Arjan Den Oudsten, Uniti, Karcher, TSG

Nieuwe roll-over moet Nederlandse markt gaan veroveren

Carwashfabrikant Kärcher heeft het doek van het nieuwste model getrokken. Het merk pakte groot uit op de Uniti Expo en presenteerde een volledig nieuwe roll-over. De Klean!Star IQ is het model dat de markt moet veroveren. Arjan den Oudsten, sales manager washsystems bij TSG, is meer dan blij dat hij de nieuwe machine in Nederland op de markt mag brengen. “Het is de Mercedes onder de roll-overs, de meest geavanceerd carwashmachine op de markt”, zegt hij trots. 

De Duitse fabrikant publiceerde voorafgaand aan het evenement foto’s waaruit nog niet veel duidelijk werd. Weinig mensen hadden verwacht dat er echt een nieuwe roll-over gepresenteerd zou worden. “Deze machine zit dan ook nog eens zo boordevol innovaties.” In totaal zijn er volgens het bedrijf elf innovaties en een hoop patenten op de nieuwe roll-over.

Design

Wat allereerst opvalt aan de nieuwe machine, is het design. “Het is strak en heel modern. De backlight panels geven het wasproces aan.” Als de machine niet is geactiveerd, dan gebeurt er ook weinig qua licht. Ook dan valt de machine volgens Den Oudsten op. “Het is echt een strak geheel, ook zonder licht springt de machine eruit.” Het nieuwe portaal kan volgens hem ook bredere wagens wassen. “Door een nieuwe wielwasher kunnen we auto’s tot 2,45 meter breed wassen. We hebben 5 centimeter op spiegelhoogte en 15 centimeter ter hoogte van de velgen aan ruimte gewonnen.”

Het is één van de vele innovaties die in de machine zijn verwerkt. De K!Wheel IQ is een soort arm die zich uitstrekt richting het wiel. Dat reinigen gebeurt overigens ook op een andere manier dan bij de concurrent. “Door het systeem komen we altijd bij het midden van de velg uit. We kunnen daardoor een velg echt beter reinigen.” Onder de naam K!Planet IQ reinigen drie aparte borstels de velg optimaal. “Dit komt doordat de borstels onafhankelijk van elkaar in de velg draaien als een soort elektrische tandenborstel in alle hoeken en gaten van de velg”, zegt Den Oudsten.

Tekst gaat verder onder de foto

Karcher, carwash, Uniti
De nieuwe velgenborstel van Kärcher

Nieuwe borstels

Iets dat vooral door veel andere marktpartijen met veel aandacht wordt bekeken, is het nieuwe borstel-concept op de machine. De K!Brush IQ moet volgens de fabrikant voor een revolutie in de borstelwereld zorgen. “Onze nieuwe borstel draait het aloude principe in de designwereld om. Vorm volgt functie wordt omgedraaid naar functie volgt vorm.”  Er wordt daarmee gedoeld op het feit dat de nieuwe borstel uit beweegbare segmenten bestaat. Deze drukken zicht tegen de auto onder een hoek van 15 graden. “Door de afzonderlijk van elkaar beweegbare borstelsegmenten vormt de borstel zich echt om de contouren van de auto, een schoner resultaat is nagenoeg niet mogelijk.”

Schaduwplekken zijn volgens Den Oudsten verleden tijd. “Het borstelsysteem komt, doordat deze dichter op de auto zitten, ook tot in de kiertjes van de spiegels.” Volgens hem vormt het schoonmaken van de achterkant ook geen probleem meer. “Als de borstels bij de achterzijde komen, dan worden de borstels 90 graden gedraaid en ook weer in een hoek van 15 graden gezet. Hierdoor komen deze echt onder de spoiler, zodat deze normaal moeilijk bereikbare plek, nu echt schoon wordt.” Het design, de nieuwe zijborstels en de nieuwe wielborstels zijn de innovaties waar hij het meest trots op is.

Tekst gaat verder onder de foto

Karcher, Borstels, Klean!Star IQ, K!Brush IQ
De nieuwe borstels vormen zich echt rond de contouren van de auto

Pizzapunt

Al deze innovaties dragen bij tot een optimaal wasresultaat. Ook drogen is volgens hem een belangrijke factor in het wasproces. “Wat ons brengt tot weer een geweldig patent. De speciale droogunit knikt vanuit het midden en vormt zich tot een soort pizzapunt. Hierdoor wordt het water via de zijkant van de auto afgevoerd.” Normaliter wordt water altijd vooruit geblazen. Het nieuwe systeem voert het water meteen via de zijkanten af waar de zijdrogers het water verder afvoeren.

Het water wordt dus vanuit het midden, naar de zijkanten geblazen. “Dit wordt gedaan op basis van hoge luchtdruk en niet via hoog volume zoals traditioneel wordt gedaan. Via speciale nozzles wordt druk opgebouwd waardoor flink wordt bespaard op de energie die nodig is om een auto goed te drogen”, legt hij uit. De concurrentie krijgt volgens hem een auto niet zo droog als met de nieuwe machine nu mogelijk is.

Tekst gaat verder onder de foto

Droger, Karcher, Uniti
Het nieuwe droogsysteem als een pizzapunt

Release

Het wachten is nu op de release van de roll-over. Eind van het jaar zal de machine in Duitsland te bestellen zijn. Begin 2019 kan de machine in Nederland worden besteld. “Er wordt enorm positief op de nieuwe machine gereageerd. We zijn dan ook de enige die echt met zo’n grote release kwamen op de Uniti Expo. Mensen waren echt onder de indruk”, zegt Den Oudsten. Hoewel de prijs nog niet bekend is, verwacht Den Oudsten dat er snel bestellingen vanuit Nederland gaan komen.

In onderstaand filmpje licht Arjan den Oudsten toe hoe de machine een demo-auto schoonmaakt:

Lees ook: TSG lanceert Charlie; systeem dat data van tankstation en carwash combineert

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe roll-over moet Nederlandse markt gaan veroveren | CarwashPro
Arjan Den Oudsten, Uniti, Karcher, TSG

Nieuwe roll-over moet Nederlandse markt gaan veroveren

Carwashfabrikant Kärcher heeft het doek van het nieuwste model getrokken. Het merk pakte groot uit op de Uniti Expo en presenteerde een volledig nieuwe roll-over. De Klean!Star IQ is het model dat de markt moet veroveren. Arjan den Oudsten, sales manager washsystems bij TSG, is meer dan blij dat hij de nieuwe machine in Nederland op de markt mag brengen. “Het is de Mercedes onder de roll-overs, de meest geavanceerd carwashmachine op de markt”, zegt hij trots. 

De Duitse fabrikant publiceerde voorafgaand aan het evenement foto’s waaruit nog niet veel duidelijk werd. Weinig mensen hadden verwacht dat er echt een nieuwe roll-over gepresenteerd zou worden. “Deze machine zit dan ook nog eens zo boordevol innovaties.” In totaal zijn er volgens het bedrijf elf innovaties en een hoop patenten op de nieuwe roll-over.

Design

Wat allereerst opvalt aan de nieuwe machine, is het design. “Het is strak en heel modern. De backlight panels geven het wasproces aan.” Als de machine niet is geactiveerd, dan gebeurt er ook weinig qua licht. Ook dan valt de machine volgens Den Oudsten op. “Het is echt een strak geheel, ook zonder licht springt de machine eruit.” Het nieuwe portaal kan volgens hem ook bredere wagens wassen. “Door een nieuwe wielwasher kunnen we auto’s tot 2,45 meter breed wassen. We hebben 5 centimeter op spiegelhoogte en 15 centimeter ter hoogte van de velgen aan ruimte gewonnen.”

Het is één van de vele innovaties die in de machine zijn verwerkt. De K!Wheel IQ is een soort arm die zich uitstrekt richting het wiel. Dat reinigen gebeurt overigens ook op een andere manier dan bij de concurrent. “Door het systeem komen we altijd bij het midden van de velg uit. We kunnen daardoor een velg echt beter reinigen.” Onder de naam K!Planet IQ reinigen drie aparte borstels de velg optimaal. “Dit komt doordat de borstels onafhankelijk van elkaar in de velg draaien als een soort elektrische tandenborstel in alle hoeken en gaten van de velg”, zegt Den Oudsten.

Tekst gaat verder onder de foto

Karcher, carwash, Uniti
De nieuwe velgenborstel van Kärcher

Nieuwe borstels

Iets dat vooral door veel andere marktpartijen met veel aandacht wordt bekeken, is het nieuwe borstel-concept op de machine. De K!Brush IQ moet volgens de fabrikant voor een revolutie in de borstelwereld zorgen. “Onze nieuwe borstel draait het aloude principe in de designwereld om. Vorm volgt functie wordt omgedraaid naar functie volgt vorm.”  Er wordt daarmee gedoeld op het feit dat de nieuwe borstel uit beweegbare segmenten bestaat. Deze drukken zicht tegen de auto onder een hoek van 15 graden. “Door de afzonderlijk van elkaar beweegbare borstelsegmenten vormt de borstel zich echt om de contouren van de auto, een schoner resultaat is nagenoeg niet mogelijk.”

Schaduwplekken zijn volgens Den Oudsten verleden tijd. “Het borstelsysteem komt, doordat deze dichter op de auto zitten, ook tot in de kiertjes van de spiegels.” Volgens hem vormt het schoonmaken van de achterkant ook geen probleem meer. “Als de borstels bij de achterzijde komen, dan worden de borstels 90 graden gedraaid en ook weer in een hoek van 15 graden gezet. Hierdoor komen deze echt onder de spoiler, zodat deze normaal moeilijk bereikbare plek, nu echt schoon wordt.” Het design, de nieuwe zijborstels en de nieuwe wielborstels zijn de innovaties waar hij het meest trots op is.

Tekst gaat verder onder de foto

Karcher, Borstels, Klean!Star IQ, K!Brush IQ
De nieuwe borstels vormen zich echt rond de contouren van de auto

Pizzapunt

Al deze innovaties dragen bij tot een optimaal wasresultaat. Ook drogen is volgens hem een belangrijke factor in het wasproces. “Wat ons brengt tot weer een geweldig patent. De speciale droogunit knikt vanuit het midden en vormt zich tot een soort pizzapunt. Hierdoor wordt het water via de zijkant van de auto afgevoerd.” Normaliter wordt water altijd vooruit geblazen. Het nieuwe systeem voert het water meteen via de zijkanten af waar de zijdrogers het water verder afvoeren.

Het water wordt dus vanuit het midden, naar de zijkanten geblazen. “Dit wordt gedaan op basis van hoge luchtdruk en niet via hoog volume zoals traditioneel wordt gedaan. Via speciale nozzles wordt druk opgebouwd waardoor flink wordt bespaard op de energie die nodig is om een auto goed te drogen”, legt hij uit. De concurrentie krijgt volgens hem een auto niet zo droog als met de nieuwe machine nu mogelijk is.

Tekst gaat verder onder de foto

Droger, Karcher, Uniti
Het nieuwe droogsysteem als een pizzapunt

Release

Het wachten is nu op de release van de roll-over. Eind van het jaar zal de machine in Duitsland te bestellen zijn. Begin 2019 kan de machine in Nederland worden besteld. “Er wordt enorm positief op de nieuwe machine gereageerd. We zijn dan ook de enige die echt met zo’n grote release kwamen op de Uniti Expo. Mensen waren echt onder de indruk”, zegt Den Oudsten. Hoewel de prijs nog niet bekend is, verwacht Den Oudsten dat er snel bestellingen vanuit Nederland gaan komen.

In onderstaand filmpje licht Arjan den Oudsten toe hoe de machine een demo-auto schoonmaakt:

Lees ook: TSG lanceert Charlie; systeem dat data van tankstation en carwash combineert

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.