig procent
 • Rijsnelheid onafhankelijk
 • Tijdbesparing handmatig aanbrengen reiniger 
 • Beduidend langere inwerktijd van de reiniger
 • Aanmerkelijke reductie van handmatig hogedruk voorreinigen van de velgen

Het systeem is al in actie te zien bij Autowascentrum De Hoge Voort in Zelhem. “We zijn erg tevreden”, zegt eigenaar Lenn Schut. “Er is minder fysieke mankracht nodig voor de velgenreiniging dankzij dit systeem zonder dat dit ten koste van de kwaliteit gaat. Het ARS draait sinds eind december met succes in deze vestiging.”

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Video: EenzetCarwash ontwikkelde met ARS velgenreiniging 2.0 | CarwashPro

Video: EenzetCarwash ontwikkelde met ARS velgenreiniging 2.0

EenzetCarwash speelde in op de behoefte vanuit de carwash-branche om op een tijdbesparende manier de velgen te reinigen. Met het Automatic Rimspray System (ARS) gaat velgenreiniging tijdens het voorwassen niet alleen veel sneller, maar is er tevens minder personeel voor dit proces nodig. Het systeem werkt volautomatisch.

Naast het afrekenen en het voorbehandelen van de schaduwplekjes op voertuigen wordt er relatief veel tijd gebruikt voor het reinigen van de velgen. Dat kon efficiënter vond EenzetCarwash en na een testperiode van een jaar en de daarbij behorende doorontwikkeling resulteerde dat dus in het ARS. Dit systeem brengt een velgenreiniger aan in een doorrijdsituatie. Dit geheel volautomatische doseersysteem brengt een reinigingsmiddel op efficiënte en spaarzame wijze aan op de gehele velg.

De unit bestaat uit twee RVS behuizingen die voor de voorwasplaats staan opgesteld op een vloeistofdichte ondervloer over een lengte van 2.500 millimeter. De behuizingen zijn uitgerust met veertien nozzles met daaraan gekoppelde fotocellen. Deze cellen worden afzonderlijk links en rechts aangestuurd, zodat ze een alkalische velgenreiniger op de gehele velg kunnen aanbrengen.

Direct Controlling

Het systeem is uitgevoerd met een zeer nauwkeurig en volledig geautomatiseerd Siemens besturingssysteem inclusief vorstbeveiliging. Het ARS is geschikt voor (bestel)auto’s met een doorrijsnelheid tussen de één en tien kilometer per uur. Tijdens stilstand van de auto stopt het systeem direct met sprayen. Dit proces wordt pas hervat als het voertuig weer verder rijdt.

Voordelen van ARS

 • Zeer nauwkeurige en exacte dosering op de velgen
 • Variabele instelmogelijkheid van het productconcentraat
 • Constante voordruk van alle nozzels
 • Productbesparing tot wel vijftig procent
 • Rijsnelheid onafhankelijk
 • Tijdbesparing handmatig aanbrengen reiniger 
 • Beduidend langere inwerktijd van de reiniger
 • Aanmerkelijke reductie van handmatig hogedruk voorreinigen van de velgen

Het systeem is al in actie te zien bij Autowascentrum De Hoge Voort in Zelhem. “We zijn erg tevreden”, zegt eigenaar Lenn Schut. “Er is minder fysieke mankracht nodig voor de velgenreiniging dankzij dit systeem zonder dat dit ten koste van de kwaliteit gaat. Het ARS draait sinds eind december met succes in deze vestiging.”

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.