Schone auto juist in de winter belangrijk voor verkeersveiligheid

Bartosz Kwitkowski, Unsplash

Schone auto’s reflecteren beter licht en zijn dus sneller zichtbaar voor ander verkeer. Een schone auto is daarom belangrijk voor de verkeersveiligheid, beargumenteert de Duitse branchevereniging BTG. En juist in de winter is dat extra belangrijk. 

Regen, sneeuw, condensatie en strooizout vervuilen een voertuig in de winter veel meer dan automobilisten denken. En niet alleen de ondervloer is bedekt met een deklaag vuil. Veel vervelender is het vuil op de voorruit, omdat dit het zicht beperkt, en juist in het donker en met slechtere weersomstandigheden wil je goed kunnen zien.

Het Duitse Bundesverbandes Tankstellen und Gewerbliche Autowäsche (BTG) benadrukt dat schone auto’s beter licht reflecteren en dus door ander verkeer sneller worden gezien. Auto’s wassen in de winter is daarom belangrijk voor de verkeersveiligheid – volgens de BTG is dat belangrijke info voor carwashes om aan de klanten te communiceren. Daarmee kan een wasgelegenheid zich verder profileren als een betrouwbare partij. 

Nog een tip om mee te nemen in de marketing: roep klanten in de winter op om vooral ’s ochtends naar de wasstraat te gaan. In de winter kunnen met name de koude nachten een probleem zijn voor voertuigen die buiten geparkeerd staan. Er kan restwater in de sloten en deuren zitten wat bij vriezen schade veroorzaakt.

Lees ook: 

Onderwerpen: , ,

Auteur: Benedikt Wolter

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Schone auto juist in de winter belangrijk voor verkeersveiligheid | CarwashPro

Schone auto juist in de winter belangrijk voor verkeersveiligheid

Bartosz Kwitkowski, Unsplash

Schone auto’s reflecteren beter licht en zijn dus sneller zichtbaar voor ander verkeer. Een schone auto is daarom belangrijk voor de verkeersveiligheid, beargumenteert de Duitse branchevereniging BTG. En juist in de winter is dat extra belangrijk. 

Regen, sneeuw, condensatie en strooizout vervuilen een voertuig in de winter veel meer dan automobilisten denken. En niet alleen de ondervloer is bedekt met een deklaag vuil. Veel vervelender is het vuil op de voorruit, omdat dit het zicht beperkt, en juist in het donker en met slechtere weersomstandigheden wil je goed kunnen zien.

Het Duitse Bundesverbandes Tankstellen und Gewerbliche Autowäsche (BTG) benadrukt dat schone auto’s beter licht reflecteren en dus door ander verkeer sneller worden gezien. Auto’s wassen in de winter is daarom belangrijk voor de verkeersveiligheid – volgens de BTG is dat belangrijke info voor carwashes om aan de klanten te communiceren. Daarmee kan een wasgelegenheid zich verder profileren als een betrouwbare partij. 

Nog een tip om mee te nemen in de marketing: roep klanten in de winter op om vooral ’s ochtends naar de wasstraat te gaan. In de winter kunnen met name de koude nachten een probleem zijn voor voertuigen die buiten geparkeerd staan. Er kan restwater in de sloten en deuren zitten wat bij vriezen schade veroorzaakt.

Lees ook: 

Onderwerpen: , ,

Auteur: Benedikt Wolter

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.