Waschemie RAIN-X opnieuw geïntroduceerd in Nederland

De waschemie van RAIN-X is opnieuw geïntroduceerd in Nederland. Marcel van Veen, eigenaar van Wasstraat de Walvis en medeoprichter van Quality Carwash Products, ziet in de wasstraat een stijging van 20 procent in de verkoop van het premium wasprogramma met de RAIN-X bescherming.

Vanwege de strenge eisen aan het gebruik van chemicaliën binnen de EU, geldt voor RAIN-X een vrijstelling om slechts een bepaalde hoeveelheid te importeren. De Duitse keten Mister Wash voerde echter zulke grote hoeveelheden in, waardoor het product in Nederland een tijd lang niet meer verkrijgbaar was. “Er zijn destijds wel wat imitaties op de markt gekomen, maar die hebben nooit dezelfde wasresultaten behaald”, zegt Marcel van Veen.

Waterafstotend

Mister Wash is inmiddels overgestapt op een ander product, waardoor in Nederland RAIN-X weer binnen de vrijstelling geïmporteerd kan worden. “Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar we zijn blij dat we het nu weer kunnen gebruiken. Voor mij is het product echt een usp. Het is ook te merken bij onze handmatige voorwas hoe waterafstotend de lak wordt nadat men eerder een RAIN-X bescherming heeft genomen. Het water en vuil loopt er gelijk af.” Op alle locaties van Wasstraat de Walvis wordt RAIN-X aangeboden, in plaats van de reguliere wax. In Dordrecht heeft de Walvis zelfs een RAIN-X promotie-auto (foto).

Nieuwe kettingwasstraat

Binnen de Walvis-keten – met vijf locaties in de Drechtsteden, waaronder twee in Dordrecht, twee in Zwijndrecht, en in Papendrecht en Sliedrecht – wordt er ondertussen druk verbouwd. Op de grootste locatie in Dordrecht, aan de Ploegstraat, wordt sinds 25 juli de wasinstallatie gemoderniseerd om onder andere de capaciteit te vergroten. Van Veen: “Deze modernisering levert tal van voordelen op, zoals een kortere doorlooptijd en een nóg beter gewassen auto.”

Lees ook: 

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Waschemie RAIN-X opnieuw geïntroduceerd in Nederland | CarwashPro

Waschemie RAIN-X opnieuw geïntroduceerd in Nederland

De waschemie van RAIN-X is opnieuw geïntroduceerd in Nederland. Marcel van Veen, eigenaar van Wasstraat de Walvis en medeoprichter van Quality Carwash Products, ziet in de wasstraat een stijging van 20 procent in de verkoop van het premium wasprogramma met de RAIN-X bescherming.

Vanwege de strenge eisen aan het gebruik van chemicaliën binnen de EU, geldt voor RAIN-X een vrijstelling om slechts een bepaalde hoeveelheid te importeren. De Duitse keten Mister Wash voerde echter zulke grote hoeveelheden in, waardoor het product in Nederland een tijd lang niet meer verkrijgbaar was. “Er zijn destijds wel wat imitaties op de markt gekomen, maar die hebben nooit dezelfde wasresultaten behaald”, zegt Marcel van Veen.

Waterafstotend

Mister Wash is inmiddels overgestapt op een ander product, waardoor in Nederland RAIN-X weer binnen de vrijstelling geïmporteerd kan worden. “Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar we zijn blij dat we het nu weer kunnen gebruiken. Voor mij is het product echt een usp. Het is ook te merken bij onze handmatige voorwas hoe waterafstotend de lak wordt nadat men eerder een RAIN-X bescherming heeft genomen. Het water en vuil loopt er gelijk af.” Op alle locaties van Wasstraat de Walvis wordt RAIN-X aangeboden, in plaats van de reguliere wax. In Dordrecht heeft de Walvis zelfs een RAIN-X promotie-auto (foto).

Nieuwe kettingwasstraat

Binnen de Walvis-keten – met vijf locaties in de Drechtsteden, waaronder twee in Dordrecht, twee in Zwijndrecht, en in Papendrecht en Sliedrecht – wordt er ondertussen druk verbouwd. Op de grootste locatie in Dordrecht, aan de Ploegstraat, wordt sinds 25 juli de wasinstallatie gemoderniseerd om onder andere de capaciteit te vergroten. Van Veen: “Deze modernisering levert tal van voordelen op, zoals een kortere doorlooptijd en een nóg beter gewassen auto.”

Lees ook: 

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.