Motor Wassen

Met de lente komen ook de motoren naar de carwash

Foto: Comfort Carwash

Met stijgende temperaturen in het voorjaar wekken steeds meer motorrijders hun machine uit hun winterslaap. Velen vragen zich af: ga ik naar een wasbox of kan ik hem beter met de hand schoonmaken? Niet iedere carwash is even blij met poetsende motorrijders die de wasboxen lang bezet houden.

De drukte die volgde op de saharastorm die over Nederland trok is inmiddels wat weggeëbd. Veel automobilisten namen het advies dat ze in het nieuws over woestijnstof hoorden serieus en verwijderen het onmiddellijk. Voor motorrijders is het misschien verstandig om te wachten tot de drukte voorbij is. Zelfs dan is niet elke wasstraat even blij met motorrijders. Hoewel maar weinig wasklanten begrijpen waarom.

Mogelijke problemen

Voor veel motorrijders maakt het wassen en poetsen van hun machine deel uit van de hobby.  Dit uitgebreide ritueel leidt nog wel eens tot conflicten wanneer motorliefhebbers hun voertuigen willen wassen in een wasbox.

Daar duurt de intensieve handwas vaak aanzienlijk langer dan een wasbeurt met de wastechnologie in de wasbox. Dit kost veel tijd en kan tot ongenoegen van wachtende klanten leiden. In het ergste geval verlaten klanten de wasplaats en rijden ze naar een andere wasstraat.

Het tweede probleem zijn de extra schoonmaakmiddelen die motorrijders soms meebrengen. De grondstoffen die er inzitten zijn niet altijd compatibel met de waterbehandelingssystemen van de wasstraten. Om conflicten te voorkomen kan het verstandig zijn om potentiële motorklanten te informeren over deze twee elementen en daarnaar te handelen.

Aantrekkelijke wasboxen

Het probleem met meegebrachte reinigingsmiddelen kan worden opgelost door gebruik te maken van moderne en aantrekkelijke wastechnologie. Als de motorrijder vertrouwen heeft in de wasprestaties, zal hij of zij extra reinigingsmiddelen overbodig vinden.

Feit blijft dat veel motorrijders plezier beleven aan de intensieve voertuigverzorging. Gewoon omdat het een integraal onderdeel van hun hobby is. Marktinnovaties kunnen hier uitkomst bieden. Denk bijvoorbeeld aan hoogwaardig drogen met zelfbedieningsdrogers. Of reserveer wasboxen die speciaal zijn ontworpen om aan de behoeften van motorrijders te voldoen.

Het drogen in een wasbox is erg tijdrovend. Steeds meer exploitanten hebben daarom besloten om een ​​droogmachine aan te bieden aan hun zelfbedieningsklanten. Misschien is het een goed idee om te investeren in de zelfbedieningsdroger van Airffect. En dan is er nog het wasstationconcept van Christ Carwash Systems, dat speciaal is afgestemd op motorfietsen. Motorrijders kunnen tijdens het wassen gebruik maken van voorzieningen  voor het opbergen van motorkleding en helmen.

Internetforums

Als carwash-exploitanten hun faciliteiten aantrekkelijker willen maken voor motorrijders, is het misschien de moeite waard om de relevante internetfora te bekijken. Hier bespreken motorrijders alles met betrekking tot hun geliefde voertuigen. Het schoonmaken van hun fiets speelt een grote rol.

Na slechts een korte zoektocht, zijn waarschijnlijk de meest voorkomende vragen boven water. En zijn de meest hardnekkige misverstanden die bestaan over carwashes en motoren in de motorscene bekend. Op deze manier is het veel gemakkelijker om de behoeften van deze carwashklanten te begrijpen en passende antwoorden te ontwikkelen. Ten slotte kan de doelgroep worden aangesproken in directe klantgesprekken of worden gepubliceerd als waardevolle content op sociale media.

Lees ook:

Auteur: Sandra Schafer

Sandra is redacteur van het Duitse zusje van CarwashPro, namelijk CarwashPro.de.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.