Uitdaging

Loogman Carwash breidt flexibel uit dankzij energieoplossing Kenter

Op de nieuwe locatie van Loogman Carwash in Hoofddorp bleek geen stroomaansluiting te zijn Foto: Kenter

Toen de carwash van Loogman in Hoofddorp, een van de acht vestigingen, uit zijn jasje groeide, was verhuizen een logische oplossing. Het terrein was snel gevonden, maar de stroomvoorziening bleek lastiger. Deze was niet beschikbaar en het aanvragen van extra aansluitingen was ook niet mogelijk door netcongestie in de regio. Samen met vaste partner Visser Elektrotechniek zocht Loogman naar een oplossing. Die werd gevonden in een compact transformatorstation, meetdiensten én een batterij energieopslagsysteem van Kenter.

Maarten Leenders, directeur vastgoed, projecten en investeringen bij Loogman, vertelt waarom het bedrijf wilde uitbreiden. “Onze oude locatie was niet groot genoeg om verder door te kunnen groeien. Vlak achter ons waren ze een nieuw bedrijventerrein aan het ontwikkelen en daar waren nog verschillende gebieden vrij. Samen met Kwik-Fit konden we daar mooi uitbreiden met onze wasstraten, een stofzuigerhal én een groot pand voor een huurder.”

Geen stroomaansluiting beschikbaar

Maar bij de nieuwe locatie bleek geen stroomaansluiting te zijn. Een grote uitdaging, want een wasstraat verbruikt behoorlijk wat stroom. Leenders: “Uiteindelijk konden we wel 100 kW van onze oude aansluiting overnemen, omdat het zo dichtbij was en de strengen met elkaar verbonden waren. Dat was alleen niet genoeg. We hebben getwijfeld of we deze locatie dan wel moesten overnemen, maar dit was dé kans om door te kunnen groeien. We zijn toen met onze vaste installateur, Visser Elektrotechniek, in gesprek gegaan om de mogelijkheden te bespreken. Zij waren al bekend met Kenter en zo kwamen we in contact met Stefan Stoop, onze accountmanager. Hij kwam al snel met een duurzame oplossing.”

Een duurzame oplossing: ook voor jou

Wil je weten hoe deze oplossing de uitbreiding van Loogman toch mogelijk heeft gemaakt? In het volledige artikel lees je hier meer over. Direct aan de slag met jouw energievraagstuk? Kenter helpt je vooruit met inzicht, producten, service en oplossingen. In de whitepaper ‘Een energiezuinige wasstraat: verduurzaming en elektrificatie bij de carwash’ vind je meer informatie.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Loogman Carwash breidt flexibel uit dankzij energieoplossing Kenter | CarwashPro
Uitdaging

Loogman Carwash breidt flexibel uit dankzij energieoplossing Kenter

Op de nieuwe locatie van Loogman Carwash in Hoofddorp bleek geen stroomaansluiting te zijn Foto: Kenter

Toen de carwash van Loogman in Hoofddorp, een van de acht vestigingen, uit zijn jasje groeide, was verhuizen een logische oplossing. Het terrein was snel gevonden, maar de stroomvoorziening bleek lastiger. Deze was niet beschikbaar en het aanvragen van extra aansluitingen was ook niet mogelijk door netcongestie in de regio. Samen met vaste partner Visser Elektrotechniek zocht Loogman naar een oplossing. Die werd gevonden in een compact transformatorstation, meetdiensten én een batterij energieopslagsysteem van Kenter.

Maarten Leenders, directeur vastgoed, projecten en investeringen bij Loogman, vertelt waarom het bedrijf wilde uitbreiden. “Onze oude locatie was niet groot genoeg om verder door te kunnen groeien. Vlak achter ons waren ze een nieuw bedrijventerrein aan het ontwikkelen en daar waren nog verschillende gebieden vrij. Samen met Kwik-Fit konden we daar mooi uitbreiden met onze wasstraten, een stofzuigerhal én een groot pand voor een huurder.”

Geen stroomaansluiting beschikbaar

Maar bij de nieuwe locatie bleek geen stroomaansluiting te zijn. Een grote uitdaging, want een wasstraat verbruikt behoorlijk wat stroom. Leenders: “Uiteindelijk konden we wel 100 kW van onze oude aansluiting overnemen, omdat het zo dichtbij was en de strengen met elkaar verbonden waren. Dat was alleen niet genoeg. We hebben getwijfeld of we deze locatie dan wel moesten overnemen, maar dit was dé kans om door te kunnen groeien. We zijn toen met onze vaste installateur, Visser Elektrotechniek, in gesprek gegaan om de mogelijkheden te bespreken. Zij waren al bekend met Kenter en zo kwamen we in contact met Stefan Stoop, onze accountmanager. Hij kwam al snel met een duurzame oplossing.”

Een duurzame oplossing: ook voor jou

Wil je weten hoe deze oplossing de uitbreiding van Loogman toch mogelijk heeft gemaakt? In het volledige artikel lees je hier meer over. Direct aan de slag met jouw energievraagstuk? Kenter helpt je vooruit met inzicht, producten, service en oplossingen. In de whitepaper ‘Een energiezuinige wasstraat: verduurzaming en elektrificatie bij de carwash’ vind je meer informatie.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.