Milieubewust autowassen

De Wasstraat De Meern gecertificeerd als duurzame autowaslocatie

“Voor een schone auto en een schoon geweten.” Foto: WashTec

De Wasstraat De Meern is door WashTec officieel gecertificeerd als duurzame autowaslocatie. In deze Utrechtse wasstraat wordt gebruik gemaakt van waterbesparende technieken, biologisch afbreekbare zeep en energiezuinige apparatuur. “Voor een schone auto en een schoon geweten.”

“Het team heeft hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de auto niet alleen glanzend schoon wordt, maar ook dat dit op een milieuvriendelijke manier gebeurt”, zegt WashTec. De certificering maakt deel uit van het project voor duurzame autowaslocaties, waarin de duurzame vorm van de carwash wordt benadrukt. “Klanten die milieubewust zijn, weten dat ze bij een gecertificeerde locatie hun auto duurzaam kunnen wassen”, vervolgt WashTec. “Gelukkig hebben steeds meer ondernemers dat op hun netvlies.”

Alleen carwashes met een WashTec-autowasinstallatie en AUWA chemie komen in aanmerking op het moment dat zij op het gebied van water, energie- en grondstoffen besparende maatregelen hebben getroffen. Carwashes die voldoen aan deze eisen, kunnen zich aanmelden voor het project. In een later stadium zal WashTec een overzicht publiceren van alle duurzame carwashlocaties in Nederland.

Streven naar CO2-reductie

Als beursgenoteerd bedrijf publiceert WashTec de status en route naar duurzaam ondernemen in een sustainability report. Zo heeft de leverancier in 2021 aangegeven te streven naar een CO2-reductie van 30 procent tegen 2025. En is de AUWA chemie, gelabeld als ‘Green Car Care’ product, 100 procent biologisch afbreekbaar.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.