Carwash, Borstels, DICO, Uniti Expo

Uniti Expo in het teken van digitalisering

Digitalisering was het centrale thema bij de grote carwashfabrikanten tijdens de Uniti Expo 2018. De beurs werd gehouden van 15 tot en met 17 mei in Stuttgart en was met 460 exposanten de grootste editie tot nu toe. Een nieuwe roll-over, een systeem dat wassers helpt in wasboxen en verschillende apps werden gepresenteerd. 

In twee verschillende hallen stond vooral het carwashgedeelte centraal. In Hal 1, de hoofdhal, stonden onder andere de grote fabrikanten Christ, Washtec, Istobal en Kärcher. In Hal 3, de ruimte die was gereserveerd voor carwash, stonden alle overige partijen.  

Evo wasstraat

Op de grote stand Christ stond een hele wasstraat opgebouwd. Het EVO-model, het topmodel waarvan er onlangs nog één in Groningen werd geplaatst, is te aanschouwen met enkele nieuwe features. Zo is er onder andere een nieuw systeem voor de voorreiniging. Het nieuwe doseringssysteem waarover we onlangs berichtten, bleek een regelrechte hit. Meerdere bedrijven bestelden het systeem al. In het echt ziet het er wel wat kleiner uit dan op de onlangs verschenen foto’s. 

Daarnaast toont Christ een nieuwe schuimlans en het nieuwe wasboxen-concept WashVegas. In het kader van digitalisering heeft het bedrijf een speciale app ontwikkeld. Verschillende roll-over modellen maken de stand compleet.

Tekst loopt door onder de foto

Christ, Uniti Expo, carwash
Het nieuwe portaal van de wasstraat

Digitalisering

Washtec zet het grootst in op digitalisering van de carwash. Door middel van een speciale digitale backoffice en het easycarwash-concept dat op de beurs werd gepresenteerd, wil het merk zich toeleggen op convenience en snelheid. Het merk doet er alles aan om het wassen van de auto makkelijker te maken. Om dat te bewerkstelligen wordt gebruik gemaakt van bijvoorbeeld kentekenherkenning.

Een andere nieuwe feature is het begeleid wassen bij wasboxen. Door middel van een zeer simpel stappenplan worden stappen doorlopen die ervoor zorgen dat de auto optimaal gereinigd wordt in de wasbox. Iedere optie wordt doorlopen, van het afspuiten tot het opbrengen van de velgenreiniger. De machine geeft aan hoe dit het beste gebeurt. In een interview met Stephan Weber, topman van het bedrijf, laat CarwashPro.nl later meer mogelijkheden en toepassingen zien van de digitaliseringsslag die het bedrijf heeft geïntroduceerd.

Tekst loopt door onder de foto

Washtec, Carwash, Uniti
Het nieuwe Washtec-systeem voor wasboxen

Nieuwe roll-over

Een van de grootste verrassingen op de beurs was de onthulling van de nieuwe roll-over van Kärcher. De nieuwe machine trok veel bekijks. Helaas voor de Nederlanders is het nog wel even wachten tot deze in ons land beschikbaar is. Medio december zal de roll-over pas in Nederland te bestellen zijn via TSG.

De Klean!Star IQ, zoals de machine heet, was niet de enige innovatie. Er werd nog een speciaal compact systeem gepresenteerd voor wasboxen en een stofzuigunit gecombineerd met meerdere andere opties waaronder een spuit voor het interieur. 

Een andere grote partij in hal 1 was Istobal. De Spaanse fabrikant heeft een gezellige open stand met veel ruimte om te zitten en te genieten van Spaanse tapas en wijn. Op de stand staan vooral milieu en digitalisering centraal. De producten die getoond worden op de stand zijn onder andere de M’NEX 32 roll-over, waarvan er in Nederland al best wat staan en een nieuwe recycle-unit. Vertegenwoordigers van EenzetCarwash, de Nederlandse verkoper van het merk, helpen het Spaanse team op de stand. Het bedrijf heeft flink wat vernieuwingen doorgevoerd aan het backoffice systeem.

Tekst loopt door onder de foto

Karcher, Carwash, roll-over, Uniti
De nieuwe roll-over van Kärcher

Hal 3

In hal 3 presenteerde DICO een nieuwe droger als upgrade voor wasstraten. In een sneeuwploeg-vorm wordt de auto vanuit het midden naar de zijkanten gedroogd. Verder is het backoffice-systeem van de Duitse wasstratenbouwer nog verder uitgebreid. Holz, een andere Duitse producent van wasstraten was tevens groots aanwezig. Meerder wasstraten met compartimenten waren op de stand te zien. De producent liet op meerdere dagen goede klanten invliegen voor een bezoek aan de beurs.

DiBO kon op veel enthousiaste bezoekers uit Duitsland rekenen. De Belgische firma stond op de beurs met een volledige wasbox opstelling. Chemieproducent Caramba presenteerde een nieuwe lijn chemische producten voor de carwash, de X-lijn werd onthuld tijdens de beurs.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Uniti Expo in het teken van digitalisering | CarwashPro
Carwash, Borstels, DICO, Uniti Expo

Uniti Expo in het teken van digitalisering

Digitalisering was het centrale thema bij de grote carwashfabrikanten tijdens de Uniti Expo 2018. De beurs werd gehouden van 15 tot en met 17 mei in Stuttgart en was met 460 exposanten de grootste editie tot nu toe. Een nieuwe roll-over, een systeem dat wassers helpt in wasboxen en verschillende apps werden gepresenteerd. 

In twee verschillende hallen stond vooral het carwashgedeelte centraal. In Hal 1, de hoofdhal, stonden onder andere de grote fabrikanten Christ, Washtec, Istobal en Kärcher. In Hal 3, de ruimte die was gereserveerd voor carwash, stonden alle overige partijen.  

Evo wasstraat

Op de grote stand Christ stond een hele wasstraat opgebouwd. Het EVO-model, het topmodel waarvan er onlangs nog één in Groningen werd geplaatst, is te aanschouwen met enkele nieuwe features. Zo is er onder andere een nieuw systeem voor de voorreiniging. Het nieuwe doseringssysteem waarover we onlangs berichtten, bleek een regelrechte hit. Meerdere bedrijven bestelden het systeem al. In het echt ziet het er wel wat kleiner uit dan op de onlangs verschenen foto’s. 

Daarnaast toont Christ een nieuwe schuimlans en het nieuwe wasboxen-concept WashVegas. In het kader van digitalisering heeft het bedrijf een speciale app ontwikkeld. Verschillende roll-over modellen maken de stand compleet.

Tekst loopt door onder de foto

Christ, Uniti Expo, carwash
Het nieuwe portaal van de wasstraat

Digitalisering

Washtec zet het grootst in op digitalisering van de carwash. Door middel van een speciale digitale backoffice en het easycarwash-concept dat op de beurs werd gepresenteerd, wil het merk zich toeleggen op convenience en snelheid. Het merk doet er alles aan om het wassen van de auto makkelijker te maken. Om dat te bewerkstelligen wordt gebruik gemaakt van bijvoorbeeld kentekenherkenning.

Een andere nieuwe feature is het begeleid wassen bij wasboxen. Door middel van een zeer simpel stappenplan worden stappen doorlopen die ervoor zorgen dat de auto optimaal gereinigd wordt in de wasbox. Iedere optie wordt doorlopen, van het afspuiten tot het opbrengen van de velgenreiniger. De machine geeft aan hoe dit het beste gebeurt. In een interview met Stephan Weber, topman van het bedrijf, laat CarwashPro.nl later meer mogelijkheden en toepassingen zien van de digitaliseringsslag die het bedrijf heeft geïntroduceerd.

Tekst loopt door onder de foto

Washtec, Carwash, Uniti
Het nieuwe Washtec-systeem voor wasboxen

Nieuwe roll-over

Een van de grootste verrassingen op de beurs was de onthulling van de nieuwe roll-over van Kärcher. De nieuwe machine trok veel bekijks. Helaas voor de Nederlanders is het nog wel even wachten tot deze in ons land beschikbaar is. Medio december zal de roll-over pas in Nederland te bestellen zijn via TSG.

De Klean!Star IQ, zoals de machine heet, was niet de enige innovatie. Er werd nog een speciaal compact systeem gepresenteerd voor wasboxen en een stofzuigunit gecombineerd met meerdere andere opties waaronder een spuit voor het interieur. 

Een andere grote partij in hal 1 was Istobal. De Spaanse fabrikant heeft een gezellige open stand met veel ruimte om te zitten en te genieten van Spaanse tapas en wijn. Op de stand staan vooral milieu en digitalisering centraal. De producten die getoond worden op de stand zijn onder andere de M’NEX 32 roll-over, waarvan er in Nederland al best wat staan en een nieuwe recycle-unit. Vertegenwoordigers van EenzetCarwash, de Nederlandse verkoper van het merk, helpen het Spaanse team op de stand. Het bedrijf heeft flink wat vernieuwingen doorgevoerd aan het backoffice systeem.

Tekst loopt door onder de foto

Karcher, Carwash, roll-over, Uniti
De nieuwe roll-over van Kärcher

Hal 3

In hal 3 presenteerde DICO een nieuwe droger als upgrade voor wasstraten. In een sneeuwploeg-vorm wordt de auto vanuit het midden naar de zijkanten gedroogd. Verder is het backoffice-systeem van de Duitse wasstratenbouwer nog verder uitgebreid. Holz, een andere Duitse producent van wasstraten was tevens groots aanwezig. Meerder wasstraten met compartimenten waren op de stand te zien. De producent liet op meerdere dagen goede klanten invliegen voor een bezoek aan de beurs.

DiBO kon op veel enthousiaste bezoekers uit Duitsland rekenen. De Belgische firma stond op de beurs met een volledige wasbox opstelling. Chemieproducent Caramba presenteerde een nieuwe lijn chemische producten voor de carwash, de X-lijn werd onthuld tijdens de beurs.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.