Istobal komt met nieuwe lijn voor reiniging van bedrijfsvoertuigen

Istobal breidt het assortiment uit met nieuwe apparatuur die onder meer wagenparken van vrachtwagens, bussen, bestelwagens en treinen reinigt met een desinfecterend product. Na de reguliere wasbeurt, krijgt het voertuig nog een extra behandeling met een desinfecterend middel. De uitbreiding gebeurt naar aanleiding van nieuwe reinigingsbehoeften tijdens de coronacrisis. 

De Spaanse producent Istobal, in Nederland vertegenwoordigt door EenzetCarwash, kondigt in een blogpost op de eigen website aan een innovatieve lijn te hebben ontwikkeld voor de reiniging van bedrijfsvoertuigen.

Extra behandeling

Aan de roll-over van het type HW-Progress zijn nu programma’s toegevoegd waarmee de wasbeurt wordt afgesloten met een ontsmettingsmiddel. Eerst wordt de reguliere wasbeurt uitgevoerd, daarna volgt dus het ontsmettingsprogramma met een desinfecterend biocideproduct. Het voertuig wordt na toebrengen van dit middel niet meer afgespoeld.

De extra ontsmetting als afsluiter van de wasbeurt in deze roll-over kan ook door middel van een upgrade in bestaande exemplaren worden geïnstalleerd.

Ook hebben de jetwashsystemen van Istobal speciale programma’s gekregen voor externe en interne desinfectie met lage druk en het gecontroleerd aanbrengen van desinfectiemiddel. In die gevallen wordt overigens wel een laatste spoeling uitgevoerd.

Desinfectieboog

Istobal heeft bovendien bogen ontwikkeld voor de desinfectie van de buitenkant van vrachtwagens, touringcars, bussen, treinen en trams. De bogen detecteren volledige automatisch een voertuig en zorgen voor desinfectie rondom. De capaciteit is 1.000 voertuigen per dag.

Interieurreiniging

Een oplossing voor het interieur van bedrijfswagens is de Istobal HW’Intrawash, een systeem voor de professionele interieurreiniging en desinfectie van bijvoorbeeld koeltrailers en zeecontainers. Deze apparatuur moet zorgen voor een effectieve en veiligere desinfectie bij het wassen van de binnenkant van vrachtwagens in vergelijking met handmatig wassen. De gemiddelde wastijd moet bovendien met 60 procent omlaag gaan.

Handmatige sproeiers

Voor het reinigen van het interieur heeft Istobal handmatige sproeiers om desinfectiemiddel op de oppervlakken in de cabine te sproeien. De multinational raadt aan om alle oppervlakken gelijkmatig en grondig te spuiten, de deuren open te laten, de ramen open te laten en het product vijf minuten te laten inwerken. Daarna kan eventueel overtollig product worden verwijderd met een absorberende doek of met papier.

Daarnaast produceert de groep ozonapparatuur met een speciaal programma voor bestelwagens dat de cabine in tien minuten volledig reinigt, inclusief het ventilatiesysteem en gebruikmakend van de luchtrecirculatie van het voertuig.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.