Wasserschmidt introduceert nieuw slib-separatiesysteem in Brussel

Wasserschmidt GmbH uit het Duitse Legau introduceert op de Autotechnica en Service Station beurs in Brussel een nieuw slib-separatie-systeem voor tunnelwasstraten. 
Als voordelen worden onder meer genoemd dat er minder opvangputten nodig zijn en de wasstraat kan doordraaien tijdens het leegzuigen van de putten.

“Omdat autowasstraten steeds groter worden, moet je echt nadenken over hoe je al dat slib goed kunt scheiden en opslaan.” Schoon water is een van de belangrijkste onderdelen van een wasstraat. Om dit water bruikbaar te houden in het recyclingproces, moet slib er uit worden gefilterd en gescheiden. Maar met de opschaling van tunnelwasstraten met tot wel 50.000 liter afvalwater per uur, moet steeds dieper worden gegraven om al het afvalwater te kunnen bergen.

Enorme putten

“Elke auto die gewassen wordt, laat 300 tot 400 gram slib achter”, aldus Jakob van Nimwegen van Wasserschmidt in Legau. “Waar ga je al dat afvalwater opslaan? Je hebt er enorme putten voor nodig. Als je opschaalt, wordt het uitbreiden van die putten uiteindelijk te duur. Je moet echt nadenken over hoe je al dat slib goed kunt scheiden en opslaan.”

Wasserschmidt komt naar eigen zeggen met de perfecte oplossing. Hun BioClassic-systeem is een must voor elke nieuw gebouwde wasstraat met grote hoeveelheden afvalwater. De slibafscheiding is bedoeld als aanvulling op het BioClassic waterzuiveringssysteem van Wasserschmidt.

Losgekoppeld

“In standaard waterrecyclingsystemen wordt het slib opgeslagen in enorme opvangputten. Die moet je legen als ze op 50 procent van de capaciteit zitten, dat wordt vaak vergeten”, weet Van Nimwegen. “Het probleem met slib is dat het niet alleen uit zand bestaat maar ook uit organisch materiaal dat op olie lijkt. Dit organische materiaal kan ineens de hele waterzuiveringsinstallatie vervuilen met alle gevolgen van dien.”

Met het nieuwe filtersysteem van Wasserschmidt zijn aanzienlijk minder slibopvangputten nodig. Dit scheelt in de investering die gedaan moet worden in de aanleg van betonputten en het daarbij behorende grondwerk. Een ander groot voordeel is dat de wastunnel niet buiten bedrijf hoeft tijdens het legen van de putten. “Het wassen kan gewoon doorgaan. Dit voorkomt omzetverlies bij het legen van slibopvangputten.”

Het systeem is al operationeel in landen als Duitsland, België en Noorwegen, waar ze een enorme petrochemische industrie hebben. Bovendien is de wetgeving op het gebied van grondwaterkwaliteit in Scandinavië zeer streng. Wat het systeem kost hangt volgens Van Nimwegen af van de omvang van het project. “We hebben er onlangs een geïnstalleerd in Oslo, waar het moeilijk was om putten in de grond te installeren.” Eenmaal geïnstalleerd, geeft Wasserschmidt een levenslange garantie op hun biofiltersysteem.

Autotechnica

Het nieuwe slib-separatiesysteem is te zien op de stand van Wasserschmidt (Stand 502) in Hal 5 van de Brussels Expo. Autotechnica & Service Station duurt van zondag 27 maart tot en met 30 maart 2022.

Lees ook: 

Auteur: Paul Van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Wasserschmidt introduceert nieuw slib-separatiesysteem in Brussel | CarwashPro

Wasserschmidt introduceert nieuw slib-separatiesysteem in Brussel

Wasserschmidt GmbH uit het Duitse Legau introduceert op de Autotechnica en Service Station beurs in Brussel een nieuw slib-separatie-systeem voor tunnelwasstraten. 
Als voordelen worden onder meer genoemd dat er minder opvangputten nodig zijn en de wasstraat kan doordraaien tijdens het leegzuigen van de putten.

“Omdat autowasstraten steeds groter worden, moet je echt nadenken over hoe je al dat slib goed kunt scheiden en opslaan.” Schoon water is een van de belangrijkste onderdelen van een wasstraat. Om dit water bruikbaar te houden in het recyclingproces, moet slib er uit worden gefilterd en gescheiden. Maar met de opschaling van tunnelwasstraten met tot wel 50.000 liter afvalwater per uur, moet steeds dieper worden gegraven om al het afvalwater te kunnen bergen.

Enorme putten

“Elke auto die gewassen wordt, laat 300 tot 400 gram slib achter”, aldus Jakob van Nimwegen van Wasserschmidt in Legau. “Waar ga je al dat afvalwater opslaan? Je hebt er enorme putten voor nodig. Als je opschaalt, wordt het uitbreiden van die putten uiteindelijk te duur. Je moet echt nadenken over hoe je al dat slib goed kunt scheiden en opslaan.”

Wasserschmidt komt naar eigen zeggen met de perfecte oplossing. Hun BioClassic-systeem is een must voor elke nieuw gebouwde wasstraat met grote hoeveelheden afvalwater. De slibafscheiding is bedoeld als aanvulling op het BioClassic waterzuiveringssysteem van Wasserschmidt.

Losgekoppeld

“In standaard waterrecyclingsystemen wordt het slib opgeslagen in enorme opvangputten. Die moet je legen als ze op 50 procent van de capaciteit zitten, dat wordt vaak vergeten”, weet Van Nimwegen. “Het probleem met slib is dat het niet alleen uit zand bestaat maar ook uit organisch materiaal dat op olie lijkt. Dit organische materiaal kan ineens de hele waterzuiveringsinstallatie vervuilen met alle gevolgen van dien.”

Met het nieuwe filtersysteem van Wasserschmidt zijn aanzienlijk minder slibopvangputten nodig. Dit scheelt in de investering die gedaan moet worden in de aanleg van betonputten en het daarbij behorende grondwerk. Een ander groot voordeel is dat de wastunnel niet buiten bedrijf hoeft tijdens het legen van de putten. “Het wassen kan gewoon doorgaan. Dit voorkomt omzetverlies bij het legen van slibopvangputten.”

Het systeem is al operationeel in landen als Duitsland, België en Noorwegen, waar ze een enorme petrochemische industrie hebben. Bovendien is de wetgeving op het gebied van grondwaterkwaliteit in Scandinavië zeer streng. Wat het systeem kost hangt volgens Van Nimwegen af van de omvang van het project. “We hebben er onlangs een geïnstalleerd in Oslo, waar het moeilijk was om putten in de grond te installeren.” Eenmaal geïnstalleerd, geeft Wasserschmidt een levenslange garantie op hun biofiltersysteem.

Autotechnica

Het nieuwe slib-separatiesysteem is te zien op de stand van Wasserschmidt (Stand 502) in Hal 5 van de Brussels Expo. Autotechnica & Service Station duurt van zondag 27 maart tot en met 30 maart 2022.

Lees ook: 

Auteur: Paul Van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.