Stofzuigerplein en interieurbaan mogen open blijven

De capaciteit van stofzuigerpleinen moet worden beperkt zodat klanten op veilige afstand van elkaar de auto kunnen stofzuigen. Stofzuigpleinen en interieurbanen mogen wel geopend blijven. 

Brancheorganisatie Bovag riep eerder de leden op om de stofzuigpleinen te sluiten. Woensdag 16 december is dat advies aangepast: het stofzuigerplein mag gewoon openblijven. Ook interieurbanen kunnen geopend blijven mits de klant in een coronaproof wachtruimte of buiten wacht. Bovag vertegenwoordigt zo’n 180 wasstraten.

Uitzonderingen

In de lijst met bedrijven die uitgezonderd zijn van sluiting tijdens de lockdown tot 19 januari 2021 staan ‘locaties voor onderhoud en reparatie van (motor)voertuigen’. Autowassen, alsook stofzuigen en interieurreiniging, valt onder onderhoud en dus kunnen de autowasbedrijven volledig open blijven – mits alles veilig en op voldoende afstand wordt gedaan.

Autowassen gebeurt in een kettingstraat of met een rollover waar de bestuurder in het voertuig blijft zitten. Bij sommige rollovers moet er naast de installatie gewacht worden en in wasboxen staat men in een vrijwel afgesloten ruimte zelf de auto te wassen. In beide gevallen kan dat corona-proof, op anderhalve meter buiten.

Beperkte capaciteit

De Bovag adviseert dus wel om de capaciteit van de stofzuigerpleinen te beperken, bijvoorbeeld door een pilon op elke tweede plek te plaatsen om zo de afstand tussen mensen te waarborgen. Volgens het brancheprotocol is er slechts één persoon per stofzuigplek toegestaan. Voor poetsbedrijven geldt in feite hetzelfde als voor onderhoud en reparatie bij autobedrijven, dus ook die activiteiten kunnen wat de brancheorganisatie betreft gewoon doorgaan.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Stofzuigerplein en interieurbaan mogen open blijven | CarwashPro

Stofzuigerplein en interieurbaan mogen open blijven

De capaciteit van stofzuigerpleinen moet worden beperkt zodat klanten op veilige afstand van elkaar de auto kunnen stofzuigen. Stofzuigpleinen en interieurbanen mogen wel geopend blijven. 

Brancheorganisatie Bovag riep eerder de leden op om de stofzuigpleinen te sluiten. Woensdag 16 december is dat advies aangepast: het stofzuigerplein mag gewoon openblijven. Ook interieurbanen kunnen geopend blijven mits de klant in een coronaproof wachtruimte of buiten wacht. Bovag vertegenwoordigt zo’n 180 wasstraten.

Uitzonderingen

In de lijst met bedrijven die uitgezonderd zijn van sluiting tijdens de lockdown tot 19 januari 2021 staan ‘locaties voor onderhoud en reparatie van (motor)voertuigen’. Autowassen, alsook stofzuigen en interieurreiniging, valt onder onderhoud en dus kunnen de autowasbedrijven volledig open blijven – mits alles veilig en op voldoende afstand wordt gedaan.

Autowassen gebeurt in een kettingstraat of met een rollover waar de bestuurder in het voertuig blijft zitten. Bij sommige rollovers moet er naast de installatie gewacht worden en in wasboxen staat men in een vrijwel afgesloten ruimte zelf de auto te wassen. In beide gevallen kan dat corona-proof, op anderhalve meter buiten.

Beperkte capaciteit

De Bovag adviseert dus wel om de capaciteit van de stofzuigerpleinen te beperken, bijvoorbeeld door een pilon op elke tweede plek te plaatsen om zo de afstand tussen mensen te waarborgen. Volgens het brancheprotocol is er slechts één persoon per stofzuigplek toegestaan. Voor poetsbedrijven geldt in feite hetzelfde als voor onderhoud en reparatie bij autobedrijven, dus ook die activiteiten kunnen wat de brancheorganisatie betreft gewoon doorgaan.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.