Caramba: twee keer zo snel droog met onze producten

Met de lente in aantocht neemt ook het aantal wasbeurten toe en gaat de frequentie in veel autowasstraten op drukke dagen omhoog. Om niet te hoeven inleveren op de kwaliteit van het drogen, heeft Caramba Duitsland een nieuwe driedelige productlijn X-Line in het assortiment opgenomen. In Nederland zijn de producten (nog) niet leverbaar. 

Waterdruppels lopen volgens Caramba met de X-Line producten twee keer zo snel van de auto af als met producten van zijn concurrenten. Een publicatie van de reinigingsmiddelenfabrikant laat zien hoe de drie producten samen voor een optimaal droogresultaat kunnen zorgen. De basis is de krachtige droger X-Line DryForce. Deze breekt de waterfilm af en versnelt zo de druppelafvoer. Hierdoor kunnen wasstraat-exploitanten een betrouwbaar droogresultaat behalen, vooral op drukke dagen met hoge wascycli, zelfs met een korte open zone en moeilijke ventilatorconfiguraties.

Gladder

Na het doorbreken van de waterfilm wordt de X-Line PolishForce polish gebruikt. Hiermee kunnen miniscule krasjes worden weggewerkt dankzij een innovatieve polymeertechnologie. “Het oppervlak is aantoonbaar gladder. Dit is niet alleen bewezen in het laboratorium, je kunt het echt voelen als je er met je hand overheen gaat”, zegt Patrick Maione, Wash Segment Manager bij Caramba. Volgens Maione is een groot voordeel van het middel dat het geen emulsie is en daarom ook niet zorgt voor verstopte leidingen als de machine niet in gebruik is en geen residu op de borstels achterlaat.

De drievoudige combinatie wordt afgerond met de premium wax XLine WaxForce. Volgens de fabrikant leggen de onderhoudscomponenten een water- en vuilafstotende laag op het oppervlak en beschermen deze zo voor lange tijd tegen weer- en omgevingsinvloeden.

Duurzaam

Holisme, duurzaamheid en efficiëntie: met deze claim creëert Caramba duurzame oplossingen voor het wassen van voertuigen. Alle X-Line producten zijn geschikt voor biologische waterbehandelingssystemen. “Duurzaamheid is voor ons een fundamentele waarde. Ons doel is om het hele wasproces te verduurzamen”, benadrukt Stephanie Wedehase, Director Communications bij Caramba Chemie.

Tijdens een veldonderzoek bij klanten, liet de inzet van de Caramba X-Line in vergelijking met concurrerende producten een duidelijke chemiebesparing zien. Verder kan door de inzet van de Caramba X-line de CZV-waarde tot 58 procent worden verminderd!. Deze waarde geeft aan hoeveel zuurstof voor de oxidatie van alle organische stoffen dat het water bevat, nodig is. Een lagere waarde betekent daardoor: schoner water.

Recyclewater

Met behulp van de Caramba X-Line kan het recyclewater geoptimaliseerd worden, zodat meer ervan in de kringloop teruggevoerd kan worden en rekening houdend met de waterkwaliteit minder kostbaar en duur vers water ingezet hoeft te worden. Een effect, dat zelfs zichtbaar was tijdens de praktijktest. Door de inzet van de Caramba X-Line was het recyclewater tot 84 procent minder troebel (lichtdetectiemeting).

Lees ook:

Auteur: Paul Van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Caramba: twee keer zo snel droog met onze producten | CarwashPro

Caramba: twee keer zo snel droog met onze producten

Met de lente in aantocht neemt ook het aantal wasbeurten toe en gaat de frequentie in veel autowasstraten op drukke dagen omhoog. Om niet te hoeven inleveren op de kwaliteit van het drogen, heeft Caramba Duitsland een nieuwe driedelige productlijn X-Line in het assortiment opgenomen. In Nederland zijn de producten (nog) niet leverbaar. 

Waterdruppels lopen volgens Caramba met de X-Line producten twee keer zo snel van de auto af als met producten van zijn concurrenten. Een publicatie van de reinigingsmiddelenfabrikant laat zien hoe de drie producten samen voor een optimaal droogresultaat kunnen zorgen. De basis is de krachtige droger X-Line DryForce. Deze breekt de waterfilm af en versnelt zo de druppelafvoer. Hierdoor kunnen wasstraat-exploitanten een betrouwbaar droogresultaat behalen, vooral op drukke dagen met hoge wascycli, zelfs met een korte open zone en moeilijke ventilatorconfiguraties.

Gladder

Na het doorbreken van de waterfilm wordt de X-Line PolishForce polish gebruikt. Hiermee kunnen miniscule krasjes worden weggewerkt dankzij een innovatieve polymeertechnologie. “Het oppervlak is aantoonbaar gladder. Dit is niet alleen bewezen in het laboratorium, je kunt het echt voelen als je er met je hand overheen gaat”, zegt Patrick Maione, Wash Segment Manager bij Caramba. Volgens Maione is een groot voordeel van het middel dat het geen emulsie is en daarom ook niet zorgt voor verstopte leidingen als de machine niet in gebruik is en geen residu op de borstels achterlaat.

De drievoudige combinatie wordt afgerond met de premium wax XLine WaxForce. Volgens de fabrikant leggen de onderhoudscomponenten een water- en vuilafstotende laag op het oppervlak en beschermen deze zo voor lange tijd tegen weer- en omgevingsinvloeden.

Duurzaam

Holisme, duurzaamheid en efficiëntie: met deze claim creëert Caramba duurzame oplossingen voor het wassen van voertuigen. Alle X-Line producten zijn geschikt voor biologische waterbehandelingssystemen. “Duurzaamheid is voor ons een fundamentele waarde. Ons doel is om het hele wasproces te verduurzamen”, benadrukt Stephanie Wedehase, Director Communications bij Caramba Chemie.

Tijdens een veldonderzoek bij klanten, liet de inzet van de Caramba X-Line in vergelijking met concurrerende producten een duidelijke chemiebesparing zien. Verder kan door de inzet van de Caramba X-line de CZV-waarde tot 58 procent worden verminderd!. Deze waarde geeft aan hoeveel zuurstof voor de oxidatie van alle organische stoffen dat het water bevat, nodig is. Een lagere waarde betekent daardoor: schoner water.

Recyclewater

Met behulp van de Caramba X-Line kan het recyclewater geoptimaliseerd worden, zodat meer ervan in de kringloop teruggevoerd kan worden en rekening houdend met de waterkwaliteit minder kostbaar en duur vers water ingezet hoeft te worden. Een effect, dat zelfs zichtbaar was tijdens de praktijktest. Door de inzet van de Caramba X-Line was het recyclewater tot 84 procent minder troebel (lichtdetectiemeting).

Lees ook:

Auteur: Paul Van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.