DiCo, droger, wasstraat, Uniti, Expo

DICO showt nieuwe droogunit met v-vorm blaasmond

Het Duitse DICO Technik GmbH uit Troisdorf presenteerde onlangs een volledig nieuwe droogunit voor in de wasstraat. Op de Uniti Expo koos de fabrikant voor een grotere opstelling dan normaal met als middelpunt van de aandacht de nieuwe machine. Deze trekt vanwege het opvallende v-model, dat water naar de zijkant blaast, veel aandacht. 

Jeroen Visser, in Nederland verantwoordelijk voor de verkoop van DICO, is zeer enthousiast over de nieuwste dakdroger. “Het mooie is dat we hem kunnen installeren in bestaande wasstraten van ieder merk. Daarnaast zullen we hem natuurlijk promoten bij nieuwe projecten aangezien de resultaten echt heel goed zijn.” Volgens hem reageerden bezoekers alvast zeer positief op de innovatie.

Luchtstroming

“De dakdroger en zijdrogers hangen in een eigen frame en zijn volledig instelbaar zodat in elke wasstraat de meest optimale setting gekozen kan worden”, zegt hij. De dakdroger is gefabriceerd in een V-model zodat het water beter naar de zijkanten van de auto geduwd wordt, tevens zijn er aan beide zijden kleine ventilatoren geplaatst die een gelijkmatige luchtwand maken om de krachtige ventilatoren van de dakdroger. “Hiermee komt de luchtstroming met minder weerstand en dus een hogere snelheid op het voertuig en kan het water er beter ‘afgesneden’ worden.” De dakdroger kantelt tevens naar de voorzijde en de achterzijde van de auto.

De zijdrogers kunnen vrij naar binnen en buiten geplaatst worden en kunnen meer naar voren of achteren blazen. In de blaasmonden zijn diverse kamers met luchtstroming-vingers zodat de uitgaande lucht bovenin en onderin de zelfde snelheid en capaciteit heeft. Volgens hem is de hele constructie geoptimaliseerd op luchtstroming met computermodellen, dit voorkomt dat luchtstromen elkaar gaan tegenwerken of wervelingen geven. Door wervelingen zouden waterdruppels weer terug op de auto kunnen komen.

Lees ook: Nieuwe fabriek DICO; bouwen van de wasstraten blijft handwerk

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

DICO showt nieuwe droogunit met v-vorm blaasmond | CarwashPro
DiCo, droger, wasstraat, Uniti, Expo

DICO showt nieuwe droogunit met v-vorm blaasmond

Het Duitse DICO Technik GmbH uit Troisdorf presenteerde onlangs een volledig nieuwe droogunit voor in de wasstraat. Op de Uniti Expo koos de fabrikant voor een grotere opstelling dan normaal met als middelpunt van de aandacht de nieuwe machine. Deze trekt vanwege het opvallende v-model, dat water naar de zijkant blaast, veel aandacht. 

Jeroen Visser, in Nederland verantwoordelijk voor de verkoop van DICO, is zeer enthousiast over de nieuwste dakdroger. “Het mooie is dat we hem kunnen installeren in bestaande wasstraten van ieder merk. Daarnaast zullen we hem natuurlijk promoten bij nieuwe projecten aangezien de resultaten echt heel goed zijn.” Volgens hem reageerden bezoekers alvast zeer positief op de innovatie.

Luchtstroming

“De dakdroger en zijdrogers hangen in een eigen frame en zijn volledig instelbaar zodat in elke wasstraat de meest optimale setting gekozen kan worden”, zegt hij. De dakdroger is gefabriceerd in een V-model zodat het water beter naar de zijkanten van de auto geduwd wordt, tevens zijn er aan beide zijden kleine ventilatoren geplaatst die een gelijkmatige luchtwand maken om de krachtige ventilatoren van de dakdroger. “Hiermee komt de luchtstroming met minder weerstand en dus een hogere snelheid op het voertuig en kan het water er beter ‘afgesneden’ worden.” De dakdroger kantelt tevens naar de voorzijde en de achterzijde van de auto.

De zijdrogers kunnen vrij naar binnen en buiten geplaatst worden en kunnen meer naar voren of achteren blazen. In de blaasmonden zijn diverse kamers met luchtstroming-vingers zodat de uitgaande lucht bovenin en onderin de zelfde snelheid en capaciteit heeft. Volgens hem is de hele constructie geoptimaliseerd op luchtstroming met computermodellen, dit voorkomt dat luchtstromen elkaar gaan tegenwerken of wervelingen geven. Door wervelingen zouden waterdruppels weer terug op de auto kunnen komen.

Lees ook: Nieuwe fabriek DICO; bouwen van de wasstraten blijft handwerk

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.