Schone auto’s in tijden van droogte

WashTec deelt een aantal nuttige tips over de terugwinning van water Stockfoto: Pixabay

Water is een kostbaar goed en daarmee moet zuinig worden omgegaan. Zo vindt ook WashTec, die een aantal nuttige tips deelt met CarwashPro over de terugwinning van water. “Waterterugwinning moet niet alleen voordelen opleveren voor de portemonnee en het milieu, maar ook optimaal werken.”

Moderne autowasstraten zijn voortdurend in ontwikkeling en er wordt steeds zuiniger omgegaan met water. Voor het wassen van een auto is meestal slechts ongeveer 15 liter vers water nodig. Het resterende water bestaat voornamelijk uit water dat al gebruikt is bij eerdere wassingen en vervolgens is opgevangen om te worden hergebruikt in de desbetreffende systemen.

Water besparen

WashTec: “Waterterugwininstallaties zijn zeker de moeite waard. Als beheerder van een wasstraat dien je sowieso een waterzuiveringsinstallatie te plaatsen. Het is niet toegestaan het reinigingswater na de wassingen ongezuiverd rechtstreeks in de riolering te lozen. Is het niet slimmer om een stap verder te gaan en het gezuiverde water hergebruiken? De waterrekening zal maar een fractie bedragen van wat je zou moeten betalen zonder waterzuivering. En op deze wijze heb je vrijwel 100 procent hergebruik van het waswater.”

Verschillende behoeften

“In het algemeen kan niet worden gezegd dat de ene waterterugwininstallatie aanzienlijk beter is dan de andere, daar deze systemen beschikbaar zijn voor verschillende behoeften. Sommige van deze systemen zijn ontworpen voor het verwerken van bijzonder grote aantallen wassingen en zijn uitermate geschikt voor zeer drukbezochte en grote wasstraten. Andere systemen zijn kleiner en compacter. De installatie ervan vergt weinig ruimte, ook als deze slechts beperkt aanwezig is. Daarnaast wordt het reinigingswater op grondige wijze gezuiverd door deze systemen.”

Er zijn ook veel verschillende manieren voor het behandelen van reinigingswater zodat het water op eenvoudige wijze kan worden hergebruikt in de wasstraat. “Als je bijvoorbeeld veel belang hecht aan een volledig biologisch zuiveringsproces, is dit ook mogelijk. Daarmee kan je jezelf binnen de branche onderscheiden in een tijd van toenemende wereldwijde bewustwording.”

Bruikbaar voor wassen van auto’s

Waterterugwinning moet niet alleen voordelen opleveren voor de portemonnee en het milieu, maar ook optimaal werken en het water moet zodanig worden gezuiverd dat het volledig bruikbaar is voor het wassen van auto’s. Dit betekent bijvoorbeeld dat er niet te veel kalk in het water moet achterblijven omdat er na het drogen kalkvlekken in de autolak kunnen ontstaan. “Daarnaast moet het systeem zo min mogelijk onderhoud vergen. Per slot van rekening heb je tijdens de dagelijkse bedrijfsvoering vast nuttigere zaken te doen dan voortdurend bezig zijn met de waterterugwininstallatie.”

AquaPur Modular

Met de AquaPur Modular als aanvulling op de rollover of wasstraat zorgt WashTec ervoor dat er nog nauwelijks kostbaar drinkwater wordt gebruikt om auto’s te wassen. “Met vrijwel 100% waterterugwinning van het waswater, een ontgeuringssysteem en een automatische schoonwater-nooduitschakeling is het de oplossing voor duurzaam autowassen.”

WashTec laat in een nieuwe video zien wat het belang is van waterrecycling. ‘Water is schaars, verspil het niet en bespaar geld’ is de boodschap.

Lees ook: 

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Schone auto’s in tijden van droogte | CarwashPro

Schone auto’s in tijden van droogte

WashTec deelt een aantal nuttige tips over de terugwinning van water Stockfoto: Pixabay

Water is een kostbaar goed en daarmee moet zuinig worden omgegaan. Zo vindt ook WashTec, die een aantal nuttige tips deelt met CarwashPro over de terugwinning van water. “Waterterugwinning moet niet alleen voordelen opleveren voor de portemonnee en het milieu, maar ook optimaal werken.”

Moderne autowasstraten zijn voortdurend in ontwikkeling en er wordt steeds zuiniger omgegaan met water. Voor het wassen van een auto is meestal slechts ongeveer 15 liter vers water nodig. Het resterende water bestaat voornamelijk uit water dat al gebruikt is bij eerdere wassingen en vervolgens is opgevangen om te worden hergebruikt in de desbetreffende systemen.

Water besparen

WashTec: “Waterterugwininstallaties zijn zeker de moeite waard. Als beheerder van een wasstraat dien je sowieso een waterzuiveringsinstallatie te plaatsen. Het is niet toegestaan het reinigingswater na de wassingen ongezuiverd rechtstreeks in de riolering te lozen. Is het niet slimmer om een stap verder te gaan en het gezuiverde water hergebruiken? De waterrekening zal maar een fractie bedragen van wat je zou moeten betalen zonder waterzuivering. En op deze wijze heb je vrijwel 100 procent hergebruik van het waswater.”

Verschillende behoeften

“In het algemeen kan niet worden gezegd dat de ene waterterugwininstallatie aanzienlijk beter is dan de andere, daar deze systemen beschikbaar zijn voor verschillende behoeften. Sommige van deze systemen zijn ontworpen voor het verwerken van bijzonder grote aantallen wassingen en zijn uitermate geschikt voor zeer drukbezochte en grote wasstraten. Andere systemen zijn kleiner en compacter. De installatie ervan vergt weinig ruimte, ook als deze slechts beperkt aanwezig is. Daarnaast wordt het reinigingswater op grondige wijze gezuiverd door deze systemen.”

Er zijn ook veel verschillende manieren voor het behandelen van reinigingswater zodat het water op eenvoudige wijze kan worden hergebruikt in de wasstraat. “Als je bijvoorbeeld veel belang hecht aan een volledig biologisch zuiveringsproces, is dit ook mogelijk. Daarmee kan je jezelf binnen de branche onderscheiden in een tijd van toenemende wereldwijde bewustwording.”

Bruikbaar voor wassen van auto’s

Waterterugwinning moet niet alleen voordelen opleveren voor de portemonnee en het milieu, maar ook optimaal werken en het water moet zodanig worden gezuiverd dat het volledig bruikbaar is voor het wassen van auto’s. Dit betekent bijvoorbeeld dat er niet te veel kalk in het water moet achterblijven omdat er na het drogen kalkvlekken in de autolak kunnen ontstaan. “Daarnaast moet het systeem zo min mogelijk onderhoud vergen. Per slot van rekening heb je tijdens de dagelijkse bedrijfsvoering vast nuttigere zaken te doen dan voortdurend bezig zijn met de waterterugwininstallatie.”

AquaPur Modular

Met de AquaPur Modular als aanvulling op de rollover of wasstraat zorgt WashTec ervoor dat er nog nauwelijks kostbaar drinkwater wordt gebruikt om auto’s te wassen. “Met vrijwel 100% waterterugwinning van het waswater, een ontgeuringssysteem en een automatische schoonwater-nooduitschakeling is het de oplossing voor duurzaam autowassen.”

WashTec laat in een nieuwe video zien wat het belang is van waterrecycling. ‘Water is schaars, verspil het niet en bespaar geld’ is de boodschap.

Lees ook: 

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.